به گزارش صبح رزن،احسان ردائی روز دوشنبه به ایرنا گفت: این استانداردها در رشته های تخصصی برق و الكترونیك، كود و سموم، محیط زیست، صنایع شیمیایی و پلیمر، مواد معدنی، فرآورده های نفتی و خدمات تدوین شده است.
وی اضافه كرد: استانداردهای ملی با توجه به ارزشهای ملی، فرهنگی، اقتصادی، اقلیمی و نیازهای خاص هر كشور تدوین می شوند.
وی افزود: تدوین استاندارد یك دانش فنی است كه مشخص می كند چه كالاهایی با چه نوعی از ویژگیها، مواد اولیه، روش تولید و روش آزمون باید تولید شوند.
ردائی كارآمدی موثر در بازارهای داخلی و افزایش میزان رقابت در بین تولید كنندگان را از مزایای تدوین استانداردهای ملی دانست.
وی یكی از وظایف سازمان استاندارد را تدوین و نشر استانداردهای ملی برشمرد و افزود: استانداردهای ملی می توانند توسط اشخاص حقیقی، حقوقی و همچنین توسط متخصصان و اساتید دانشگاه تهیه و تنظیم شوند.
وی با تاكید بر اینكه تمامی این افراد باید دارای پروانه كارشناسی استاندارد در زمینه تدوین باشند، گفت: در فرآیند تدوین استاندارد ابتدا باید منابع معتبر بین المللی توسط متقاضیان تدوین استاندارد به صورت دقیق بررسی شده و پیشنهادهای ارائه شده پس از كنترل اولیه برای بررسی دقیق به كمیته برنامه ریزی سازمان ملی استاندارد ارسال شود كه در صورت تایید و تصویب آغاز تدوین استاندارد به دبیر مربوطه ابلاغ می شود.
ردائی افزود: در ادامه جلسات كمیسیون اولیه، فنی و نهایی با حضور دبیر تدوین، ذی نفعان استاندارد مربوطه تشكیل شده و پس از جمع بندی پیشنهادهای مطرح شده، نتیجه كار به صورت پیش نویس به كمیته ملی سازمان استاندارد ارائه می شود كه در صورت تایید، پیشنهاد تصویب شده و برای آن شماره ملی استاندارد صادر و چاپ می شود.
هم اینك سه شركت حقوقی با توان بالا در زمینه تدوین استاندارد با اداره استاندارد همدان تعامل دارند.
7526/6993
انتهای پیام /*
دیدگاه شما