به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، حسن ظفری ظهر سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران استان همدان با بیان اینکه سهمیه استان همدان در مسکن مهر هفت هزار و ۶۰۷ واحد بوده است، اظهار داشت: پنج هزار و ۱۳۵ واحد به بهره برداری رسیده و در سال جاری نیز ۷۸۰ واحد به بهره برداری خواهد رسید که با این وضعیت پرونده مسکن مهر در استان همدان بسته می شود.
وی با اشاره به اینکه هزار واحد مسکن مهر در استان همدان بدون متقاضی است، افزود: بیشتر این واحدها در شهرستان نهاوند بوده که قرار بر این است که برای این مساکن یک فراخوان زده شود و در صورت نبود متقاضی به فروش برسد.
سهمیه بهسازی مسکن روستایی همدان هفت هزار فقره بوده است
مدیر کل بنیاد مسکن استان همدان با بیان این مطلب که در سطح کلان مسکن مهر در کشور شتاب زده کلید زده شد، بیان داشت: اگر به ضوابط شهرسازی توجه می شد و صرفا به تولید نگاه نمی شد به طور قطع با این معضلات روبرو نبودیم و البته باید اذعان داشت که مسکن مهر در کلان شهرها خوب بود اما در شهر های زیر ۲۵ هزار نفر چنانچه اصول رعایت می شد نتیجه مطلوب تری داشت و این موضوع جای نقد دارد.
ظفری با اشاره به راه اندازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸، اظهار داشت: در طول سه دهه اخیر خدمات قابل ملاحظه ای در سطح شعرها و و روستاها از سوی بنیاد مسکن ارائه داده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شروع طرح بهسازی مسکن روستایی بیش از ۹۶ هزار و۶۹۳ فقره سهمیه در استان اخذ شده است، گفت: ۹۲ هزار و ۹۹۰ نفر برای بهسازی مسکن روستایی به بنیاد مسکن مراجعه کردند که از این میان ۸۶ هزار و ۵۷۶ نفر برای برررسی و عقد قرار داد معرفی شدند.
ظفری با اشاره به عقد قرارداد ۷۶ هزار و ۶۴۵ پرونده مسکن مهر با نظام بانکی استان، اظهار داشت: از این تعداد ۶۸ هزار و ۱۲۰ واحد از نظام فنی و نظارت عالی مجموعه بنیاد مسکن پایان کار دریافت کردند.
وی با بیان اینکه در سال قبل سهمیه بهسازی مسکن روستایی استان هفت هزار فقره با تسهیلات ۱۰۵ میلیارد تومان بوده است، اضافه کرد: دو هزار و ۳۵۰ واحد با هزینه ۱۰۵ میلیارد تومان اعم از تسهیلات بانکی و آورده متقاضیان کارسازی شده و بیش از ۲۱۱ هزار و ۸۶۰ متر مربع ساختمان در سطح روستاها ساخته شده است.
۹۴۱ روستای بالای ۲۰ خانوار از طرح هادی روستایی برخوردار هستند
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان ادامه داد: ۸۶۶ میلیارد تومان، میزان سهمیهای است که در پنج سال اخیر در اختیار روستاییان قرار گرفته است و امیدواریم از سهمیه سال جاری برای نوسازی و بهسازی بافت روستایی با سیاست مسکن معیشت محور بتوان استفاده کرد.
ظفری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه هماهنگی هایی بین بنیاد مسکن و کمیته امداد امام خمینی (ره) در سطح ملی در قالب تفاهم نامه صورت گرفته است، بیان کرد: بر این اساس مقرر شده که با تسهیلات مسکن روستایی ۲۰ هزار واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد ساخته شود که از این تعداد یک هزار واحد سهمیه استان همدان ابلاغ شده است.
ظفری با بیان اینکه ۸۰۰ متقاضی از کمیته امدادامام خمینی(ره) همدان به بنیاد مسکن معرفی شدهاند، افزود: از این تعداد ۳۴۱ نفر به بنیاد مراجعه کرده و پرونده ۲۲۲ نفر تشکیل و به بانکها معرفی شده است که ۱۰۴ نفر موفق به عقد قرارداد شده و ۵۰ واحد پایان کار دریافت کرده اند.
وی با اشاره به تهیه طرح هادی روستایی در استان همدان عنوان کرد: تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار از طرح هادی روستایی برخوردار هستند و برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز طرح تعیین محدوده تهیه شده است که همدان در این زمینه یکی از استانهای پیشتاز به شمار می رود.
ظفری با بیان اینکه یک هزارو ۴۱ روستا در استان وجود دارد، اظهار داشت: ۹۴۱ روستای بالای ۲۰ خانوار از طرح هادی روستایی برخوردار هستند که شاخص برخورداری طرح هادی روستایی در کشور ۸۸ درصد است، در حالی که در سطح استان به طور کامل اجرا شده است.
بازنگری ۳۳۲ طرح هادی روستایی در استان همدان
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان از بازنگری ۳۳۲ طرح هادی روستایی در استان همدان خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۲۸ طرح در سال گذشته بازنگری شده است.
وی ادامه داد: طرح بافت واجد ارزش هفت روستای استان همدان شامل ورکانه، سیمین، گشانی، حبشی، حیدره، ملهم دره و خاکو تهیه و همچنین روستاهای خزل، قلقل رود، قروه در جزین و ماماهان نیز ساماندهی شدند.
ظفری در ادامه به تهیه و تصویب طرح ۲۰ روستای هدف گردشگری در کشور اشاره کرد و افزود: از این تعداد دو روستای اشتران تویسرکان و مانیزان ملایر در استان همدان قرار دارد.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود از اجرای طرح هادی در ۴۸۴ روستا استان همدان خبر داد و بیان کرد: طرح هادی ۲۹۸ روستا به بهره برداری رسیده، ۱۳ روستا تبدیل به شهر شده و ۱۷۳ روستا نیز به عنوان روستاهای نیمه تمام در دستور کار بنیاد قرار گرفته است که البته متوسط شاخص اجرای طرحهای هادی ۳۶ درصد در کشور بوده و اما در استان همدان ۵۰ درصد است.
ظفری در خصوص قیر اعتباری نیز گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار تن قیر اعتباری در اختیار استان همدان قرار داده شد و برنامه ریزی برای اجرای عملیات آسفالت بیش از ۱۷۵ روستا صورت گرفت. مساحت آسفالتی که تا کنون انجام شده ۵۵۰ هزار متر مربع در ۷۴ پروژه بوده و پیش بینی می شود که با پایدار شدن قیر اعتباری در لایحه بودجه سال جاری بتوان ۱۵۰ روستا را از این محل بهسازی و ساماندهی کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به مشارکت ۳۰ درصدی مردم در زمینه بهسازی و جذب قیر اعتباری، اظهار داشت: در سطح استان همدان مردم مشارکت خوبی داشته اند و این مشارکت مقدمه اجرا و انجام پروژه های آسفالت از محل قیر اعتباری است.
دیدگاه شما