آخرین اخبار

تاریخ : 3. ارديبهشت 1395 - 18:59   |   کد مطلب: 17643
درک وضعیت حساس و خطرناک در تلگرام را زمانی می‌توان به صورت جدی درک کرد که بدانیم نزدیک به نیمی از 100 میلیون کاربر تلگرامی ایرانی هستند.

به گزارش صبح رزن؛ به نقل از سایت قم فردا، " مدیریت این گروه اجازه انتشار پیام‌های غیراخلاقی و همچنین بارگذاری .... را نخواهد داد، لطفاً به گروه ما بپیوندید" این پیامی بود که در یک از کانال‌های تلگرامی منتشرشده بود و نشان از واقعیت این روزهای شبکه‌های اجتماعی و به خصوص شبکه اجتماعی تلگرام داشت.

درک وضعیت حساس و خطرناک در تلگرام را زمانی می‌توان به صورت جدی درک کرد که بدانیم نزدیک به نیمی از 100 میلیون کاربر تلگرامی ایرانی هستند.

فارغ از دلایلی که باعث پرکار برد شدن تلگرام در کشورمان شده است، عضویت نزدیک به 45 میلیون کاربر ایرانی در تلگرام نشان می‌دهد که برای ساماندهی و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن باید به دنبال راهکارهای جدی‌تری بود.

در این میان موضوع فیلترینگ تلگرام را حداقل تا انتخابات سال 96 به صورت جدی بایکوت کرد، چون از هم‌اکنون کانال‌های مختلفی که خود را حامی رییس‌جمهور معرفی می‌کنند به راه افتاده‌اند و با این وجود به نظر نمی‌آید دولتی‌ها عزمی برای فیلتر تلگرام داشته باشند.

اما با این حال نظارت و فیلترینگ هوشمند تلگرام برنامه‌ای است که دولت و وزارت ارتباطات بارها بر اجرای آن تأکید کرده‌اند اما در عمل این اتفاق نیفتاده است.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آخرین بار 21 بهمن‌ماه سال گذشته در خصوص فیلترینگ هوشمند گفت: مناقصه فیلترینگ هوشمند اینستاگرام، تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی برگزار شده تا درنهایت این طرح اجرایی شود و بتوان به صورت هوشمند بر محتوای این شبکه‌های اجتماعی نظارت کرد.

وی ادامه داد: 11 دانشگاه درزمینهٔ فیلترینگ هوشمند شبکه‌های اجتماعی در حال فعالیت هستند و به نتایج مطلوبی نیز دست‌یافته‌اند تا بتوان این طرح را به خوبی اجرا کرد، اولین تست این فیلترینگ روی برخی از شبکه‌های اجتماعی نیز به صورت آزمایشی در حال اجراست و امیدواریم بتوانیم این فیلترینگ را به خوبی عملیاتی کنیم.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که در بسیاری از گروه‌ها و پیام‌های رد و بدل شده تلگرام می‌توان به راحتی هر نوع عکس و فیلمی را بارگذاری کرد بدون این‌که محدودیتی در آن ایجاد شود.

از سوی دیگر به راحتی می‌توان با حضور در دادسراها و دادگاه‌های کشور حجم بالایی از پرونده‌هایی را یافت که دلیل آن تنها و تنها انتشار تصاویر و یا فیلم‌های شخصی و یا عضویت در گروه‌های تلگرامی بوده است.

این در حالی است که افزایش کاربران تلگرام در کشورمان نشان می‌دهد که باید به صورت جدی به دنبال نظارت و کنترل محتواهای غیراخلاقی و ساختارشکنانه در گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی بود تا از آسیب‌های ویرانگر آن جلوگیری کرد و اجازه نداد بیش از این برخی از کاربران از فضای این شبکه‌های اجتماعی برای مقاصد شومشان استفاده کنند.

دیدگاه شما