به گزارش صبح رزن،مرتضی شعبانی فروتن در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: امسال با همکاری 16 شبکه مراقبت و 26 کارشناس تا 12 اردیبهشت ماه در پنج هزار و 348 هکتار از مزارع غلات مبارزه با آفت سن و در دو هزار و 93 هکتار از این مزارع مبارزه با علفهای هرز صورت گرفته است.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود در حدود 50 هزار هکتار از اراضی تحت کشت غلات شهرستان رزن، مبارزه علیه آفت سن غلات صورت گیرد.
شعبانی فروتن عنوان کرد: با توجه به ریزش سن غلات در مزارع شهرستان، از 19 فروردین امسال در اراضی غلات شهرستان مبارزه علیه آفت سن غلات و علفهای هرز به صورت همزمان آغاز شده است.
وی از تشدید عملیات مبارزه با سن غلات در اراضی کشاورزی شهرستان خبر داد و گفت: 63 دستگاه سمپاش توربو لاینر و 381 دستگاه سمپاش پشت تراکتوری به طور همزمان مشغول به فعالیت در اراضی این شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به مساعد بودن شرایط جوی جهت سمپاشی، مبارزه علیه آفت سن غلات و علفهای هرز در این شهرستان همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: رنگ حشره کامل سن، قهوهای و زرد خاکی روشن تا تیره متغیر است، تعداد کمی از سنها به رنگهای سیاه، قرمز و مسی رنگ دیده میشوند، سر «سن» به شکل مثلث است و روی آن دو عدد شاخک پنج بند و در قسمت سینه سه جفت پا قرار دارد که رنگ آنها مانند رنگ عمومی بدن سن است.
شعبانی فروتن درباره خسارت مربوط به سنهای مادر به مزارع کشاورزی گفت: بعد از پرواز در ارتفاعات کوهستانی و ترک محلهای زمستانگذرانی به طرف مزارع سبز غلات صورت میگیرد و تغذیه از شیره ساقه و برگهای جوان و سبز گندم صورت میگیرد.
وی عنوان کرد: سنهای مادر، خرطوم خود را به داخل نسوج سبز بوتهی گندم فرو کرده و از مواد غذایی بویژه پروتئین گلوتن گندم تغذیه میکنند، در این حالت، خوشهها خشک و رنگ آن سفید میشود، خسارت در این مرحله کم و به جمعیت و تراکم حشره بستگی دارد اما چنانچه تعداد حشره در هر مترمربع مزرعه یک یا بیش از یک عدد باشد مبارزه شیمیایی ضرورت پیدا میکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما