به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حجتالاسلام سید مرتضی حسنیحلم ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه باید برای ترویج امر نماز ضمن مخاطبشناسی، نیازسنجی صورت گیرد، اظهار کرد: برنامههای نماز باید متناسب با شیوههای روز اجرایی شود.
وی برنامههای ستاد اقامه نماز را در چهار محور دانست و گفت: نخستین محور برنامهها با رویکرد فرهنگی و متناسب با اقتضای جامعه کنونی برگزار خواهد شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان دومین محور برنامهها را آموزشی دانست و افزود: سومین محور برنامهها نمازیاوران و چهارمین محور اجرای برنامهها بر مبنای نظارت و ارزیابی دستگاههای اداری است.
این مسئول به برگزاری جشنواره کشوری فیلمنامهنویسی اشاره کرد و گفت: افراد صاحب اثر و خلاق در عرصه فیلمنامهنویسی میتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
حسنیحلم خاطرنشان کرد: نشستهای دانشآموزی در مدارس و نشستهای دانشجویی در دانشگاهها با موضوع پرسش و پاسخ به شبهات و برگزاری گفتمان خانواده بهشتی را برای اولیای دانشآموزان خواهیم داشت.
وی از برگزاری طرح «سفیران صبح» به عنوان طرح صبحگاهی نماز خبر داد و گفت: اجلاس استانی نماز همزمان با سالروز رحلت امام (ره) در خردادماه با حضور چهرههای ملی در همدان برگزار خواهد شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان به اجرای طرح احکام نماز ویژه کارکنان و کارمندان ادارات خبر داد و گفت: اجرای طرح توانمندسازی زوجهای جوان در خصوص نماز نیز مد نظر قرار دارد.
وی به برگزاری دوره آموزشی و مهارتافزایی دانشآموزان دختر پایه سوم ابتدایی اشاره کرد و افزود: در زمینه «نمازیاوران» از ظرفیت سپاه در راستای ترویج فرهنگ نماز و ظرفیت دانشگاهها استفاده خواهد شد.
حسنیحلم به اجرای طرح ملی «مبین» به منظور فعالسازی مدیران مدارس برای اقامه نماز اشاره کرد و گفت: در طرح ملی «امین» نیز از ظرفیتهای مردمی برای ترویج نماز و از ظرفیت معتمدان در روستاها بهرهمند خواهیم شد.
وی با بیان اینکه هر سال نظارت و ارزیابی از دستگاههای اجرایی استان در دستور کار است، گفت: بر این اساس دبیران اقامه نماز ادارات طبق فرمتهای ارائه شده از سوی ستاد اقامه نماز مورد آموزش قرار گرفته و در ادارات توجیه میشوند تا تحت عنوان فرمتهای خود ارزیابی عملکرد فریضه نماز را نظارت کنند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان ارزیابی برپایی نماز در ادارات را مچگیری نداست و بیان کرد: نتیجه ارزیابی این است که دستگاههای برتر در استان و وزارتخانههای برتر در اجلاس سراسری نماز مورد تجلیل قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در مجموع 32 برنامه از سوی ستاد اقامه نماز در دستور کار است، تصریح کرد: هر یک از این برنامهها گستره استانی و شهرستانی دارد و هزاران نفر را زیر پوشش دارد.
* وضعیت نمازخانهها مناسب نیست
حسنیحلم با بیان اینکه اکنون هیأت اجرایی تشکیل شده و طبق مستندات سال 94 شروع به نظارت میکند، افزود: دو ماه دیگر ارزیابی تمام میشود و دستگاههای برتر سال 94 در امر نماز اعلام خواهند شد.
وی با تأکید بر اینکه امسال طرح بازدید از محورهای مواصلاتی استان را داشتیم، خاطرنشان کرد: این بازدیدها با مشارکت و همکاری دستگاههای ذیربط تحت عنوان «بازدید از نمازخانههای بین راهی استان» و طرح «ترنم نوروزی» با مشارکت سپاه انجام شد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان در خصوص اعتبارات محدود ستاد اقامه نماز نیز بیان کرد: ناراضی بودن از وضعیت اعتباری بر این اساس است که وقتی میزان آن با دستگاههای فرهنگی مقایسه میشود، اصلاً قابل قیاس نیست.
وی با تأکید بر اینکه ستاد اقامه نماز کشور وابسته به دولت نیست، یادآور شد: این ستاد به صورت غیر مستقیم زیر نظر مقام معظم رهبری است و بودجه دولتی ندارد.
حسنیحلم وضعیت نمازخانهها را مناسب ارزیابی نکرد و گفت: خیران نمازخانهساز باید ایجاد شود زیرا بعد از گذشت 37 سال از انقلاب اسلامی نباید نمازخانه مدارس مشکل داشته باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 20 پارک در شهر همدان اقامه نماز داشتند، گفت: به پا داشتن نماز در پارکها کار زیبایی است که 27 پارک محلی و شهری در سطح استان اقامه نماز را داشتند که امسال نیز این کار ادامه خواهد داشت.
مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان در خصوص عدم توجه برخی مدیران به نماز اول وقت و برگزاری جلسات در ساعات مختص نماز بیان کرد: وقتی ندای «حی علی الصلوه» سرداده میشود باید نماز را به پا داشت و نباید حتماً اجباری در کار باشد.
وی با تأکید بر اینکه ستاد اقامه نماز بارها و بارها بر عدم برگزاری جلسات در ساعات نماز تذکراتی داده است، گفت: برپایی نماز بخشنامهای نیست هرچند بخشنامه دارد که 20 دقیقه از ساعت اداری باید به نماز اول وقت اختصاص یابد.
دیدگاه شما