به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، کمال حسنی ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آبی شهرستان همدان با اشاره به اینکه همدان در تنش آبی جدی قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر بخش کشاورزی 92 درصد، بخش صنعتی دو درصد و بخش شرب 6 درصد از منابع آبی را مصرف میکند.
وی با اعلام اینکه 107 روستا در سطح شهرستان همدان وجود دارد، گفت: از این تعداد 63 روستا با 18 هزار و 168 خانوار و 65 هزار و 637 هزار نفر جمعیت تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان هستند.
حسنی عنوان کرد: در حال حاضر 44 روستا با هفت هزار و 360 خانوار تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان نیستند.
وی با اشاره به اینکه آب روستاهای شهرستان همدان از طریق 68 منبع آبی از جمله 53 حلقه چاه دستی و عمیق تامین میشود، عنوان کرد: در حال حاضر 235 لیتر در ثانیه آب توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان تولید میشود.
وی تعداد کل مشترکین شرکت آبفار شهرستان همدان را 22 هزار و 907 مورد اعلام کرد و گفت: سال گذشته 618 فقره انشعاب فروخته شده و از سوی دیگر 223 فقره انشعاب غیرمجاز کشف و تبدیل به انشعابات مجاز شده است.
وی از تعویض 576 تعویض کنتور خراب در سال گذشته خبر داد و گفت: امسال 17 فقره فروش انشعاب و شناسایی 39 مورد انشعاب غیرمجاز توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان انجام شده است.
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان اظهار داشت: 930 مشترک پرمصرف شناسایی شده که بالای 100 هزار تومان بدهی دارند و در مجموع بدهی این تعداد مشترک به 155 میلیون تومان رسیده است، این در حالی است که کل بدهی مشترکان به شرکت آبفار شهرستان همدان 380 میلون تومان است.
وی از شناسایی هزار و 677 کنتور خراب در سطح روستاهای شهرستان همدان خبر داد و گفت: همچنین 1700 تا 1800 فقره انشعاب غیرمجاز در سطح روستاهای همدان شناسایی شده که باید مجاز شوند.
حسنی با اعلام اینکه سال گذشته هزار و 939 مورد شکستگی خطوط انتقال، شبکه و انشعابات توسط شرکت آبفار همدان شناسایی و اصلاح شد، گفت: تاکنون 48 کنتور حجمی در 40 روستای شهرستان نصب شده است.
وی درباره مصرف آب شرب خانه باغیهای روستای آبشینه نیز گفت: براساس بررسیها 20 تیر ماه سال 93 حجم آب خروجی مخزن 720 مترمکعب در 24 ساعت بوده است که مصرف بالایی برای خانوارهای این روستا بود.
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان بیان کرد: پس از بررسیها مشخص شد که 25 خانه باغی 300 مترمکعب از این میزان را مصرف میکنند که شناسایی شده و با انشعابات غیرمجاز آنها برخورد شد و در تیرماه 94 میزان مصرف این روستا به 420 مترمکعب در شبانه روز رسید.
وی اظهار داشت: حجم فروش خالص آب در سال 93، سه میلیون و 877 هزار و 653 مترمکعب بوده که با کاهش 14 درصدی به سه میلیون و 407 هزار و 259 مترمکعب رسیده است.
حسنی با اعلام اینکه 9 روستا با سه هزار و 453 مشترک به سبب عدم همکاری از تحت پوشش خدمات شرکت آبفار شهرستان همدان خارج شدند، عنوان کرد: روستاهای انصارالامام، حیدره بالای شهر، سولان، وفرجین، ورکانه، خاکو، ارزانفود، سیمین ابرو و گنبد چای روستاهایی هستند که خدمات شرکت آبفار همدان به آنها ارائه نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است تا دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای حل این مشکل ورود پیدا کنند، عنوان کرد: برخی از این روستاها بر این باورند که آب برای خود آنهاست و مدتهاست که اجازه قرائت کنتور به کارکنان شرکت آبفار همدان نمیدهند.
مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان همدان بیان کرد: استاندارد مصرف آب 150 لیتر در شبانهروز است که در برخی روستاهای شهرستان همدان بیش از 200 لیتر در شبانهروز مصرف میشود که حاکی از مصرف تامتعدل است.
وی قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در روستاها را بالای 900 تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که مشترکان روستایی تنها 95 تومان از این میزان را پرداخت میکنند و نشان از کم ارزش بودن آب در سبد خانوار است.
انتهای پیام/
دیدگاه شما