تاریخ : 21. ارديبهشت 1395 - 8:54   |   کد مطلب: 17917
همدان- مدیر امور منابع آب شهرستان همدان با بیان اینکه چاه‌های دارای مجوز بهره‌برداری در همدان سوخت ۳ ماهه دریافت می‌کنند، گفت: امسال شرط پرداخت سوخت منوط به تمدید مجوز در سامانه است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرنگار مهر، احمد محمدرضی ظهر دوشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان همدان با بررسی مصوبات جلسات قبلی در خصوص تأمین سوخت چاه های مجوز دار و بدون مجوز شهرستان همدان بیان داشت: باید راهکاری ارائه شود تا پرونده های مجوز دار، سوخت ۳ ماهه و پرونده های بدون مجوز تا یکماه شارژ سوخت شوند.

مدیر امور منابع آب شهرستان همدان در ادامه بر الزام نصب کنتورهای هوشمند طبق ۱۲ ماده قانونی تأکید کرد: این قانون باید اجرا شود.

محمدرضی با بیان اینکه برای این امر ۱۲ ماده قانونی وجود دارد که نصب کنتور هوشمند را الزامی دانسته تأکید کرد: دبی و مجوز دو معیار برای شارژ کنتورهای هوشمند است.

وی با بیان اینکه هرکس در محدوده آب شهری، چاهی داشته و قصد جداسازی آن را دارد طبق بخشنامه به وی مجوز میدهیم، به ذکر جزئیات بخشنامه ابلاغ شده به آب منطقه ای همدان در خصوص صرفه جویی در مصرف آب لوله کشی شهری و جداسازی آن از سایر مصارف اشاره کرد و اظهار داشت: این بخشنامه بسیار مفید بوده و نیازمند اجراست.

مدیر امور منابع آب شهرستان همدان تاکید کرد: این بخشنامه برای شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر است که در استان همدان، تنها شهرستان همدان مشمول این بخشنامه است و اگر در مدت دو سال این راهکار جواب دهد آنرا به شهرها و روستاهای زیر ۲۰۰ هزار نفر جمعیت نیز تعمیم می دهیم.  

محمدرضی تاکید کرد: هدف از این بخشنامه تامین آب شرب شهر است.      

در برخورد با متخلفان حفر چاه غیر مجاز تنها برگزاری جلسه با دهیاران کافی نیست

بخشدار مرکزی همدان نیز با بیان اینکه در برخورد با روستاهای متخلف و حفر چاه غیر مجاز تنها برگزاری جلسه با دهیاران کافی نیست، تاکید کرد: در این زمینه به همکاری بخش قضایی و نیروی انتظامی نیاز است.

احمد عبدلی متذکر شد: دلیل اصلی تخلف در روستاها، نبود کنتور و مدیریت ضعیف در این زمینه است که دستگاه قضایی باید وارد عمل شود.

معاون دادستان عمومی انقلاب همدان نیز با اشاره به وجود ۳۵۰۰ چرونده در خصوص چاه های غیر مجاز گفت: رسیدگی به ۳۵۰۰ پرونده از توانایی دستگاه قضایی خارج است.

نادر هدایتی گفت: برای حل این مسئله دستگاه ذیربط باید اخطار دهد و پیشگیری کند نه اینکه به دنبال راهکار قضایی آن هم برای این تعداد پرونده  باشد.

وی در ادامه با اشاره به همکاری دستگاه قضا با شرکت برق در خصوص تغییر کاربری چاه های غیرمجاز و نتیجه گیری مطلوب اظهار داشت: با متخلفان برخورد می شود.

رئیس خانه کشاورز استان همدان نیز با اشاره به این که کشاورز باید بداند که مصرف بیشتر آب به ضرر خود اوست، تاکید کرد: در خصوص فرهنگ سازی استفاده از کنتور هوشمند هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

اکبر سوزنچی ادامه داد: باید اعتماد کشاورز به عنوان بهره ور آب جلب شود و سپس انتظار همکاری از جانب وی را داشته باشیم.

نیاز به راه اندازی شورای راهبردی آب در همدان احساس می شود

وی تاکید کرد: نیاز به راه اندازی شورای راهبردی آب در همدان احساس می شود تا خود کشاورز مسئول مدیریت آب مزرعه اش شود.

رئیس خانه کشاورز استان همدان با اشاره اینکه در زمینه استفاده از کنتور هوشمند فرهنگ سازی ضعیف است، ادامه داد: شرکت آب منطقه ای باید افرادی که در زمینه مصرف آب صرفه جویی داشته اند به عنوان الگوی کشاورزان معرفی کند.

کارشناس مسئول پروژه کنتور هوشمند شرکت آب منطقه ای همدان نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر در هر شهرستان حداقل یک نیروی متخصص در زمینه کنتورهای هوشمند وجود دارد، تاکید کرد: باید در بحث اطلاع رسانی کارکرد کنتورهای هوشمند وارد عمل شد.

مجید لنگررکنیان با اشاره به اقدامات انجام گرفته در این زمینه اظهار داشت: بروشورهای آموزشی چاپ و تحویل جهاد کشاورزی شده است و تیزرهای تبلیغاتی نیز برای پخش از طریق صداو سیما در دست تهیه است.

وی با اشاره به آمار نصب کنتور های هوشمند ادامه داد: در دشت همدان - بهار از مجموع بیش از ۲۸۰۰ مورد چاه بر روی ۵۶۶ چاه کنتور هوشمند نصب شده که این رقم در دشت رزن- قهاوند ۳۸۰، در شهرستان همدان ۲۹۰ و در کل استان ۲۶۲۴ مورد است.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن