تاریخ : 26. ارديبهشت 1395 - 15:10   |   کد مطلب: 18011
ارائه آمارهای متناقض از واحدهای تعطیل استان همدان سبب شده تا شاهد سردرگمی برنامه‌ریزان و رسانه‌ها در اعلام این آمارها باشیم.

به گزارش صبح رزن، خبرگزاری تسنیم از همدان، نجات اقتصاد و بهبود معیشت از شعارهای اصلی دولت یازدهم بود که پس از گذشت نزدیک به سه سال از عمر دولت انتظار می‌رود اتفاقات ویژه‌ای در این زمینه در سطح کشور و استان‌ها افتاده باشد.

محمدناصر نیک بخت با عنوان استاندار همدان دوباره کار خود را در استان همدان آغاز کرد که در همان اوایل از تعطیلی 600 واحد تولیدی و صنعتی در همدان خبر می‌داد که در این بین مسبب اصلی آن را استانداران سابق همدان می‌دانست.

احیاء واحدهای تعطیل و نیمه‌تعطیل استان همدان به یکی از اولویت‌های اساسی دستگاه‌های اجرایی تبدیل شد و اقدامات و پیگیری‌های بسیاری از سوی استاندار و مدیران برای احیا این واحدها انجام شد.

اما در 28 دی ماه سال 94 رئیس سازمان صنعت و معدن همدان از تعطیلی 378 واحد تولیدی استان همدان خبر داد که منجر به بیکاری 2100 کارگر شده بود، پس از انتشار این مصاحبه توسط خبرگزاری تسنیم، استاندار همدان نسبت به این رقم جبهه گرفت و آمار اعلام شده را نادرست خواند در صورتی که رئیس سازمان صنعت و معدن همدان این آمار را تأیید کرده بود.

در همان روزها که اعتراضاتی از سوی استاندار نسبت به خبرگزاری تسنیم و انتشار این خبر شکل گرفته بود رئیس سازمان صنعت و معدن همدان در مصاحبه با یکی از روزنامه‌های محلی از فعال بودن 400 واحد تولیدی سخن گفت ولی در این میان به تعداد واحدهای تعطیل اشاره‌ای نشده بود.

پس از انتشار این اخبار آماری به رسانه‌ها از سوی مسئولان درباره تعداد واحدهای تعطیل ارائه نشد تا استاندار همدان در نشست مطبوعاتی 7  اردیبهشت ماه امسال خود آماری جدید از تعداد واحدهای تعطیل ارائه کرد.

«استاندار همدان در این نشست خبری در پاسخ به سؤال تسنیم مبنی بر اینکه چه تعداد واحدهای تعطیل احیا شده و چه واحد تعطیل داریم، گفت: 300 واحد تعطیل و راکد با استفاده از تبصره 16 قانون بودجه 92،93 و 94 احیا شده است.

وی بیان کرد: روزی که در آبان ماه 92 وارد استان همدان شدم 21 هزار شغل در نیمه دوم سال 92 از بین رفته بود که تا پایان همان سال ضمن جبران بیکاری‌های ایجاد شده، 5000 شغل جدید نیز در سطح استان همدان ایجاد شد.

نیک بخت با بیان اینکه بیش از 170 واحد در استان همدان نیمه فعال و تعطیل است که برای احیا آن‌ها برنامه‌ریزی شده است، تصریح کرد: برخی از واحدها توسط بانک تملک شده و برای فعال کردن آنها زمان و اقدامات بسیاری نیاز است.»

این صحبت‌های استاندار همدان در حالی است که رئیس اتاق بازرگانی استان همدان در روزهای گذشته آماری از تعداد واحدهای تعطیل اعلام کرد که سخنان استاندار همدان را تحت‌الشعاع قرار می‌داد.

«علی اصغر زبردست رئیس اتاق بازرگانی استان همدان 23 اردیبهشت ماه امسال در جمع منتخبان مردم در مجلس دهم با اعلام اینکه در شهرک‌های صنعتی استان همدان 548 واحد صنعتی فعال و 311 واحد تعطیل هستند، عنوان کرد: در شهرک صنعتی ملایر 97 واحد صنعتی فعال و 74 واحد غیرفعال هستند.»

اما رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در مصاحبه با خبرنگار تسنیم از آماری سخن می‌گوید که با آمارهای قبل به شدت تفاوت داشته و سردرگمی در آمارها را افزایش می‌دهد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اشتغال اسمی بر‌اساس هزار و 270 پروانه بهره‌برداری صادر شده در همدان معادل 28 هزار و 700 نفر است که عدد اشتغال رسمی را در اختیار ندارم.

حمیدرضا متین با اشاره به اینکه 8‌هزار نفر در این حوزه دارای شغل هستند ولی نامی از آن‌ها در اسناد ارائه نمی‌شود، گفت: از ابتدای سال 92 و همزمان با ورود استاندار همدان 600 واحد تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل بودند که مجوزهای آنها توسط سازمان صنعت و معدن و سازمان جهاد کشاورزی صادر شده بود.

وی با اشاره به اینکه واحدهای با 30درصد ظرفیت نیز بر اساس دستور استاندار همدان جز واحدهای تعطیل محاسبه شدند که این امر سبب افزایش تعداد واحدهای تعطیل همدان شد، گفت: از واحدهای تعطیل و غیرفعال استان همدان 335 واحد احیا شد ولی در حال حاضر کمتر از 100 واحد صنعتی در همدان تعطیل هستند که آن‌ها را نیز به چرخه وارد می‌کنیم.

به گزارش تسنیم؛ انتظار می‌رود تا سازمان‌های مرتبط آمار درستی از تعداد واحدهای تولیدی تعطیل به رسانه‌ها ارائه داده و اصل گردش آزاد اخبار و اطلاعات را به معنای واقعی عملی کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن