به گزارش صبح رزن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران، عباس جعفری دولتآبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه با قضات ناحیه 4 دادسرای تهران (رسالت)، به سیاست دادستانی تهران در سال جدید دایر بر برگزاری جلسات با قضات نواحی دادسرا اشاره کرد و در خصوص وضعیت دادسرای رسالت اظهار داشت: دادسرای ناحیه چهار تهران از نظر میزان پروندههای وارده و موجودی، از بزرگترین نواحی دادسرا محسوب میشود و اگر بگوییم بهاندازه یک استان بزرگ به پروندهها رسیدگی میکند، شاید بهگزافه نگفته باشیم؛ اگرچه که از امکانات کمی برخوردار است.
دادستان عمومی تهران وظیفه قاضی را رسیدگی به هر رفتار واجد وصف مجرمانه دانست و با مردود شناختن تأسی و اثرپذیری قضات از جریانات سیاسی و منافع حزبی، به حادثه اخیر دایر بر درج تصاویر مینو خالقی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: حادثهای که اخیراً در فضای مجازی رخ داد و انتشار تصاویر خانم مینو خالقی در این فضا، انعکاس زیادی در سایتها و شبکههای مجازی داشت و نظرات مختلفی ارائه شد. عدهای گلایه کرده خرده گرفتند که چرا انتشار دهنده تصاویر دستگیر شده است اما خود خانم خالقی از تعقیب مصون مانده است و در مقابل، عدهای دیگر با تأیید تعقیب متهم، بر اقدام شورای نگهبان در رد صلاحیت مینو خالقی صحه گذاشتند. عدهای دیگر نیز اقدام دادسرا در دستگیری متهم را مورد انتقاد قرار دادند و گفتهاند چرا باید با فردی که قصد داشت علیه کسی که قرار بود یک پست مهم را تصدی کند افشاگری میکرد، اینگونه برخورد شده است.
جعفری دولتآبادی با تقبیح اقدام انتشاردهندگان چنین تصاویری، بر وظیفه دادسرا بر تعقیب جرایم تأکید کرد و اظهار داشت: ما با قاطعیت اعلام میکنیم که دادستانی برای خوشایند اشخاص، گروهها و یا جناحهای سیاسی کسی را دستگیر نمیکند، بلکه دادسرا به وظیفه ذاتی خود عمل مینماید. ریختن آبروی افراد بدون مجوز قانونی جرم است.
دادستان تهران انتشار تصاویر زن مسلمان بدون پوشش مناسب در فضای مجازی را فاقد توجیه خواند و اقدام دادستانی تهران در مقابله با این رفتار مجرمانه، نه برای مقابله با دولت بوده و نه حمایت از فردی است که تصاویرش در اختیار دیگران قرار گرفته است.
دادستان عمومی تهران به ضرورت حمایت از حریم خصوصی اشخاص اشاره کرد و انتشار تصاویر دیگران در فضای مجازی بدون اجازه آنها را از این جهت قابل پیگرد دانست و در خصوص ادعای بازنشر شدن این تصاویر از صفحه فردی ضدانقلاب، اعلام کرد که خانم مینو خالقی برای اخذ توضیح در این زمینه دعوت شده است.
لزوم رسیدگی به پروندههای قدیمی
دادستان عمومی تهران در ادامه این جلسه به وضعیت ناحیه چهار دادسرای تهران و آمار موجودی قابل توجه آن پرداخت و با تأکید بر اینکه برنامهریزی برای مختومه کردن پروندههای قدیمی و مسن و پیشبینی ظرف زمانی مناسب برای رسیدگی به پروندهها ضروری است، گفت: در این راستا دستورالعملی از طرف دادستانی تهران در حال تدوین است که بهزودی ابلاغ خواهد شد.
نظارت سرپرستان نواحی بر زندانیان تحت قرار
نکته دیگری که جعفری دولتآبادی بر آن تأکید کرد، نظارت سرپرستان بر وضعیت متهمانی است که با صدور قرار بازداشت موقت به زندان معرفی میشوند.
وی همچنین نظارت سرپرستان نواحی دادسرا بر قرارهای وثیقه و کفالت صادره را که منتهی به بازداشت متهم شده است ضروری خواند و در ضرورت این امر به ذکر مثالی اکتفا کرد و آن موضوع متهمی بود که در سال 1390 از زندان تحویل ضابطین شده و پس از چند سال پرونده وی در زندان مفتوح است.
تشکیل واحد نظارت بر قرارهای بازداشت موقت در دادستانی تهران
دادستان عمومی و انقلاب تهران از تشکیل واحد نظارت بر قرارهای بازداشت موقت تحت نظارت مستقیم دادستان و انتصاب یک دادیار بر این واحد خبر داد و در فلسفه تشکیل چنین واحدی، به موضوع زندانیان بلاتکلیف اشاره کرد و گفت: اعلام روزانه قرارهای بازداشت موقت صادره از نواحی به این واحد ضروری است و همچنین در بخشنامه دادستانی آمده است که این نظارت باید از سوی سرپرست دادسرا اعمال شود و موافقت با قرارهای بازداشت موقت رأساً از سوی سرپرست ناحیه صورت گیرد و از ارجاع امر به دادیاران اظهارنظر اجتناب شود.
در این جلسه، محمدباقر کرمی سرپرست دادسرای رسالت و قضات این دادسرا مشکلات و کمبودهای خود را بیان کرد و دادستان تهران نیز به جمعبندی مطالب پرداخت.
نظارت مستمر بر عملکرد قضات دادسرا
جعفری دولتآبادی به ضرورت نظارت مستمر بر عملکرد قضات دادسرای تهران اشاره کرد و گفت: دستگاه قضا نظارت بر قضات را افزایش داده و با قضات متخلف برخورد میکند، همکاران باید این موضوع را در نظر داشته باشند که رفتار آنها در جامعه و محیط کار در بین افکار عمومی بازتاب دارد و از سوی نهادهای نظارتی مورد ارزیابی قرار میگیرد، لذا قضات دادسرا باید در رفتار خود دقت کنند تا دچار مشکل نشوند.
دادستان تهران از سرپرستان دادسرا خواست گزارشهای مرتبط با رفتار قضات را به دادسرای مرکز ارجاع دهند و تأکید کرد: در دادسرای کارکنان دولت بهدقت به این گزارشها رسیدگی میشود و اجازه نخواهیم داد حقی از کسی تضییع شود.
برنامههای دادستانی تهران در کاهش موجودی ناحیه 4 دادسرا
دادستان عمومی تهران از تقسیم دادسرای رسالت به دو ناحیه 4 و 8 تا پایان سال جاری خبر داد و اظهار امیدواری کرد که در صورت آماده شدن ساختمان این دادسرا، این مهم صورت پذیرد.
دولتآبادی برنامه دیگر دادستانی تهران در راستای کاهش پروندههای مطروحه در دادسرای رسالت را راهاندازی دادسرای راهور در شرق تهران اعلام کرد که به جرایم ناشی از تخلفات رانندگی ارتکابی در شرق تهران رسیدگی کند.
وی از قضات دادسرای ناحیه 4 خواست تا زمان عملی شدن این دو وعده نسبت به کاهش پروندههای موجود اقدام کنند.
ابلاغ دستورالعمل شرح وظایف و حل اختلاف پروندهها در نواحی دادسرای تهران
جعفری دولتآبادی همچنین از ابلاغ دستورالعمل شرح وظایف و حل اختلاف پروندهها در نواحی دادسرای تهران طی چند روز آینده خبر داد که از نتایج مثبت آن، ساماندهی تقسیم پروندهها در نواحی دادسرا و جلوگیری از سرگردانی مراجعین بهلحاظ رفتوآمد پروندهها در میان نواحی دادسرا است.
ضرورت انطباق نواحی دادسرا با مناطق شهرداری
جعفری دولتآبادی مشکل دیگر دادسرای عمومی تهران را عدم انطباق نواحی دادسرا با نواحی و مناطق شهرداری، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، آب، برق و گاز و همچنین عدم انطباق نواحی این دستگاههای اجرایی و انتظامی اعلام کرد و از اینکه هیچیک از دستگاههای مذکور حاضر نیستند برای رفع مشکل از تقسیمبندی خود عدول کنند، گلایه کرد و مناسبترین ملاک برای تطبیق را مناطق شهرداری دانست.
در پایان این جلسه، از دو قاضی و دو کارمند شاغل در دادسرای رسالت تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/*
دیدگاه شما