امروز خبری از کشف و ضبط ظروف سفالین با قدمت سه هزار ساله توسط نیروی انتظامی رزن گزارش گردید که توسط رسانه های شهرستان، پوشش خبری داده شده و اطلاع رسانی گردید.
هرچند در مورد جزییات سفالها مطالبی منتشر نشد ولی خود این خبر جای تفکر بیشتر در خصوص شهرستان را می طلبد.
سالهای قبل نیز لوازم بسیار با ارزشی از بخش کرفس، تپه نخودلوق یافت شد که 1500-2000 سال قبل از میلاد مسیح را نشان میداد. جالب آنکه اشیای زیادی برای بستن موهای زنان، گیره سر مفرغی، لوازم پذیرایی و ... یافت شدند که جای مطالعه بیشتری دارد که در ان زمان، زنها چه جایگاهی در منطقه کرفس و درگزین داشته اند.
سکه های مختلف کشف شده از تپه های کوهنه قالا در کرووس (کرفس) که غالبا مربوط به دوره های اسلامی است و تعدادی سنگ نبشته، سنگ قبور، سکه ها و ... که بخشی از آن به خارج از کشور منتقل شده و بخشی هم در موزه سکه تهران، بخشی در میراث فرهنگی همدان نگهداری می شود.
همچنین اشیا، سکه ها، لوازم یافت شده از منطقه درگزین که غالبا مربوط به دوره اسلامی است که تنها ما از آنها اطلاع داربم. اشیای خارج شده از کشور در قبل و بعد از انقلاب از روستاهای شوند، عین اباد، کرفس، درگزین و... همگی سبب شده است که این سرمایه ها ی تاریخی، فرهنگی، معنوی و ارزشمند به یغما برود.
چه خوب است که همه مدیران شهرستان دست به دست هم دهند تا موزه فرهنگ، تاریخ و کشاورزی در شهرستان ساخته شده تا علاوه بر عودت آثار یافت شده از شهرستان در داخل و خارج کشور، بتوان این منابع ارزشمند را حفظ کرد.
چنین مجموعه ای میتواند در پیشتاز بودن شهرستان رزن در این حیطه در سطح کشور را نشان دهد.
بحث کشاورزی از قدیم تا کنون، لوازم، ادوات و تجهیزات مورد استفاده کشاورزان هم میتواند ضمن تجمیع انها از نابودی کامل آنها جلوگیری شود. لازم بذکر است موزه اختصاصی کشاورزی در کشور وجود ندارد.
هرچند در خصوص راه اندازی موزه ها باید به تعداد بازدیدکنندگان، جمعیت شهرستان، نقاط باستانی شهرستان توجه نمود ولی باور داشته باشیم که اگر همگان همت کنند میتوان افتخار دیگری برای شهرستان رزن را رقم زد.
احمد صلاحی 95.2.26، تهران
دیدگاه شما