تاریخ : 4. خرداد 1395 - 13:42   |   کد مطلب: 18111
همدان - مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نرخ باروری در استان همدان کمتر از میانگین کشوری است.

به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، شهلا نوری ظهر دوشنبه در همایش پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت در استان همدان با بیان اینکه یکی از مؤلفه های مهم در تحولات جمعیتی باوری است، عنوان کرد: در سه دهه گذشته تحولات و نوسانات کاهش جمعیت در کشور بالا بوده است.

شهلا نوری با بیان اینکه در دهه اول انقلاب با یک روند افزایش جمعیت روبرو بودیم و بعد از آن با سیاست‌هایی که در راستای کاهش جمعیت از سوی وزارت بهداشت اعلام شد روند رو به کاهش گذاشت، افزود: نرخ جمعیت بعد از انقلاب ۶.۷ درصد بود که در سال ۹۰ به ۱.۸ درصد کاهش پیدا کرد که این رقم در استان همدان ۱.۷ درصد است.

وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۰۰ بیشترین نرخ جمعیت کشور را جوانان تشکیل می‌دادند، ادامه داد: با استناد به گزارش‌های تهیه شده از سازمان آمار بیشترین جمعیت جوان کشور بین ۲۵ تا ۳۵ سال هستند.

مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه با کاهش باروری تغییر در رفتارها و هنجارهای جامعه را شاهد هستیم، اشاره کرد: این موضوع باعث نگرانی مسئولین و سیاستمداران و اقتصاددانان شده است.

نوری با توضیح اینکه گذار سنی تغییرات ساختار سنی از وضعیت کاملاً جوان تا کاملاً پیر را در بر می‌گیرد و این امر ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال به طول خواهد انجامید، اعلام کرد: این گذار سنی در کشور ایران طی ۲۵ سال آینده رخ خواهد داد و قشر جوان امروز به سن میانسالی خواهند رسید که شرایط ویژه‌ای را به وجود خواهد آورد.

وی با بیان اینکه یکی از تبعات مهم گذار سنی در ایران افزایش سالمندان است که باید برنامه‌های اجرایی دقیقی برای آن پیش بینی کرد، خبر داد: به طور میانگین هر ساله ۹۰۰ هزار نفر به جمعیت ایران افزوده می‌شود که سال گذشته این رقم به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش در مقابل ۳۵۰ هزار نفر مرگ بوده است.

مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از رشد ۷.۵ درصدی موالید در استان همدان خبر داد و گفت: رشد جمعیت کشور خوب است اما اگر ناباروری پیشروی کند در سال‌های آینده رشد جمعیت به صفر می‌رسد و بعد از آن شروع به منفی شدن می‌کند.

وی با عنوان اینکه زنانه شدن سالخوردگی از دیگر موارد در کشورهای پیشرفته است، اشاره کرد: زنانه شدن سالخوردگی به آن معنی است که نسبت جمعیت زنان سالخورده در هر کشور بیشتر از مردان در آن کشور باشد ولیکن در کشور ما نسبیت جنسی متناسبی داریم.

نوری با اعلام اینکه استان همدان از استان‌هایی است که درصد سالمندان بالایی دارد، گفت: برای جلوگیری از ناباروری باید الگوهای پیش دستانه‌ای بکار بریم که یکی از مهمترین موارد برنامه ریزی برای چالش سالمندی در سالهای آینده است.

مدیر مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اظهار اینکه عوامل بسیاری از جمله سیاست‌های وزارت بهداشت، شرایط اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و تحصیلات در کاهش نرخ باروری دخیل بوده‌اند، عنوان کرد: بعد از دوران مدرنیته زنانی که از تحصیلات بالا برخوردار شدند فرزند آوری را محدود کردند و برخی زنان نیز در سن ازدواج تأخیر داشتند.

نوری در پایان با بیان اینکه سبک زندگی، مواد غذایی، تغییرات هورمونی و آورده‌های الکترومغناطیسی باعث کاهش باوری شده است، عنوان کرد: در سیاست‌های جدید روش‌های غربالگری برای تشخیص ناهنجاری‌های جنینی آموزش داده می‌شود.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن