به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، ظهر امروز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان به مدت چهار ساعت و با حضور استاندار همدان، تعدادی از سرمایهگذاران واحدهای تولیدی استان، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل استاندارد و نمایندگان بانکها تشکیل شد و 11 دستور کار در آن مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار همدان در این کارگروه بر حل مشکلات سرمایهگذاران در واحدهای تولیدی استان تأکید کرد که پرداخت تسهیلات اعم از سرمایه درگردش و سرمایه ثابت به برخی واحدهای تولیدی نیز در این جلسه مصوب شد.
در ابتدای جلسه و با طرح مشکل شرکت «شن و ماسه آفتاب» مبنی بر عدم پرداخت مطالبات این شرکت از سوی شهرداری، استاندار همدان اظهار کرد: این مشکل در حالی برای این شرکت پیش آمده که شهرداری مطالبات خود را از با قوه قهریه از مردم میگیرد، پس باید به وصول مطالبات مردم نیز توجه داشته باشد.
محمدناصر نیکبخت با بیان اینکه عدم ساخت و ساز در سالهای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی به واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی آسیب زده است، گفت: شرکت شن و ماسه آفتاب نیز از جمله واحدهای تولیدی آسیب دیده حاصل از رکود ساخت و ساز است.
وی با اشاره به ظرفیت اشتغال 20 نفری این واحد تولیدی بیان کرد: با کمک به واحدهای تولیدی و سرمایهگذاران تلاش میکنیم واحد تعطیل شدهای در استان نداشته باشیم.
استاندار همدان ادامه داد: بانک ارائهدهنده تسهیلات باید شرایطی برای پرداخت اقساط تسهیلات این واحد فراهم کند تا با نرخ سود اولیه، اقساط را بپردازند و بتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.
وی با اشاره به بخشنامههای جدید مبنی بر عدم تعطیلی هیچ واحدی تولیدی، تصریح کرد: بانکها با توجه به بخشنامه جدید باید همکاری لازم را در این زمینه را داشته باشند.
نیکبخت مشکل تسهیلاتی واحد صنعتی «تولید تیلکو صنعت غرب» در تولید ملزومات اداری و سیستمهای هوشمند بایگانی را مطرح کرد و افزود: بانک ملی، سپه و کارآفرینی در خصوص پرداخت تسهیلات همکاری خواهند داشت و این واحد نیز باید تلاش کند نیروهای مشغول به کار را از 100 به 120 نفر افزایش دهد.
وی مشکل شرکت «متالوژی پودر» به عنوان واحد تولیدکننده قطعات دنده خودرو را نیاز به سرمایه درگردش برشمرد و تأکید کرد: این واحد تولیدی فعال دارای مشتریان بدحساب است و باید شرایطی فراهم شود که شرکت به صورت مستقیم با خودروسازان وارد معامله شود نه با واسطهها و دلالان.
استاندار همدان خواستار ارائه سرمایه درگردش به این واحد تولیدی شد و یادآور شد: با ارائه سرمایه در گردش به شرکت متالوژی پودر، این شرکت میتواند به تولیدات خود ادامه دهد.
وی به سبقه شرکت الوان ثابت از قبل از انقلاب اسلامی تاکنون اشاره کرد و گفت: با توجه به اظهارات مدیرعامل شرکت میزان تولید فعلی این شرکت 30 درصد است که به سرمایه در گردش نیاز دارد.
نیکبخت با بیان اینکه با افزایش ظرفیت تولید آن، میزان اشتغال از 90 نفر به 200 نفر افزایش خواهد یافت، افزود: 5 میلیارد تومان سرمایه در گردش از سوی بانک سپه برای افزایش ظرفیت تولید شرکت در نظر گرفته شود.
وی در حین برگزاری جلسه طی تماس تلفنی با مدیرعامل بانک سپه، موافقت او را برای افزایش سقف پرداخت سرمایه در گردش شرکت الوان ثابت از طریق بانک استان به 5 میلیارد تومان جلب کرد.
استاندار همدان با اشاره به معوقات شرکت بهداشتی پزشکی الوند دنیز پارسیان خواستار کمک بانکها برای پرداخت سرمایه درگردش به این شرکت شد و بیان کرد: نه تنها این واحد تولیدی بلکه همه واحدهای تولیدی کشور در تحریمها دچار مشکل شدند و هدفمندی یارانهها نیز واحدهای تولیدی را با مشکل مواجه کرد.
وی یادآور شد: معوقات واحد الوند دنیز پارسیان باید تعیین تکلیف شود و بتواند با دریافت سرمایه درگردش میزان تولید و اشتغال خود را افزایش دهد.
نیکبخت با بیان اینکه بر اساس بخشنامه میزان سرمایه در گردش واحدهای دارای کمتر از 50 نفر نیروی کار، یکمیلیارد تومان است، تصریح کرد: واحد الوند دنیز پارسیان 15 نفر نیروی مشغول به کار دارد و یک میلیارد تومان سرمایه در گردش به آن اختصاص مییابد.
وی خواستار ارزیابی این واحد در اولین فرصت شد و گفت: یکی از وثایق آزاد بوده و یکمیلیارد تومان سرمایه در گردش از سوی بانک صنعت و معدن و 4 میلیارد تومان نیز از سوی بانک رفاه اختصاص داده شود.
وی نیاز 4 میلیارد تومانی به سرمایه درگردش برای تأمین مواد اولیه و ماشینآلات واحد تولیدی عایقهای صنعتی و ساختمان همدان را مطرح کرد و افزود: طرح این شرکت به عنوان طرح تکمیلی باید سرمایه ثابت دریافت کند و ماشینآلات بر اساس بخشنامه نیاز به سرمایه در گردش ندارد.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه مشکلی در پرداخت سرمایه ثابت وجود ندارد، اظهار کرد: با کاهش سرمایه در گردش میزان پرداخت سرمایه ثابت به این واحد افزایش خواهد یافت و به این منظور بانک توسعه تعاون یکمیلیارد تومان سرمایه در گردش و 4 میلیارد تومان سرمایه ثابت برای تأمین مواد اولیه و ماشینآلات مورد نیاز اختصاص دهد.
وی خواستار تشکیل کمیته پیگیری مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان شد و ادامه داد: هیچ مصوبهای در این کارگروه نباید روی زمین بماند و همه مصوبات باید اجرایی شود، تشکیل کمیته پیگیری به منظور بررسی و پیگیری این موضوع ضروری است.
نیکبخت پس از مطرح شدن مشکل شرکت سیناطب در خصوص عدم مراجعه بیماران به درمانگاههای بخش خصوصی، گفت: دولت با اختصاص یارانه به بخش سلامت و کاهش هزینههای درمانی باعث شده مردم به درمانگاههای بخش خصوصی مراجعه نکنند.
وی در ادامه با کنایه به برخی رسانهها تأکید کرد: شاید برخی رسانهها فردا این را مطرح کنند که دولت بخش خصوصی را در بخش سلامت زمینگیر کرده است و بعد کاهش هزینههای درمان را در دل خبر بیاورند!
استاندار همدان ادامه داد: برخی رسانهها وقتی قرار باشد دولت را بالا و پایین بکنند اینگونه مینویسند؛ امیدواریم با توسعه سلامت در جامعه در مراکز درمانی دولتی و خصوصی بیمار و مراجعهکننده نباشد.
وی خواستار همکاری بانکهای رفاه و صادرات در پرداخت تسهیلات برای تأمین تجهیزات درمانگاههای خصوصی شرکت سیناطب در استان شد و تأکید کرد: بانک رفاه آمادگی خود را در تقسیط تسهیلات اعلام کند.
نیکبخت نیاز شرکت همدان ترانس را تسهیلات دانست و یادآور شد: این واحد با 61 نفر نیروی مشغول به کار میتواند 2 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کند و بانک ملت نیز میتواند در این خصوص همکاری لازم را داشته باشد.
وی مشکل بدهی ارزی سیمان نهاوند را مطرح کرد و افزود: به منظور تسهیل در صادرات، این واحد تولیدی به 20 میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارد که پرداخت این میزان تسهیلات نیاز به مصوبه ملی دارد.
استاندار همدان خاطرنشان کرد: بانک ملت نیاز ارزی سیمان هگمتان را با مرکز و صندوق توسعه ملی به منظور اختصاص تسهیلات 20 میلیارد تومانی مطرح کند.
وی در ادامه به اظهارات مدیرعامل شرکت شوکت رزن مبنی بر تولید 50 هزار بخاری هوشمند و کممصرف اشاره کرد و افزود: این واحد تولیدی به 25 میلیون دلار تسهیلات نیاز دارد که نیاز به هماهنگی بانک ملی با صندوق توسعه ملی برای پرداخت 20 میلیون دلار تسهیلات است که باید صورت گیرد.
نیکبخت خواستار انجام پیگیریهای لازم در تسریع پرداخت این تسهیلات شد و بیان کرد: مدیرعامل شرکت شوکت به دنبال راهاندازی شهرک خصوصی برای انجام فعالیتهای صنعتی خود در رزن است.
وی با تأکید بر اینکه برنده اجرای طرح استفاده از بخاری گازی هوشمند شوکت، آموزش و پرورش است، گفت: وزارت آموزش و پرورش با استفاده از بخاریهای تولیدی در این شرکت میتواند میزان مصرف گاز و هزینه قبوض را کاهش دهد.
استاندار همدان فراگیر شدن بخاریهای هوشمند را مطرح کرد و ادامه داد: باید از امروز به فکر استاندارد بودن این محصول باشیم و ادارهکل استاندارد استان باید در این راستا اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: دریافت استاندارد بینالمللی توسط این شرکت شرایط داخل کشور برای فراگیر شدن این بخاریها را نیز فراهم میکند و شرکت باید به دنبال کیفیسازی محصول باشد، زیرا دیگر رقبا بیکار نمینشینند.
نیکبخت ارائه بخاریهای گازی هوشمند رایگان به مدارس رزن را کاری موثر در فراگیری استفاده از این محصول دانست و گفت: علاوه بر ارائه این بخاری به آموزش و پرورش و وزارت آموزش و پرورش به رسانههای استان نیز یک دستگاه بخاری رایگان ارائه شود.
وی در بخش پایانی شرکت شایان سام را مطرح کرد و یادآور شد: بانک ملی مشکلات شرکت شایان سام را ارزیابی و بررسیها به گونهای باشد که بتوان تسهیلاتی برای راهاندازی این واحد و تولید آن اختصاص داد.
انتهای پیام
دیدگاه شما