تاریخ : 13. تير 1395 - 16:43   |   کد مطلب: 18439
آب نخستین واژه آشنایی بود که از همان روزهای نخست مدرسه با دیکته و نوشتن آن آشنا شدیم و کم کم با کلمه آب جمله ساختیم، اما کمی که بر سطح سوادمان افزوده شد آموختیم که حواسمان باشد شیرهای آبخوری مدرسه باز نماند و آب به هدر نرود.

به گزارش صبح رزن،کم کم در کتاب های درسی با موضوع صرفه جویی آب بیشتر آشنا شدیم اما این کافی نبود چرا که اگر صرفه جویی آب در وجود تک تک هم نسلان من نهادینه شده بود امروز با این بحران بی آبی و بهره‌برداری بی رویه از منابع آبی در کشور مواجه نبودیم.
دیگر آموزش صرفه جویی آب به دانش آموزان در قالب های کلیشه ای گذشته پاسخگوی نیاز جامعه نیست و باید از هوش و استعداد و توانایی شگرف دانش آموزان نسل جدید بیشتر بهره برد تا بتوان به جای مدیریت تامین آب بر روی مدیریت مصرف آن برنامه‌ریزی کرد.
اجرای طرح دانش آموزی نجات آب ( داناب ) یکی از اقدام های موثری است که در فرهنگ سازی و آموزش دانش آموزان نقش مهمی ایفا می کند.
طرح داناب یک طرح ملی است که با هدف بهره گیری از ظرفیت دانش آموزان، گام مهمی در راستای ارتقای دانسته های جامعه و آگاهی مردم درباره استفاده صحیح از منابع آبی به ویژه منابع آب زیرزمینی برداشته است.
در این طرح دانش آموزان، سفیران و ناجیان آب در جامعه شناخته شدند و با شرکت در این طرح می آموزند که ابتدا در مدرسه، مصرف درست آب را به همکلاسی های خود گوشزد کنند و در مرحله دوم به اعضای خانواده خود استفاده صحیح از آب را تذکر دهند.
در این راستا با انعقاد تفاهم نامه همکاری میان شرکت آب منطقه ای استان همدان، جهاد دانشگاهی و آموزش و پرورش استان همدان در اردیبهشت ماه سال جاری، طرح داناب در استان همدان کلید خورد و قرار است در این طرح با آغاز سال تحصیلی جدید 46 هزار دانش آموز در موضوع صرفه جویی در آب آموزش ببینند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان همدان آموزش دانش آموزان برای مصرف بهینه آب و حفاظت از آن را از مهمترین اهداف برگزاری این طرح دانست و گفت: دانش آموزان باید نسبت به اهمیت آب به عنوان مایه حیات جامعه آموزش های لازم را فراگیرند.
مرتضی عزالدین افزود: در این طرح ابتدا معلمان مدارس آموزش های لازم را فرا می گیرند و پیش از ارایه آموزش ها، سطح آگاهی دانش آموزان درباره راه های حفاظت از منابع آبی با گرفتن پیش آزمون سنجیده می شود و بعد از ارایه آموزش ها هم آزمون نهایی گرفته می شود.
وی ادامه داد: در این طرح 46 هزار دانش آموز مقطع متوسطه اول استان همدان در موضوع صرفه جویی آب آموزش می بینند.
رییس جهاد دانشگاهی استان همدان نیز گفت: آینده این نظام در دست دانش‌آموزانی است که امروز در مدارس و مراکز آموزشی در حال تحصیل هستند.
اکبر اسدی تصریح کرد: در طرح داناب، دانش آموزان استان همدان با شرکت در دوره هایی درباره استفاده صحیح از آب و چگونگی فرهنگ سازی در این زمینه آموزش های لازم را فرا خواهند گرفت.
وی افزود: در آموزش های این طرح، سطح فکری و روانی دانش آموزان در نظر گرفته شده و مفاهیم با زبان ساده و قابل درک همراه با شور و نشاط به این قشر منتقل می شود.
وی اضافه کرد: پیش از دانش آموزان، معلمان گروه هدف این طرح هستند تا با ارایه آموزش های لازم این مفاهیم را به بدنه مدرسه و جامعه متقل کنند.
وی ادامه داد: دانش‌آموزان با کسب آموزش‌ها و اقلام تبلیغاتی که دریافت می‌کنند می توانند خانواده خود را به صرفه‌جویی در مصرف آب تشویق می کنند.
وی فرهنگ سازی در زمینه مصرف صحیح آب را حلقه مفقوده در این بخش دانست و گفت: طرح داناب می تواند با آموزش نحوه صرفه‌جویی در مصرف آب به خانواده ها در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گام بردارد.
رئیس اداره آموزش دوره اول متوسطه آموزش و پرورش استان همدان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: دانش آموزان دوره هفتم، هشتم و نهم متوسطه استان همدان در مدارس شهرستان های فامنین، نهاوند، تویسرکان، اسدآباد، کبودراهنگ، بهار و رزن در طرح داناب آموزش می بینند.
نعمت الله بحیرایی تصریح کرد: خانواده اغلب دانش آموزان این مدارس در زمینه کشاورزی فعالیت دارند و دانش آموزان می توانند با درک راه های صرفه جویی فرهنگ حفاظت بهتر از منابع آب زیرزمینی را به خانواده های خود نیز اطلاع رسانی کنند.
وی ادامه داد: در هر مدرسه سه دانش آموز به عنوان همیار آب انتخاب می شوند و با کلاه و لباس های نمادین به ترویج فرهنگ حفاظت از آب در جمع دانش آموزان می پردازند.
وی ادامه داد: از ابتدای شهریورماه امسال دوره های آموزشی برای دبیران درس های کار و فناوری و علوم اجتماعی آغاز می شود و این معلمان با آغاز سال تحصیلی آموخته های خود را در اختیار دانش آموزن قرار می دهند.
وی ادامه داد: طرح داناب در سال های گذشته هم با محوریت صرفه جویی آب در مدارس همدان اجرایی می شد اما امسال حفاظت از منابع آب زیر زمینی در حوزه کشاورزی موضوع اصلی این طرح است.
بحیرایی تاکید کرد: استان همدان جزو یکی از استان های دارای تنش آبی است که این موضوع با مدیریت مصرف بویژه در بخش کشاوزری قابل کنترل است و با اجرای درست طرح داناب می توان فرهنگ عمومی کشاورزان استان همدن را در راستای احیا و حفظ منابع آب زیرزمینی ارتقا داد.
استان همدان حدود 2 هزارو 600 مدرسه با بیش از 12 هزار کلاس درس و حدود 261 هزار دانش آموز دارد.
1181/6993

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن