به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان سعید فرجی بعد از ظهر امروز در کارگروه اجتماعی فرهنگی استان با اشاره به مراحل اجرای طرح بیمه سلامت اظهار داشت: تلاش برای تامین منابع مالی، شناسایی روستائیان و عشایر فاقد بیمه و ارائه گزارشی از وضعیت موجود استان برای استفاده بیشتر از ظرفیتها به مسئولان بالادستی از جمله مهمترین برنامههای این اداره کل است.
وی با بیان اینکه مهمترین مشکل در این حوزه مربوط به سلامت و ارائه خدمات بهداشتی به دلیل پرهزینه بودن آنهاست، افزود: ارائه خدمات بهداشتی از جمله وظایف دولت بوده که برای محقق ساختن آن طرح تحول نظام سلامت در سال 93 آغاز شد.
مدیرکل بیمه سلامت ایرانیان با تشریح اقدامات انجام شده گفت: در بررسیهای اولیه، جمعیت هدف 6 تا 7 میلیون نفر تخمین زده میشد که در سال 93 در عمل به 10 میلیون نفر در کشور و 220 هزار نفر در استان افزایش یافت.
وی افزود: با استمرار اجرای طرح بیمه سلامت در سال 94 تعداد بیمهشدگان در استان به 225 هزار نفر افزایش یافته و تاکنون قریب 70 درصد از جمعیت استان زیرپوشش خدمات بیمهای قرار گرفتهاند.
فرجی با بیان اینکه از 70 درصد بیمهشدگان، 63 درصد زیرپوشش بیمه سلامت، 38 درصد زیرپوشش تامین اجتماعی و یک درصد زیر پوشش بیمهای کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند، تصریح کرد: امیدواریم با اجرای مداوم طرحهای بیمهای این تعداد افزایش یابد
وی از جمله مشکلات موجود در اجرای طرح را همپوشانی آمار در این حوزه دانست و یادآور شد: این مشکل سبب شده تا آمار بیمهشدگان بیش از آمار جمعتی استان باشد.
این مقام مسئول درباره خدمات اجتماعی بیمهای نیز گفت: بیش از 71 هزار نفر از خدمات تامین اجتماعی، 135 هزار نفر از کارکنان دولت از خدمات سازمان بازنشستگی و 220 هزار نفر نیز از خدمات بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر استفاه میکنند.
وی خاطرنشان کرد: خدمات بیمهای توانسته در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی موثر باشد چرا که بسیاری از آسیبها به سبب تامین نبودن افراد رخ میدهد.
مدیر کل بیمه سلامت ایرانیان درباره مشکلات طرح نیز افزود: در زمان اجرای پروژه در سه سال گذشته، هزینهها سه برابر شده و درآمدها نیز کاهش یافته و توانسته بیمه سلامت را با چالشهای جدی مواجه سازد.
*104 هزار نفر در همدان از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر بهرهمند شدند
مدیر صندوق اجتماعی بیمه کشاورزان و عشایر استان همدان نیز گفت: در حال حاضر 104 هزار نفر از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر استان استفاده میکنند.
مهدی سماواتی اظهار داشت:برای اجرای طرح بیمه روستائیان و عشایر، 7 نهاد متولی، شناسائی و وظایف آنها تدوین شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون 10 هزار خانوار روستائی جذب صندوق بیمه روستائیان شدهاند افزود: با اقدامات انجام شده در دو سال پی درپی، استان همدان رتبه سوم کشوری را در این حوزه به دست آورده است.
مدیر صندوق اجتماعی بیمه کشاورزان و عشایر استان همدان با اشاره به اینکه در سال 93 تنها 500 خانوار عضو صندوق بودهاند ابراز کرد: این تعداد با تلاشهای انجام شده به 1300 خانوار افزایش یافته است.
وی گفت: برای زیرپوشش قرار دادن تعداد بیشتری از خانوادهها با انعقاد تفاهمنامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) مقرر شده افراد کمبضاعت شناسایی و با پرداخت 50 درصد حق بیمه آنها، شخص تنها 50 درصد باقی مانده را پرداخت کند.
سماواتی با اشاره به مشکل همپوشانی در آمار بیمهشدگان و لزوم حل این مشکل تصریح کرد: متاسفانه روستاییان هنگامی که بضاعت مالی دارند تامین اجتماعی را انتخاب کرده و در زمان بیبضاعتی از خدمات صندوق بیمه کشاورزان و عشایر استفاده میکنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما