به گزارش صبح رزن،رحیم مرتضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: بخش معدن از زنجیرههای اقتصادی کشور است که با توجه به شرایط اقتصادی موجود تحت تاثیر قرار گرفته است و مشکلاتی که برای بخش صنعت رخ داد در این حوزه نیز جاری و ساری است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از معادن استان همدان دچار مشکل شدند، گفت: 280 واحد معدنی در استان همدان دارای پروانه بهرهبرداری هستند که از این تعداد تنها 140 واحد فعال بوده و مابقی تعطیل هستند که 12 واحد از سال گذشته تاکنون تعطیل شدهاند.
مرتضایی بیان کرد: معادن تامین کننده ماده اولیه صنایع معدنی هستند و زمانی که این صنایع در زمینه بازار فروش و تامین نقدینگی دچار مشکل میشوند خرید مواد اولیه با رکود مواجه شده و مشکلات واحدهای معدنی نیز افزایش مییابد.
وی با اعلام اینکه اگر سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن انجام شود از این وضعیت خلاص میشویم، تصریح کرد: به دنبال این هستیم تعدادی از سرمایهگذاران خارجی را برای سرمایهگذاری در این بخش جذب کنیم و قرار است بخش پرشین یاقوت همدان که راکد است فعال شود.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی استان همدان درباره انتظارات بخش معدن از نمایندگان مجلس نیز اظهار داشت: مجلس وظیفه قانونگذاری را برعهده دارد و انتظار میرود قوانین مخل تولید رفع شده و پروانه بهرهبرداری معادن به عنوان تضمین در بانکها پذیرفته شود.
مرتضایی با اعلام اینکه خامفروشی بلای جان معادن استان همدان شده و علت آن عدم سرمایهگذاری در صنایع معدنی است، عنوان کرد: اگر استان همدان بتواند سرمایهگذارانی در زمینه فراوری بخش معدن جذب کند قطعا شاهد افزایش اشتغال و ارزشافزوده خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری در بخش فراوری معدنی سبب میشود تا خامفروشی به تاریخ بپیوندد، عنوان کرد: متاسفانه از سوی ادارات و سازمانها شاهد سنگاندازی بر سر راه سرمایهگذاران هستیم.
مرتضایی با اعلام اینکه در حال حاضر 45 درصد صنایع استان همدان معدنی هستند، گفت: برخی مواد معدنی همچون سیلیس و فلدسپات حجم کمتری نسبت به سایر سنگها دارند ولی تاثیر بالایی در اقتصاد میگذارند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما