به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، غلامرضا تاج گردون شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلویزیونی پایش در مورد حقوق بالای مدیران گفت: من شهریور سال ۹۴ به وزیر اقتصاد گفتم که در زیرمجموعه شما کسانی هستند که حقوق بالایی میگیرند. اگر دیوان محاسبات اکنون بگوید که ما از حقوق نامتعارف مدیران خبر نداشتیم، این حرف درستی نیست، چون من در شهریور ۹۴ یک گزارش خیلی محرمانه از دیوان محاسبات دریافت کردم که نشان میدهد دیوان محاسبات از شهریور ۹۴ از دریافتی بالای مدیران مطلع بود.
دیوان محاسبات از دریافتی بالای مدیران اطلاع داشت
رئیس کمیسیون برنامهوبودجه مجلس در واکنش به این گفته پورمحمدی وزیر دادگستری که گفته بود من از دریافتی بالای مدیران خبر داشتم، گفت: آقای پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی بود و باید ورود میکرد، الآن که میگوید من از دریافتی بالای مدیران اطلاع داشتم اگر ایشان اطلاع داشتند و ورود نکردند مقصر هستند. آقای پورمحمدی چون مطلع بودند و اقدامی نکردند، مقصر هستند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: من هنگامیکه سال ۹۴ به آقای طیب نیا گفتم ایشان خبر نداشت که در زیرمجموعهاش مدیرانی حقوق بالایی دریافت میکنند. آقای وزیر شروع به اقدام برای اصلاً این امور کرد و یک نفر را هم بیسروصدا برکنار کرد.
تاجگردونگفت : از آمار ۹۵۰ نفر که کل دریافتیهای آنها بررسیشده، ۸ نفر از آنها بالای ۴۰ میلیون ماهانه حقوق میگیرند، ۸۰ نفر این از ۹۵۰ نفر نیز دریافتیشان بالای ۳۰ میلیون است.
از حقوقهای بالا شوکه شدیم
همچنین کاظم جلالی گفت: بحثی که این روزها در مورد حقوق و مزایایی مدیران مطرح است سؤالاتی نیز برای ما به وجود آورده است، من خودم قبل از برخورد با این فیشهای حقوقی تصور اینچنینی را نداشتم که در داخل کشور مدیران به این میزان حقوق بگیرند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی افزود: من از این حقوق بالا و نامتعارف شوکه شدم چون تصور ما این بود که حقوق در دستگاههای دولتی بیش از ۱۴ – ۱۵ میلیون تومان نیست. در جلسهای که بنده، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان بازرسی، رئیس کیمسیون اصل ۹۰ با لاریجانی رئیس مجلس داشتیم، لاریجانی از رئیس سازمان بازرسی و رئیس دیوان محاسبات پرسیدند که آیا شما میدانستید که اینچنین حقوق گرفته میشود؟ هر دو آن بزرگوار در پاسخ به سؤال آقای لاریجانی گفتند ما نمیدانستیم که مدیران اینچنین حقوق بالایی میگیرند.
وی با ابراز تأسف از اینکه اعتماد عمومی جامعه با این پرداختهای حقوقی آسیبدیده است، خاطرنشان کرد: چگونه ممکن است شخصی در نظام اسلامی و با داشتن سوابق انقلابی به خود اجازه دهد تا حقوق اینچنینی دریافت کند؟
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه توضیح داد: متأسفانه در کنار فیشهای حقوقی، پرداخت وامهای کلان بانکی نیز از سوی مردم مورد سؤال قرار میگیرد که چگونه وقتی برخی افراد از دریافت وامهای خرد محروم هستند و بخش تولید تشنه نقدینگی و تسهیلات بانکی است مدیری این توانایی را دارد که تسهیلاتی با نرخ سود پایین دریافت کند.
وی افزود: این خود نشان میدهد که ضعف ما، ضعف جدی است. مایی که میگوییم نمیدانستیم حتماً ضعف از ماست، یا نهادهای ناظری که میبایست نظارت میکردند و نکردند ضعف از آنهاست. دریافتی بالای مدیران پدیده زشتی است که مردم را ناراحت کرد، چگونه میشود و چگونه میتوان تحمل کرد که مدیری حقوق کلانی دریافت کند ولی مردم لنگ صد تومان باشند.
جلالی گفت: در مورد آماری که این روزها در مورد مدیران متخلف ارائه میشود، گفت : دیوان محاسبات بررسی انجام داد و دریافتیهای ۹۵۰ نفر از مدیران را بررسی کرد ولی تمام این ۹۵۰ نفر متخلف نبودند بلکه درصد قابلتوجهی از این مدیران زیر ده میلیون حقوق میگیرند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دریافتیهای بالا مخصوص مدیران پایتختنشین است و مدیران استانی اغلب حقوقشان متعارف است.
نظر مردم در مورد حقوق نامتعارف
همچنین برنامه پایش شب گذشته در سوال نظرسنجی خود از مردم پرسید به نظر شما کدام راه برای پیشگیری از تکرار حقوق های نامتعارف، موثرتر است؟ ۱- افزایش مجازات خاطیان ۲- شفاف سازی دریافتی مدیران.
در پایان این نظرسنجی بیش از ۵۸ درصد از شرکت کنندگان با رای به گزینه دوم، خواستار شفاف سازی دریافتی مدیران شده اند و عنوان کردند با شفاف سازی جلوی دریافتی های نامتعارف گرفته می شود. همچنین ۴۱.۵ درصد از پاسخ دهندگان خواستار افزایش مجازات خاطیان شده اند.
دیدگاه شما