آخرین اخبار

تاریخ : 31. تير 1395 - 16:04   |   کد مطلب: 18680
با توجه به وضعیت اقتصادی دولت در سالجاری کشاورزان رزنی از پرداخت پول گندم های خود از سوی دولت نگران هستند .

به گزارش صبح رزن به نقل از همدان پیام،اقلیم و موقعیت جغرافیایی شهرستان رزن باعث شده از خاک حاصلخیز و آب مناسب برای کشاورزی برخوردار باشد و به همین دلیل بخش زیادی از جمعیت شاغل شهرستان در این زمینه فعالیت می‌کنند.
گندم یکی از محصولات پرطرفدار و همچنین باکیفیت رزن است که به وفور در دشت‌ها و مراتع کشت می‌شود، در کنار گندم، یکی دیگر از محصولات پرطرفدار، جو است که در رزن کشت می‌شود اما یک مشکل مشترک بین محصولات کشاورزی و در زمان برداشت محصول وجود دارد و آن قیمت‌گذاری، نحوه خرید و از همه مهم‌تر پرداخت حق‌الزحمه توسط دولت به کشاورزان است.
از دیر باز رزن را با خوشه های طلایی آن می شناسیم شهرستانی که 76 درصد جمعیت آن را روستاییان تشکیل می دهند و به لحاظ نبود صنعت ،عمده روستاییان از طریق کشاورزی های خرد و کلان گذران معیشت می کنند
طبق آمار های ارائه شده از فرمانداری این شهرستان ،رزن توانسته 17 درصد محصولات استان را از آن خود کند و این موضوع نشان از افزایش  45 درصدی برداشت گندم را دارد .
رزنی ها در حالی تیرماه 95 را پشت سر می گذرانند که در بیشتر مناطق این شهرستان عملیات برداشت گندم انجام شده و کشاورزان چشم انتظار دست رنج حاصل از فروش محصولات هستند
پرداخت پول های حاصل از خرید گندم توسط دولت موضوعی است که این روزها در اکثر مناطق رزن مورد واکاوی قرار می گیرد و این مهم نشان از نگرانی و دغدغه کشاورزان رزنی است
یکی از کشاورزان رزنی در گفت‌وگو با همدان پیام در این زمینه ابراز کرد من حدود 3 هکتار از زمین‌هایم را به کاشت گندم اختصاص دادم  و این انصاف نیست که یک کشاورز با همه مشکلاتی که دارد نتواند بموقع مزد زحماتش را دریافت کند.
حسین هاتفی افزود این مشکل هرساله ما کشاورزان است که باید منتظر باشیم تا پولمان را بعد از چندین‌ماه دریافت کنیم و این کار عملا ضربه‌های بدی به کشاورز می‌زند، چرا که من برای کاشت محصول دیگری در زمین کشاورزی‌ام نیازمند پول هستم و این موضوع عملا باعث می‌شود که مجبور شوم یا قرض کنم یا مجبوریم محصولی را کاشت نکنیم.
دیگر کشاورز رزنی می گوید بسیاری از این کشاورزان از مشکلات اقتصادی رنج می‌برند و حتی برای پرداخت هزینه کمباین که عملیات برداشت محصول را انجام داده است دچار مشکل شده‌اند. وی می افزاید ما در زمان کاشت مجبوریم سم، کود و دیگر موراد مورد نیاز را نقدا بخریم اما برای فروش قسطی به ما پرداخت می‌کنند.
علی رضایی نیز می گوید حمایت از تولید محصولات کشاورزی، جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان و حذف پدیده واسطه‌گری از اهدافی هستند که دولت اقدام به خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی از جمله گندم می‌کند ولی وقتی کشاورزان مطالبات خود را سر موعد دریافت نمی‌کنند، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای آنها می‌شود.
رسول عزتی نیز می گوید کشاورزی که به بانک بدهکار است و سررسید اقساطش رسیده، باید از کجا پول بیاورد. اینها باید قبل از زمانی که می‌خواهند محصولی را از کشاورز بخرند پولش را فراهم کنند و اگر دولت پول ندارد که به کشاورز بدهد، می‌تواند محصول را تحویل نگیرد تا ما هم محصول را به جایی دیگر بفروشیم.
طاهری از دیگر کشاورزان رزن است که می گوید به علت خریداری نقد گندم از سوی دلالان  مجبور است محصولاتش را با قیمت کمتردر اختیار دلالان قرار دهد
وی با عنوان اینکه از وضعیت محصولش بسیار راضی است؛ می‎گوید به علت تجهیز زمینش به آبیاری تحت فشار و مبارزه به موقع با افت سن گندم محصول با کیفیت و یکنواختی برداشت خواهد کرد.
وی همچنین از نگرانی خود در رابطه با زمان پرداخت پول های گندم های خریداری شده از سوی دولت اظهار نگرانی می کند و می گوید اطلاع دقیقی در اختیار کشاورزان وجود ندارد که چه زمانی پول های آنها واریز خواهد شد .
*****پیش بینی برداشت 150 هزار تنی گندم
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن نیز می گوید امسال در 92 هزار هکتار از اراضی این شهرستان غلات کشت شده است که از این میزان 82 هزار هکتار گندم آبی و دیم و 10 هزار هکتار جوی آبی و دیم است.
مرتضی شعبانی فروتن از تولید بیش از 150 هزار تن گندم از مزارع شهرستان خبر داد و گفت میزان گندم تولید شده در رزن، 17 درصد گندم تولیدی استان را تشکیل می دهد
وی با عنوان اینکه سعی شده با تمهیدات صورت گرفته بذرهای اصلاح شده در اختیار کشاورزان قرار گیرد می افزاید سرداری، آذر2، سایسون و پیشگام از ارقام کشت‌شده گندم در شهرستان رزن است

شعبانی در ادامه به عنوان اینکه با کشت گندم علاوه بر تامین نیاز شهرستان و استان به این محصول اشتغال خوبی در حوزه کشاورزی ایجاد شده است، افزود: در زمان برداشت محصول گندم 220 کمباین کار برداشت این محصول را انجام می دهند که این امر  موجب اشتغالزایی برای 500 نفر به طور مستقیم خواهد شد.
وی افزود در راستای تولید محصول با کیفیت کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی در کنار کشاورزان توانسته‎اند افت سن گندم و پوره سن تا حد زیادی مبارزه خوبی انجام دهند خاطرنشان کرد: تا پایان دوره مبارزه با این افت در بیش از 75 هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است.
وی در ادامه با اشاره به زمان پرداخت پول گندم کاران می افزاید همچون سال گذشته تلاش ها بر این است که این پول در مدت 30 الی 45 روزه پرداخت گردد .
شعبانی فروتن با اشاره به استقرار کارشناسان جهاد کشاورزی در محل‌های خرید گندم، تصریح کرد استقرار کارشناسان مانع از بروز مشکلات احتمالی در هنگام خرید می‌شود.
****تلاش در راستای پرداخت به موقع حق الزحمه گندمکاران
رئیس شبکه تعاون روستایی رزن نیز با عنوان اینکه در راستای خرید محصولات کشاورزان تا کنون  13 کمیسیون خرید در سطح شهرستان تشکیل شده است افزود از مجموع 13 کمیسیون فعال در رزن 5 کمیسیون در بخش سردرود ،5 کمیسیون در بخش قروه درجزین و 3 کمیسیون در بخش مرکزی تشکیل شده است .
  نعمت ا... کریمی تصریح کرد تا کنون بیش از 55 هزار تن گندم و همچنین 21 هزار تن جو بصورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است
وی افزود با تمهیدات صورت گرفته و همچنین افزایش نزولات آسمانی در سال زارعی گذشته پیش بینی می شود خرید گندم تضمینی در رزن به بیش از 80 هزار تن برسد و این در حالیست که سال گذشته این میزان 67 هزار تن بوده است
کریمی در بخشی دیگر از صحبت هایش با اشاره به قیمت خرید تضمینی گندم در شهرستان رزن گفت بر اساس قیمت های اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی گندم 12700 ریال  می باشد که این میزان بر اساس کیفیت و سن زدگی قابل تغییر می باشد .
رئیس شبکه تعاون روستایی رزن با اشاره به زمان پرداخت پول های کشاورزان گفت تمام تلاش ها در راستای پرداخت سریع و به موقع پول های کشاورزان صورت گرفته است و این درحالیست که در سال گذشته پول گندم کاران 30 الی 45 روزه پرداخت گردید .
وی در ادامه گفت با تمهیدات صورت گرفته هیچ گونه مشکلی در رابطه با خرید گندم از کشاورزان وجود ندارد و تا زمانی که تمام گندم شهرستان رزن برداشت شود خرید گندم ادامه خواهد داشت .

دیدگاه شما