تاریخ : 2. مرداد 1395 - 8:30   |   کد مطلب: 18686
قرار بود تمام افراد به صورت رایگان زیر پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گیرند اما این نوع بیمه نیز پولی می‌شود، بر همین اساس قرار است آزمون وسع مالی برقرار شود که فعلاً جزئیات آن مشخص نیست.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، تقریباً اردیبهشت‌‌ماه سال 93 بود که بحث بیمه سلامت همگانی در کشور مطرح شد.

در واقع این موضوع پس از ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری، توسط دولت پیگیر شد و قرار بر این بود تا تمام افراد فاقد پوشش بیمه‌ای به صورت رایگان بیمه شوند.

پس از اینکه در کشور و به تبع آن در استان تعداد قابل توجهی از افراد در راستای این طرح، زیر پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفتند، مشکلاتی در بحث بیمه‌ای به وجود آمد چراکه برآورد اولیه بر این بود که 10 درصد از مردم زیر پوشش این نوع بیمه قرار گیرند که آمار چیزی فراتر از آن را نشان می‌داد.

همین موضوع باعث بروز مشکلات مالی در سازمان بیمه سلامت شد و بحث هم‌پوشانی بیمه‌ها نیز مزید بر این علت شد تا در رفع مشکلات موجود، بیمه سلامت همگانی نیز پولی شود و همپوشانی رفع گردد.

طبق آمار اداره کل بیمه سلامت استان تقریباً بالغ بر 150 هزار نفر در استان هم‌پوشانی وجود دارد که این میزان حدود هشت درصد جمعیت استان را شامل می شود.

اینکه جریان پولی‌ شدن چگونه در استان قابل پیگیری است به سراغ مدیرکل بیمه سلامت همدان رفتیم.

سعید فرجی در گفت‎وگو با فارس با اشاره به موضوع پولی شدن بیمه سلامت همگانی اظهار کرد: مفهوم بیمه دلالت بر این دارد که فردی در هنگام عدم نیاز، مبلغی جزئی به حساب سازمان بیمه‎گر پرداخت کند تا در آینده اگر دچار خسارت و زیان مالی شد، حمایتی از سوی همان سازمان صورت گیرد تا نگرانی و دغدغه او کاهش یابد.

وی با بیان اینکه در رابطه با بیمه درمانی نیز این جریان صادق است، گفت: سال‌ها تنها بیمه تامین اجتماعی و کارکنان دولت در زمینه بیمه درمان پایه در کشور فعالیت داشتند تا اینکه در سال 73 قانون بیمه همگانی مصوب شد و سازمان بیمه خدمات درمانی موظف به بیمه کردن آحاد جامعه شد.

مدیرکل بیمه سلامت همدان خاطرنشان کرد: طی سالهای متمادی و با وجود قوانین و آیین‎نامه‌های متعدد از جمله قانون برنامه پنجم توسعه (بخصوص بند 38) و تشکیلات جدید سازمان بیمه سلامت، در ابتدای سال 93 هنوز تعداد قابل توجهی از مردم به دلایل مختلف از جمله مشکل مالی نتوانسته بودند زیر پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

وی گفت: با عنایت دولت به اجرای طرح بیمه سلامت همگانی، مقدمات آن فراهم شد تا از ابتدای اردیبهشت ماه 93 ثبت‌ نام از افراد فاقد پوشش بیمه‌ای که برآورد می‌شد 10 درصد مردم یعنی حدود 7 میلیون نفر در کشور باشند انجام شود.

فرجی با بیان اینکه تا ابتدای سال 94 که دومین سال از اجرای طرح بیمه سلامت همگانی بود، بیش از 10 میلیون نفر در کشور و نیز بیش از 220 هزار نفر در استان زیر پوشش بیمه سلامت پایه قرار گرفتند، افزود: این تعداد از افراد بدون پرداخت هرگونه وجهی توانستند زیر پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

وی بیان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده 60 تا 70 درصد افراد توان پرداخت حق بیمه را ندارند اما تقریباً 30 تا 40 درصد افرادی که زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند، توان پرداخت حق بیمه را دارند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان با تأکید به فرهنگ‌سازی افزود: افرادی که در حد توان خود می‌توانند حق بیمه را پرداخت کنند کمک‌رسان سازمان‌های بیمه‌گر به ویژه سازمان بیمه سلامت باشند تا افراد دیگری که توان مالی ندارند زیر پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

وی با بیان اینکه موضوع پولی شدن بیمه سلامت اوایل شروع طرح مطرح بود اما به دلیل اینکه آمار دقیقی از بیمه‌شدگان وجود نداشت امکان جدا کردن افراد نبود تا از کسانی که توان مالی دارند حق بیمه دریافت شود، گفت: به همین دلیل دولت تصمیم گرفت فعلاً همه افراد را زیر پوشش بیمه‎ای قرار دهد.

فرجی با بیان اینکه با پیگیری‌های انجام شده، اغلب جمعیت تقریباً 97 درصدی جامعه در کشور و نیز در استان، زیر پوشش سازمان‌های بیمه‎گر قرار گرفته‌اند، افزود: درصدی از این افراد به دلایل مختلف از جمله اینکه در یک مقطعی زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند و بیمه آنها قطع شده و اکنون زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند و به دلایل دیگر هم‌پوشانی در بیمه‌ها ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه اگر جمعیت بیمه شده سازمان‌های بیمه‌گر پایه را جمع کنیم از جمعیت استان بیشتر می‎شود و در کشور نیز این تعداد از جمعیت کشور بیشتر خواهد شد، خاطرنشان کرد: این موضوع به این دلیل است که نام افرادی در بیمه تامین اجتماعی ثبت شده که آنها به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از زیر پوشش این سازمان خارج شدند و کسانی که توان پرداخت مالی را ندارند به سمت بیمه سلامت روی آورده‌اند که هم برآورد اولیه را افزایش داده‌اند و هم اینکه آن افراد در لیست تامین اجتماعی نیز قرار دارند.

مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه اخیراً در راستای رفع هم‌پوشانی اقداماتی در حال انجام است تا با توجه به اطلاعات موجود در سیستم تامین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت، مشکلات موجود رفع شود، تصریح کرد: در این صورت افرادی که زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و حق بیمه پرداخت می‌کنند به عنوان فعال تامین اجتماعی شناخته می‌شوند و کسانی که به هر دلیل، دیگر زیر پوشش تامین اجتماعی یا ... نیستند، می‎توانند زیر پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه برنامه بر این است افرادی که توان مالی دارند، با پرداخت حق بیمه زیر پوشش این بیمه قرار گیرند، خاطرنشان کرد: بر همین اساس قرار است آزمون وسع مالی برقرار شود که فعلاً جزئیات آن مشخص نیست.

فرجی با بیان اینکه هدف این است افراد مستحق، رایگان از شرایط بیمه سلامت استفاده کنند، گفت: بیمه تامین اجتماعی بسته کاملی از خدمات ارائه می‌دهد که هم خدمات بیمه درمان و هم خدماتی نظیر بازنشستگی، ازکارافتادگی و ... را شامل می‌شود به همین دلیل حق بیمه فرد، چیزی بین 27 تا 30 درصد درآمد است که معمولاً یک سوم حق بیمه سهم درمان است.

وی با بیان اینکه بیمه سلامت تنها شامل بیمه درمانی می‌شود و حق بیمه‌ای که این نوع بیمه دریافت می‌کند فعلاً برای شاغلین 6 درصد است افزود: بسیاری از افراد شاید فقط بیمه درمانی را انتخاب کنند و بخواهند زیر پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

مدیر کل بیمه سلامت همدان گفت: به منظور رفع هم‌پوشانی اقدامات کارشناسی متعددی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های بیمه‌گر در سطح کشور در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: برخی مشکلات قانونی است؛ مثلاً خانمی سرپرست خانواده است و به عنوان کارمند دولت کار می‌کند که حق بیمه آن به عنوان حق بیمه کارمندی اجباراً دریافت می شود و حال اینکه اگر همسر او زیر پوشش تامین اجتماعی باشد آن فرد می‌تواند دو بیمه داشته باشد؛ از طرفی زیر پوشش تامین اجتماعی به دلیل بیمه بودن همسرش و نیز از طرفی به عنوان کارمند دولت حق بیمه پرداخت می‌کند که این یکی از موارد هم‌پوشانی است و باید اصلاح شود.

فرجی با بیان اینکه تمام افرادی که در روستا زندگی می‌کنند زیرپوشش بیمه سلامت هستند، افزود: فردی از خانواده روستایی می‌تواند زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرد و فرد یا افرادی از خانواده را نیز زیر پوشش این بیمه قرار دهد که آنها در واقع به نوعی هم بیمه سلامت را دارند و هم اینکه بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی با بیان اینکه طبق برآورد تقریباً بالغ بر 150 هزار نفر در استان هم‌پوشانی وجود دارد که این میزان حدود 8 درصد جمعیت استان را شامل می شود، گفت: باید مشخص شود فردی که دفترچه بیمه سلامت یا روستایی داشته چگونه یکی از بیمه‌ها را حذف کند و دیگری را نگه دارد که این موضوعات دستورالعمل مفصلی خواهد داشت که در حال تدوین است تا بر اساس آن نوع بیمه مشخص شود و فرد با توجه به قوانین موجود زیر پوشش یکی از سازمان‌های بیمه گر شود.

مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه بالغ بر 63 درصد جمعیت استان زیر پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: از بین یک میلیون و 795 هزار نفر جمعیت استان یک میلیون و 125 هزار نفر تا پایان سال گذشته زیر پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس آمار تامین اجتماعی نیز در استان جمعیتی بالغ بر 700 هزار نفر زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که اگر افراد بیمه شده این دو سازمان را جمع کنیم، عدد به دست آمده چیزی بالغ بر جمعیت استان خواهد شد.

فرجی افزود: قسمت عمده هم‌پوشانی بین این دو بیمه است و البته ممکن است بین بیمه تامین اجتماعی نیروهای مسلح و کمیته امداد نیز هم‌پوشانی باشد اما به نسبت میزان آن کم است.

وی گفت: قرار بر این شده تا از طریق سازمان به صورت آنلاین بررسی صورت گیرد تا مشخص شود، فردی زیر پوشش بیمه‌ای هست یا نه؛ تا اگر بیمه سازمانی خاص بود، زیر پوشش بیمه سلامت قرار نگیرد.

رایگان شدن بیمه سلامت باعث شد تا افراد فاقد بیمه در کمترین زمان ممکن اقدام به دریافت دفترچه کنند که امید است موضوع پولی شدن باعث نشود که افراد کم‌توان مالی از این امکانات محروم شوند؛ البته دولت می‌تواند در این زمینه سازمان‌های بیمه‌گر را بیشتر مورد حمایت قرار دهد.

حال باید منتظر بود و دید که پولی شدن طرح تا کجا پیش می‌رود!

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن