به گزارش صبح رزن،احمد بخشایش اردستانی عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره فرمایشات روز گذشته مقام معظم رهبری درباره نقض برجام توسط آمریکاییها عنوان کرد: ریشههای فرمایشات روز گذشته رهبری باز میگردد به زمانی که برجام در حال انعقاد بود.
وی با بیان اینکه دو خط فکری در ایران وجود دارد، اظهار داشت: یک خط فکری که آقای روحانی و ظریف نمایندگی کرده و فکر میکنند با ارتباط با غرب میتوان رکود و تورم را از بین برد و شادی و نشاط و رونق تولید را در کشور ایجاد کرد و بر این باورند که ما نباید در مقابل غرب بایستیم و مقاومت کنیم و باید در کنار آنها و همراه با آنها باشیم.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره نگاه دوم عنوان کرد: مقام معظم رهبری ترجمان خط فکری دوم هستند. ایشان اعتقاد دارند با توجه به سابقه سی و چند ساله انقلاب، آمریکاییها یا به دنبال انزوا، انفعال و یا به دنبال اضمحلال ما بودند و چون نتوانستند به این اهداف نائل شوند، هر زمانی به قدرت رسیدیم دنبال ما میآیند و ما نباید دنبال آنها برویم و آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی با اشاره به فرمایشات روز گذشته رهبر انقلاب با این مضمون که در روزی که توافق بسته میشد عنوان کردم که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند، ولی اگر اصرار میکردم و جلوی این کار را میگرفتم بعدها میگفتند ایران همیشه دنبال چالش و دعواست و نمیگذارند وضع کشور خوب شود و تورم و رکود از بین برود؛ به همین خاطر موافقت کردم اما امروز بعد از شش ماه متوجه شدید که آن حرفها و شعارهایی که میزدند هیچ اثر عملی در زندگی مردم نداشت، خاطرنشان کرد: رهبری گفتند این توافق میتواند ابزاری باشد برای شاخص اعتمادسازی؛ یعنی سیاستهای اعلامی و پنهانیشان باید یکی میبود، در کاغذ میگویند تحریمها باید برداشته شود، ولی در سیاستهای پنهانیشان بانکها را از کار با ایران میترسانند، اگر این سیاستها یکی بود ما میتوانستیم برجام را به عنوان نقطه اعتماد در نظر بگیریم و بعد مشکلات دیگر را حل کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: ولی آمریکاییها میگویند از برجام برسیم به برجام دو و سه و چهار و پنج.
*غرب به دنبال کنترل ایران
به باور این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس، غرب میخواهد بدون اینکه هزینهای پرداخت کند، رفتار ایران را در کنترل خود قرار دهد.
بخشایش اردستانی در بیان نمونههایی از نقض عهد آمریکاییها در برجام با بیان اینکه ما پیرو مکتب شیعه و مردمسالاری دینی هستیم، عنوان کرد: یک کاری را یا شروع نمیکنیم یا اگر شروع کردیم خوب جلو میرویم.
وی با بیان اینکه ما آغازگر جنگ با عراق نبودیم، یادآور شد: ولی وقتی آنها جنگ را شروع و به ما تحمیل کردند تا آخر رفتیم و هشت سال به طول انجامید.
این کارشناس مسائل سیاسی با ذکر این نکته که در اینجا در توافق ما به هم زننده نیستیم، عنوان کرد: چون ما نیامدیم که یک تعهد فانتزی را بپذیریم و واقعی جلو آمدیم و مذاکره کردیم و واقعی خواستیم برجام را اجرا کنیم، تمام تعهداتمان را اجرا کردیم. فردو را آزمایشگاه کردیم، آب سنگین را به نحوی تغییر دادیم، سانتریفیوژهای نطنز را به 5 هزار سانتریفیوژ تقلیل دادیم و ...
وی ادامه داد: ما تمام بحث هستهای را زیر رصد دوربینهای غربیها قرار دادیم، اما آنها قرار بود به تعهداتشان مقید باشند ولی نبودند. تعهدشان این بود که پولهای بلوکه شدن ایران آزاد شود.
نماینده سابق مردم اردستان در مجلس با بیان اینکه ما 140 میلیارد دلار دارایی بلوکه شده نفتی در خارج داریم، خاطرنشان کرد: فکر نمیکنم حدود 5 تا شش میلیارد آن آزاد شده باشد. اگر چه بانک جهانی عنوان میکند که 30 میلیارد آزاد شده است.
بخشیش اردستانی اضافه کرد: سوال ما این است که این 30 میلیارد که آزاد شده کجا خرج شده؟ چون ما شاهد تاثیرات آن در داخل ایران نیستیم و این یک بلوف است. یا حداقل اگر بلوف نباشد مثل دوره آقای احمدینژاد است. در آن دوران میتوانستیم از چین و هند در مقابل پول نفتمان جنس وارد کنیم، حالا در دوره آقای روحانی شاید از ده تا کشور جنس وارد کنیم و عملا نمیتوانیم پولی وارد کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به سر و صدای زیادی که آمریکاییها بعد از برجام به پا کردند، افزود: اگر ما قبل از برجام میتوانستیم جنسی وارد کنیم، الان همه جا نقاط مجاری تقریبا بستهتر شده و آمریکاییها به بانکهای بزرگ اروپایی گفتند که هنوز وضع ایران خوب نیست.
وی یادآور شد: البته در حال حاضر چند بانک کوچک با ایران تجارت میکنند، ولی آمریکاییها به بانکهای بزرگ گفته اند اگر با ایران کار کنید، هشت تا 10 میلیارد جریمه میشوید.
بخشایش اردستانی گفت: وقتی با آمریکا صحبت کرده و توافق کردیم میخواستیم تحریم را برداریم که نقطه اعتماد اخذ شود، ولی آنها در مقابل چند کار کردند، اول اینکه در کنگره یکسری تحریمهای جدید علیه ما وضع کردند از جمله بحث ویزا که هر کس به ایران میآید برای رفتن به آمریکا باید دوباره ویزا اخذ کند که این نقض برجام بود.
این کارشناس مسائل سیاسی به اظهارات مداخله جویانه مقامات آمریکایی در امور داخلی کشور نیز اشاره کرد و افزود: در پناه برجام اظهارات مداخله جویانهای را مطرح کردند و اخیرا نیز رئیس سازمان سیا گفت که در ایران دو گروه هستند تندرو و میانه رو و ما باید حسن روحانی و میانهروها را پیروز کنیم.
وی همچنین به مذاکرات وزرای خارجه ایران و آمریکا اشاره کرد و افزود: در این مدت ظریف و کری مذاکرات زیادی را درباره برجام انجام دادند که البته معتقدم درباره موارد دیگر و به اسم برجام مذاکره کردهاند.نه به آن سی و پنج سالی که از گوشه و کنار هم فرار میکردیم نه به دوران آقای ظریف که مدام درباره برجام مذاکره میکنیم.
این استاد دانشگاه سؤال کرد: وقتی ما تعهداتمان را نقدی پرداخت کردیم، چرا آنها کارشان را نقد انجام نمیدهند.
وی عنوان کرد: مذاکره کنندگان ارشد کشور شعار میدادند که میخواهیم تحریمها را برداریم تا کشور یک مقدار نفس بکشد. اما عملا تحریمها برداشته نشد.
این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس به اظهارات مذاکره کنندگان کشور مبنی بر اینکه اگر برجام انجام نمیشد جنگ بر ما تحمیل میشد، پرسید: کدام جنگ؟
بخشایش اردستانی در توضیح بیشتر با بیان اینکه آمریکاییها در خاورمیانه دنبال سه چیز هستند تسلیحات، نفت و مواد مخدر، گفت: مواد مخدر را در افغانستان تامین میکنند به نحوی که بعد از حضور ناتو و آمریکا در افغانستان میزان کشت مواد مخدر 30 برابر شده و بدین معناست که راههای خروج مواد مخدر به فرودگاههای آمریکا و اروپا زیادتر شده است.
وی اضافه کرد: اگر 84 میلیون مصرف نهایی نفت در دنیا است، 20 میلیون را آمریکا مصرف میکند که 6 میلیون را خودش تولید میکند و بقیه را باید از خاورمیانه بخرد که باید ارزان بخرد. عراق را گرفت و هفت هشت سال نفت عراق را برد و ایران و عربستان را به جان هم انداخت و عربستان الان با ایران مسابقه گذاشته و ایران هم که یک مقدار نفت صادر میکند و قیمتش پایین است.
این نماینده سابق مجلس به جنگهای نیابتی که آمریکاییها در منطقه ایجاد کردند تا تسلیحاتشان را بفروشند نیز اشاره کرد.
وی با اشاره به اظهارات مذاکره کنندگان هستهای مبنی بر اینکه فقط شش ماه از اجرایی شدن برجام میگذرد و تحریمها مثل لایه پیاز است و روی هم انباشته شد و باید یکی یکی این لایهها را باز کنیم و برای برداشتن این لایهها به زمان بیشتری نیاز داریم، عنوان کرد: فکر میکنم نزدیک انتخابات یک مقدار آمریکاییها فضای پولی ایران را آزاد کنند ولی آنچه مسلم است این است که آمریکا تحریمهای جدید را به اسم حقوق بشر، مقاومت و تروریسم بر ایران تحمیل خواهد کرد.
بخشایش اردستانی در خصوص مقابله با این بدعهدی آمریکا گفت: ما باید به داخل اتکا داشته باشیم و انسجام خود را حفظ کرده و آزادی با تمام نقاط عطفش یعنی آزادی بیان، مطبوعات و ... وجود داشته باشد و در کشور سیستم درست کنیم.
وی با بیان اینکه فساد در ایران سیستمی شده و باید سیستم را اصلاح کنیم، افزود: سیستم از طریق شفاف سازی اصلاح میشود و باید برای مسئولانمان کلانتر بگذاریم. در استرالیا اگر آدمهای دزد و فاسد مسئول شوند، سیستم دزدی آنها را نشان میدهد، اما در ایران ما در انتصابها بر مباحث اخلاقی تأکید میکنیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مجلس الان قانونهای بی ربط تولید میکند و به ماشین تولید قانون تبدیل شده، خاطرنشان کرد: باید بعد نظارتی مجلس را تقویت کنیم.
به گفته وی وقتی در داخل اتحاد و انسجام داشته باشیم برای جبهه مقاومت الگو میشویم و حرفمان در خاورمیانه و جاهای دیگر خوانده میشود و آن زمان آمریکاییها دنبال ما خواهند آمد.
وی افزود: الان از لحاظ اقتصادی الگو نداریم و اگر الگو پیدا کنیم موفقتر شویم.
بخشایش اردستانی تصریح کرد: ما نباید برجام را لغو کنیم، زیرا تعهداتمان را انجام دادهایم مگر اینکه مردم ایران به این نتیجه برسند که برجام دیگر به درد نمیخورد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما