مسجد به عنوان محور و مدیریت عالی هر محله و جامعه ی پیرامونی خود همواره نقشی نظارتی و حیاتی در جامعه ایران داشته است.
باگذشت زمان و ظهور عناصر مدرنیته در کشور و کاهش هویت و بافت سنتی محلات نظارت اجتماعی حاصل از بافت سنتی نیز کاهش پیدا کرده است.
عناصر مدرنیته بر اساس مفهوم و فلسفه ذاتی مدرنیته حاصل از عقل بریده از خداوند بر اساس تفکرات اندیشمندان بعد از قرون وسطی و عصر به اصلاح روشنگری بوجود آمدند.
این عناصر اصولا قائل به مفاهیمی نظیر؛ نظارت اجتماعی یا همان اصل مهم ضروری دینی و تاریخی در جامعه مسلمان و ایرانیان یعنی امر به معروف و نهی از منکر نیستند.
بر همین اساس است که ظهور عناصر مدرنیته و زندگی فلسفی غرب در جامعه ایرانی به کاهش جایگاه نظارت اجتماعی و محوری محلات ،بزرگان و مفهوم زندگی ساز دین می اندیشد.
هر چند مفاهیم غرب گرایانه یا جریانهای و گروه های ایرانی غرب گرا در تاریخ کشور ایران هرگز نتوانسته اند از محوریت و جایگاه اصولهای نامتغیر ایرانی اسلامی در جامعه بکاهند.
امروز بیش از هر چیزی آنچه میتواند در برابر هجوم گسترده سبک زندگی و نگرش انسان بریده از خدا بایستد مسجد و محوریت مسجد است.
ایجاد شورای اجتماعی محلات در تمام نقاط بر محوریت مساجد و ریش سفیدان البته با تقویت بعد علمی آنها با قرار دادن گزینه ها و مواردی نظیر علمای آگاه به مسائل زمان و مسلط به ابعاد روانشناسانه و آسیب های اجتماعی می تواند بسیاری از مسائلی که امروز کشور را درگیر کرده است کاهش و در بلند مدت رفع کند. انتهای پیام/م
دیدگاه شما