تاریخ : 13. شهريور 1395 - 16:20   |   کد مطلب: 19212
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به وجود ۶۱ خانه بهداشت با ۱۲۲ بهورز در سطح این شهرستان گفت: ۹۳ هزار جمعیت روستایی همدان زیر پوشش خدمات مراقبان سلامت هستند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد خیراندیش ظهر امروز در مراسم بزرگداشت روز بهورز و تجلیل از بهورزان نمونه در همدان با اشاره به اینکه شبکه بهداشت از سال 64 در کشور فعال شده است، اظهار داشت: در گذشته افرادی به عنوان بهداشت تجربی در کشور فعالیت‌هایی در زمینه واکسیناسیون انجام می‌دادند تا اینکه خانه‌های بهداشت را‌ه‌اندازی شدند.

وی افزود: در حال حاضر سیستم شبکه بهداشت و درمان در کشور ما بسیار قوی شده است و به عنوان الگو در دیگر کشورها مورد استفاده قرار گرفته است و در این میان نقش مراقبان سلامت در ارتقای سطح بهداشتی جامعه بسیار مهم است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان بیان کرد: اساسی‌ترین وظیفه دولت‌ها ارتقای سطح بهداشتی و سلامت مردم است که در این راستا دولت یازدهم با اجرای طرح تحول نظام سلامت تحویل عظیمی را در بخش بهداشت و درمان ایجاد کرد.

وی گفت: کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان یکی از شاخصه‎های توسعه‌یافتگی هر کشور به شمار می‌آید به طوری که در سال 59 میزان مرگ و میر کودکان زیر یکسال 103 نفر در هزار بود که اکنون این شاخص به 10 رسیده است.

خیراندیش افزود: همچنین میزان مرگ و میر مادران از 100 در هزار به 12 رسیده است که از میانگین کشوری پایین‌تر است و براساس برنامه‌ریزی‌ها مرگ و میر مادران باید به صفر برسد.

وی عنوان کرد: همچنین در سال 59 میزان امید به زندگی به طور میانگین در افراد 57 سال بود که امروز به 70 سال افزایش یافته است که البته با تغییر سبک زندگی مردم و خطر شیوع بیماری‌های غیرواگیر باید تلاش بهورزان برای کاهش عوارض ناشی از این سبک زندگی بیشتر شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان افزود: افراد به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر باید سبک زندگی خود را با افزایش تحرک و ورزش، رژیم غذایی مناسب تغییر دهند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 61 خانه بهداشت با فعالیت 122 بهورز در سطح این شهرستان وجود دارد و 93 هزار جمعیت روستایی زیر پوشش مراقبان سلامت قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به اینکه پرونده‌های بهداشتی الکترونیکی می‌شود، اظهار داشت: الکترونیکی شده پرونده بهداشتی و درمانی بیماران در قالب سامانه سیب در حال انجام است.

جلال امیری افزود: در حال حاضر ضریب نفوذ اینترنت در شبکه بهداشت استان 68 درصد است که برای اجرای طرح الکترونیک پرونده‌ها تا 90 درصد تقویت می‌شود.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن