تاریخ : 18. شهريور 1395 - 18:15   |   کد مطلب: 19279
معاون درمان علوم پزشکی همدان با بیان اینکه آمار مراکز گذری ترک اعتیاد به دلیل اینکه مقررات را رعایت نمی‌کنند رو به کاهش است، گفت: این مراکز در استان 140 مرکز بوده اما از سال گذشته تاکنون به 137 مرکز کاهش یافته است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، محمدرضا عبادیان ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در همدان اظهار کرد: حوزه درمان و حمایت‌های اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی دارای 10 عضو است که اعضای اصلی آن اعم از سازمان بهزیستی، کمیته امداد، دادگستری و ... همراهی و همگامی خوبی را با حوزه درمان دانشگاه داشته و دارند.

وی با بیان اینکه آمار مراکز گذری ترک اعتیاد DIC به دلیل اینکه مقررات را رعایت نمی‌کنند رو به کاهش است، افزود: این مراکز در استان 140 مرکز بوده اما از سال گذشته تاکنون به 137 مرکز فعال کاهش یافته است.

معاون حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص آمار بیماران زیر پوشش درمان دارویی در استان گفت: هم اکنون 18 هزار نفر در استان زیر پوشش درمان دارویی با روش‌های مختلف هستند که در این راستا یک کمیته تخصصی در حوزه درمان دارویی در استان تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در این مراکز از سال گذشته یک روانپزشک به صورت دائم فعال است، خاطرنشان کرد: در این مراکز علل مرگ و میر ناشی از مواد مخدر را مورد مطالعه و تحقیق قرار داده‌ایم که مفصل در جلسه بعد شورای مبارزه با مواد مخدر به سمع حاضران می‌رسد.

عبادیان ادامه داد: در حال حاضر 2 هزار بیمار دارویی در زندان‌های استان داریم و کسانی که زیرپوشش درمان غیر دارویی شامل مشاوره خانوادگی و گروهی قرار گرفتند 15 هزار نفر هستند.

وی با بیان اینکه باید توجه بیشتری به مراکز DIC شود چراکه شکننده‌ترین قشر معتادان در آنجا هستند، تصریح کرد: کمیته درمان دانشگاه علوم پزشکی در سال 95 برنامه‌هایی همچون برگزاری دوره‌های آموزشی و درمان‌های جدید مقابله با مواد مخدر، مراکز بازآموزی برای روانپزشکان، برگزاری دوره‌های آموزش فنی و حرفه‌ای معتادان بهبود یافته و ساماندهی کمپ‌ها را در دستور کار دارد.

معاون اجتماعی اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان نیز اظهار کرد: از سال 93 طرح ملی شیوع‌شناسی اعتیاد را در سه سال متوالی آغاز کرده‌ایم که بنابر مطالعات انجام شده استان همدان از نظر میزان مصرف در جامعه کارگری دومین استان کم‌مصرف در کشور است.

علی سلگی افزود: در بین جامعه کار و تولید استان همدان که 400 نفر مورد مطالعه قرار گرفته است، 19 درصد در مصرف مورفین و مشتقات آن و 11.5 درصد در مصرف الکل شناسایی شدند یعنی 30 درصد از جامعه کارگری مصرف کننده مواد مخدر هستند.

وی با بیان اینکه اجرای پنج ساله طرح کاج راهکاری برای کاهش 25 درصدی مصرف کنندگان در مدت 30 سال است، یادآور شد: در این طرح برگزاری کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و دوره‌های آموزشی برای پنج سال تدارک دیده شده است.

معاون اجتماعی اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: هم اکنون دو ماه است که در خصوص این طرح فعال شده‌ایم و انتظار داریم در مدت 30 سال 25 درصد کاهش اعتیاد داشته باشیم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن