به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، مسعود عالیخانی ظهر امروز در آیین تودیع و معارفه فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: امروز زمان آن رسیده است که نگاههای جدید به حوزه محیطبانی داشته باشیم و در این مسیر نیازمند رفتارهای جدید کاری، آمادگی اطلاعاتی و شناخت بیشتر از سوی محیطبانان نسبت به وقایعی که روی میدهد، هستیم.
وی افزود: محیطبانان باید اکولوژیست میدانی باشند و خوراک فکری و برنامهای که اکولوژیستهای ستادی تأمین میکنند را به اجرا درآوردند چرا که برخی فرایندها در طبیعت اکولوژیک نیست و به نظر میرسد در برخی موارد از جمله نابودی جنگلهای بلوط درگیر بیوتروریسم شدهایم.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست بیان کرد: محیطبانان باید رفتار، نگاه و شعاع رفتاری خود را توسعه داده و اطلاعات و تجهیزات خود را کامل کنند و نسبت به وقایعی که رخ میدهد، شناخت بیشتری پیدا کنند.
وی با بیان اینکه تأمین امنیت زیست محیطی بر عهده یگان حفاظت محیط زیست است عنوان کرد: اکوتروریسم موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم، ورود گونههای مهاجم به طبیعت کشور اجازه رشد به گونههای بومی را نمیدهد و نخستین کسانی که در طبیعت با این موارد برخورد میکنند محیطبانها هستند که نیاز است پشتیبانی فکری و تجهیزاتی دریافت کنند.
عالیخانی با بیان اینکه استان همدان از همگنترین و بهترین ادارات محیط زیست کشور است، تصریح کرد: همدان 6 مرز مشترک با استانهای دیگر دارد و باید هماهنگیهای زیست محیطی با 6 استان دیگر داشته باشد و سازمان محیط زیست سازمان نظمدهنده به روابط استانها و محیط است.
وی با اشاره به نقش محیطبانان در برقراری این نظم در محیط زیست افزود: نیمی از پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست را محیطبانان تشکیل میدهند بر این اساس سختترین کار این نظم بر دوش محیطبان است که اگر این ارتباط درست برقرار شود، محصول این نظم در یک زنجیره کامل تعیین کننده امنیت ملی است.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست از پایهگذاری یگان جدید و مدرن حفاظت محیط زیست در کشور خبر داد و گفت: یک برنامهریزی دراز مدت و میان مدت به این منظور انجام شده که سه طرح با 13 پروژه را شامل میشود که از جمله آنها میتوان به آموزش یگان حفاظت محیط زیست، تأمین و تجهیز زیرساختها و تجهیزات و پژوهش اشاره کرد که هدایت یگان تحت این سه رأس انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تأمین تجهیزات کامل محیطبانی در اولویت قرار گرفته است، افزود: لباسهای محیطبانان در سراسر کشور یکسانسازی میشود.
عالیخانی با اشاره به افزایش 100 برابری جرایم برخی از شکارها در راستای حفاظت از گونههای محیط زیست اظهار داشت: براساس سیاستها و دستورالعمل جدید برای شکار گنجشک نیز جریمه نقدی و قضایی تعریف شده است و محیطبانان از حقالکشف شکار برخوردار میشوند اما باید رویکردهای تشویقی قبل از مرحله شکار تبیین شود.
وی عنوان کرد: استان همدان چهار راه تقسیم توسعه منطقه غرب کشور است و آثار و پیامد این فرایند در محیط زیست نمود پیدا میکند و نقطه شروع این نمود در حوزه محیطبانی است.
جانشین فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست با تأکید بر حفاظت مشارکتی در حوزه محیطبانی گفت: حفاظت مشارکتی یکی از پلههای ترقی کار محیطبانی است و محیطبانان باید اطلاعات خود را نسبت به جوامع محلی زیاد کنند چرا که ما در تعامل با مردم میتوانیم به خوبی به وظایف خود عمل کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما