به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، طاهره عزیزیمطلق ظهر امروز در مراسم آغاز فاز دوم اجرای برنامههای تحول نظام سلامت در استان همدان اظهار داشت: این برنامه در راستای توزیع عادلانه منابع، عدالت در سلامت و دسترسی همه مردم به مراقبتهای مردممحور برای داشتن جامعهای سالم اجرا شد.
وی افزود: در سالهای گذشته شاهد بیمارستانمحوری، تجاری شدن درمان و چند پارگی ارائه خدمات بودیم که با سیاستهای دولت تدبیر و امید و تلاش وزارت بهداشت، تحولی در ارائه مراقبتهای اولیه ایجاد شد.
مسئول واحد گسترش امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: برنامه تحول نظام سلامت در کشور ما بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «بیمار و خانواده بیمار جزء درد مریضی، رنج دیگری نداشته باشند»، اسناد بالادستی، سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبری، اهداف سلامت، برنامه توسعه و سیاستهای کلان وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی با هدف حداکثر پوشش هزینههای درمان شکل گرفت.
وی با بیان اینکه 15 برنامه در بستههای تحول نظام سلامت در نظر گرفته شده است، افزود: 6 برنامه آن ساختاری و زمینهساز اجرای باقی برنامهها است و برنامههای هفتم تا پانزدهم نیز برنامههای محتوایی هستند که بر اساس برنامههای زیربنایی اجرا میشوند.
عزیزیمطلق عنوان کرد: ارائه خدمات اولیه بهداشت به جمعیت روستایی در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت از سال گذشته آغاز شد و ارتقای برنامه مراقبتهای اولیه و اصلاح آن در شهرهای بالای 50 هزار نفر بر محور خودمراقبتی در قالب اجرای برنامههای هفتم تا 15 تحول نظام سلامت همزمان با سراسر کشور آغاز شده است.
وی با اشاره به استقرار سامانه الکترونیک سیب گفت: در حال حاضر طرح پزشک خانواده در 137 مرکز روستایی و روستایی شهری اجرا میشود، که 800 هزار نفر از جمعیت استان که 680 هزار نفر از آنان دارای بیمه روستایی هستند از این خدمات بهرهمند شدهاند.
مسئول واحد گسترش امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فضای فیزیکی خانههای بعداشت و محل زیست پزشکان بهبود یافته است، تصریح کرد: در راستای اجرای بسته بهداشتی برنامه تحول نظام سلامت پوشش 100 درصدی غربالگری کمکاری تیروئید در نوزادان، پوشش 86 درصدی فشار خون، پوشش 85 درصدی دیابت و اجرای بسته دهان و دندان در استان همدان انجام شده است.
وی اظهار داشت: اجرای فاز دوم برنامههای تحول نظام سلامت در استان همدان با پوشش شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت خدمات در 10 مرکز سلامت و 24 پایگاه با مشارکت بخش دولتی و خصوصی ارائه میشود.
عزیزیمطلق افزود: تاکنون 176 هزار نفر جمعیت حاشیه شهرها از خدمات تغذیه و روانشناسی بهرهمند شدهاند.
وی عنوان کرد: پرونده الکترونیک سلامت 13 درصد از جمعیت استان وارد سامانه سیب شده است که ملایر نسبت به جمعیت، بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
مسئول واحد گسترش امور بهداشتی همدان گفت: به ازای هر 2 هزار نفر جمعیت، یک مراقب سلامت در پایگاهها و مراکز سلامت وجود دارد و خدمات در زمینههای پزشکی، دندانپزشکی، تغذیه، روانشناسی و مراقب زن ارائه میشود.
وی تصریح کرد: هدف از بکارگیری نیروهای مراقب سلامت، تنها اشتغالزایی نیست بلکه افزایش پوشش مراقبت و ارائه خدمات با کیفیتتر مورد توجه است و در این راستا خدمات باید بدون محدودیت زمانی و به صورت ادغامیافته ارائه شوند تا شاهد ارتقای کیفی و کمی در حوزه بهداشت باشیم.
عزیزیمطلق از نیروهای مراقب سلامت خواست تا در کنار تجربه علمی خود با حضور در دورههای آموزشی و کارآموزی بر اساس بستههای آموزشی و شرح وظایف اقدام کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما