آخرین اخبار

تاریخ : 14. مهر 1395 - 17:43   |   کد مطلب: 19686
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه خارجی‌ها برای فاینانس کردن میدان نفتی آ‌زادگان در صف هستند، گفت: با اینکه آزادگان میدان بزرگی است اما از نظر فنی یکی از ساده‌ترین میادین برای توسعه است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد مخبر در یک نشست خبری، اظهار داشت: کار ما در ستاد اجرایی فرمان امام دو خصوصیت دارد، خصوصیت اول آن است که ضرورت جدی نظام باشد و خصوصیت دوم آن است که به داخل اتکا می‌کنیم و امکانات داخلی را چه از نظر مالی، چه مدیریتی و چه فنی و تکنیکی بسیج می‌کنیم.

وی افزود: همیشه یکی از غصه‌های ما این بوده است که بعد از صد سال که در کشور ما صنعت نفت ایجاد شده است یک کشور که خودش نفت ندارد می‌آید و نفت ما را استخراج می‌کند.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه وقتی وارد ستاد شدم تصمیم گرفتم یک شرکت E&P تشکیل دهم، گفت: وقتی آقای نوذری از وزارت نفت کنار رفت او را دعوت کردم و گفتم بیا یک شرکت ملی نفت کوچک راه بینداز.

وی ادامه داد: زمانی که آقای قاسمی وزیر نفت بود به او گفتم یک میدان را برای توسعه به ما بده تا بتوانیم کار اکتشاف و توسعه را در کشور کلید بزنیم و ایشان گفت شما نه پول دارید، نه افراد فنی کافی در اختیار دارید و نه فناوری دارید اما به ایشان گفتم همه اینها را خواهم آورد. 

مخبر اضافه کرد: مذاکرات موردنظر انجام شد تا به تغییر و تحول دولت رسیده و ‌آقای زنگنه که آمد و خوشبختانه رفاقتی هم با آقای نوذری داشت این کار روی روال افتاد و به ایشان گفتیم یک میدان مشترک به ما بدهید که بتوانیم اولویت‌های مقام معظم رهبری در برداشت سریع‌تر از میادین مشترک را محقق کنیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  اظهار داشت: برای میدان یاران که به ما سپرده شد قرار بود با 668 میلیون دلار سرمایه‌گذاری پروژه را به اتمام برسانیم که ما این کار را با 580 میلیون دلار به اتمام رساندیم و اگر کارفرما مسئولیت تأخیرات خودش را به بپذیرد ما نزدیک به 5 ماه زودتر از موعد مقرر این پروژه را تحویل می‌دهیم. 

وی با بیان اینکه همه پول پروژه را خودمان در قالب یک قرارداد بیع متقابل با سقف بسته تأمین کردیم، گفت: 142 شرکت در این پروژه با ما کار کردند که فقط سه شرکت از آنها خارجی بودند و فعالیت آنها هم تنها در حد مطالعه بود.

* در ایران شرکت داخلی را تضعیف می‌کنند

مخبر در ادامه تصریح کرد: من زیبنده کشور نمی‌ دانم که بعد از گذشت صد سال از ورود صنعت نفت به ایران ما کارگر و پیمانکار دست دوم شرکت‌های خارجی بشویم.

وی در پاسخ به پرسشی با این مضمون که شرکت‌های داخلی  بعضاً به مسئولیت‌ها و تعهدات خود عمل نمی‌کنند، گفت: باید امکان رشد شرکت‌های داخلی را فراهم کرد اما در ایران برعکس است و شرکت داخلی را تضعیف می‌کنند که رشد نکند چون دلشان آن طرف است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  در پاسخ به پرسشی درباره توان فنی شرکت‌های ایرانی، گفت: ما یکی از اولین جاهایی در کشور هستیم که در همین پروژه یاران 1700 متر حفاری افقی انجام دادیم و برای مقایسه رکورد حفاری افقی شرکت روس‌نفت که روزانه 5 هزار بشکه اکتشاف نفت دارد 2 هزار متر است. 

مخبر با طرح این پرسش که چرا میادین بزرگ را به ما نمی‌دهند، گفت: وقتی میدان بزرگ را به من بدهند سه سال دیگر 4 شرکت دیگر مشابه ما شکل می‌گیرد و همین پیمانکارانی که با ما کار می‌کنند بزرگ می‌شوند و خودشان پروژه می‌زنند. 

وی افزود: به ما می‌گویند نمی‌توانیم اما همین امروز می‌گویند که ما می‌توانیم و توقع ما این است که پروژه‌های بزرگ را به ما بدهند. 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  تصریح کرد: بحث بر سر این است که ما کارگر خارجی‌ها بشویم یا آنها برای ما کار کنند؟ ایران امروز غیر از ایران 30 سال پیش است و ظرفیت‌های زیادی ایجاد شده است.

* حاضریم آزادگان را با هر مدل قراردادی توسعه دهیم

مخبر تأکید کرد: ما باید شرکتی در کشور تشکیل بدهیم که مثل توتال برود و در کشورهای دیگر پروژه بگیرد.

وی با بیان اینکه ما میدان آزادگان را می‌خواهیم، گفت: آزادگان یکی از بزرگترین میادین نفتی دنیاست و اگر ما در داخل بتوانیم آن را توسعه بدهیم بین‌المللی می‌شود و حاضریم آزادگان را با هر مدل قراردادی توسعه بدهیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر اینکه در توسعه میدان یاران بنای ما این بود که برویم و خط را بشکنیم و نشان دهیم شرکت ایرانی می‌تواند این کار را انجام دهد، گفت: هدف اول ستاد سودآوری نیست بلکه هدف نخست ما رفع ضعف‌های کشور و پر کردن خلأهای اجرایی کشور است،چنانچه در میدان یاران هم با توجه به وضعیت بسیار بد منطقه پیش از پروژه ما و میادین مین منطقه ما سود زیادی از اجرای پروژه نبردیم. 

* اگر مطالعات نشان بدهد مخازن نفتی توان تولید پیش‌بینی شده را ندارد وارد نمی‌شویم

مخبر در ادامه با بیان اینکه دیروز تفاهم‌نامه‌ای که امضا کردیم برای بررسی میادین بود و قرارداد نهایی محسوب نمی‌شد، گفت: ما برای یاران جنوبی از قبل 4 ماه مطالعه کرده بودیم و موضوع با توجه به نتایجی که از توسعه یاران شمالی به دست آورده بودیم عملیات توسعه یاران جنوبی را پذیرفتیم. 

وی تصریح کرد: شرح کار اصلی HOA یا رئوس قراردادی که دیروز امضا کردیم مطالعه میادین است و ما باید مخازن یاد شده را هم در میدان کوپال و هم در میدان مارون مطالعه کنیم و اگر ببینیم که به میزانی که ادعا و پیش‌بینی شده مخازن قابلیت تولید ندارند وارد قرارداد نخواهیم شد.

 رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تأکید کرد: تا آزادگان تعیین تکلیف نشود ما کار جدیدی را شروع نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه خارجی‌ها برای فاینانس کردن آ‌زادگان در صف هستند، گفت: با اینکه آزادگان میدان بزرگی است اما از نظر فنی میدان آزادگان یکی از ساده‌ترین میادین است.

وی تأکید کرد: روح IPC لیدری خارجی‌هاست که ما اصلاً زیر بار آن نمی‌رویم و در ستاد حاضر نیستیم کارگر خارجی‌ها بشویم.

* ستاد اجرایی فرمان امام دو بار در سال حسابرسی تلفیقی می‌شود

مخبر در ادامه اظهار داشت: ستاد اجرایی فرمان امام دو بار در سال به صورت تلفیقی حسابرسی می‌شود و مجمع تشکیل می‌دهد و در ستاد هیچ جایی وجود ندارد که مالیات ندهد یا مالیات آن عقب مانده باشد و مالیات ستاد را تمام و کمال پرداخت می‌کنیم.

مخبر در ادامه اظهار داشت: بعد از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یک مثلث تعریف کردیم که ضلع اول آن این بود که کاری که انجام می‌دهیم با اقتصاد مقاومتی تطبیق داشته باشد و به همین دلیل از کارهایی که با اقتصاد مقاومتی تطبیق نداشت بیرون آمدیم و الان می‌توانیم بگوییم که 85 درصد از فعالیت‌های ما مطابق اقتصاد مقاومتی است. 

وی ادامه داد: ضلع دوم مثلث ما این بود که حتماً پروژه ما در منطقه محروم باشد و ضلع سوم آن این بود که غلبه آن پروژه با اشتغال‌زایی باشد و تلاش می‌کنیم بین کارهایی که تکنولوژی نیاز دارد و کارهای که اشتغال نیاز دارد کارهایی را قبول کنیم که اشتغال بیشتر ایجاد می‌کند. 

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با بیان اینکه تمام منطقه میدان یاران شمالی مین‌گذاری شده و لجن‌زار و هور بود، گفت: اگر ما نمی‌توانستیم این میدان سخت را توسعه بدهیم می‌گفتند داخلی‌ها نمی‌توانند کاری انجام بدهند کما اینکه قبل از ما خارجی‌ها حاضر نبودند پایشان را آنجا بگذارند چون منطقه هم علاوه بر مین‌گذاری ناامن بود و حتی قاچاقچی‌ها در هورهای اطراف آن رفت‌وآمد می‌کردند

* لیسانس پالایشگاه نفت سنگین جاسک را از ایتالیایی‌ها می‌خریم

وی با تأکید بر اینکه تلاش کردیم پروژه‌ها را در مناطق محروم تعریف کنیم، گفت: به همین دلیل فولاد را به خرمشهر بردیم، پتروشیمی را به مهر فارس بردیم و نیروگاه را در خواف طراحی کردیم و پالایشگاه نفت سنگین بندرعباس را به جاسک منتقل کردیم. 

مخبر توضیح داد: 45 درصد نفت ایران سنگین و نیمه‌سنگین است که هم قیمت آن ارزان‌تر است و هم آن را نمی‌خرند اما اگر در داخل، آن را پالایش کنیم فروش و عرضه آن بسیار راحت‌تر می‌شود. پروژه‌ای برای پالایش نفت سنگین در بندرعباس تعریف شده بود که به ما پیشنهاد دادند این پالایشگاه را به جاسک در سواحل مکران ببریم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام افزود: فاینانس این پروژه را چینی‌ها قبول کردند که فاز اول آن 2.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد که این سرمایه‌گذاری در فاز دوم و نهایی به 7.5 میلیارد دلار می‌رسد و اگر فاز اول را بهره‌برداری کنیم از محل درآمد آن می‌توان فاز دوم را توسعه داد؛ اجرای فاز اول از روزی که پروژه به صورت عملیاتی شروع شود 40 ماه طول خواهد کشید.

* 300 هزار شغل ایجاد کردیم 

وی در ادامه با بیان اینکه با طرح‌های ما تا به امروز به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مجموع 300 هزار شغل ایجاد شده است، گفت: نتیجه پروژه‌های جدید ما 300 هزار شغل جدید خواهد بود. 

مخبر با بیان اینکه احتمالاً لیسانس پالایشگاه نفت سنگین را از ایتالیایی‌ها می‌خریم، گفت: به چینی‌ها و روس‌ها گفتیم می‌توانیم این پروژه را فاینانس کنیم یا اینکه تا سقف 50 درصد پروژه به صورت سرمایه‌گذاری مستقیم شریک شویم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام گفت: ورود ما به پروژه‌ها عمدتاً به قصد ماندگاری نیست چنانچه سال 92 بیش از صد شرکت داشتیم که در سال 93 به 84 شرکت و در سال 94 به 62 شرکت رسید و امسال هم بیش از 60 شرکت نخواهیم داشت و مرتب آنها را به مردم واگذار می‌کنیم.

وی افزود: بعضی شرکت‌های ما 800 میلیارد تومان گردش مالی سالانه و 250 میلیارد تومان سود و 800 کارمند تحصیلکرده داشتند که صد درصد آن مال ما بود و امروز حتی یک سهم در آنها نداریم و آنها را واگذار می‌کنیم.

* همه شرکت‌های ستاد اجرایی تا دو سال آینده در بورس عرضه می‌شوند

مخبر تصریح کرد: ما هلدینگ‌های کشاورزی، مالی، دارویی، ساخت‌وساز، صنعتی، نفت و مخابرات را در اختیار داریم که تصویب کردیم ظرف دو سال آینده همه شرکت‌ها به غیر از اصل هلدینگ‌ها در بورس عرضه شود کما اینکه در حال حاضر 300 هزار نفر الان در بورس سهامدار شرکت‌هایی هستند که ما سهام آنها را به بورس عرضه کردیم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام ادامه داد: ما بررسی کردیم و متوجه شدیم دو موضوع دلیل اصلی رشد سریع کشورها بوده است که یکی از آنها توجه به SME ها و شرکت‌های کوچک و متوسط و دیگری تمرکز بر اقتصاد دانش‌بنیان بوده است. 

وی افزود: به همین دلیل در بنیاد برکت تلاش کردیم SME ها را با محوریت این بنیاد توسعه بدهیم و همزمان در این بنیاد مؤسسه دانش‌بنیان برکت را راه‌اندازی کردیم. 

* داخلی‌سازی داروهای مهم وارداتی را هدف‌گذاری کردیم

مخبر در ادامه اظهار داشت: 95 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و 5 درصد آن وارداتی است اما همین 5 درصد 40 درصد قیمت تمام شده داروی کشور را به خود اختصاص داده است. 

رئیس ستاد اجرای فرمان امام ادامه داد: در کُردان یک شهرک تخصصی را برای تولید داروهای سخت در 200  هکتار ساماندهی کردیم که 4 شرکت خارجی در آنجا زمین گرفتند و یکی از این شرکت‌های خارجی قصد دارد به طور مستقیم سرمایه‌گذاری کامل انجام دهد تا بتواند هاب تولید و توزیع بعضی داروها در منطقه ما باشد.

وی با تأکید بر اینکه ما تولید آن 5 درصد وارداتی را هدف گرفتیم که اغلب آنها داروهای سخت و مربوط به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند، گفت: در یکی از شرکت‌های ما که داروی سرطان تولید می‌کند سال 94 موفق شدیم با تولید داخلی بعضی داروها کاری کنیم که 700 میلیارد تومان کمتر از جیب بیماران سرطانی خارج شود.

* هیچ شرکت واگذار شده اصل 44 را نخریدیم

مخبر در ادامه با بیان اینکه به غیر از 14 درصد از سهام مخابرات به هیچ وجه در واگذاری‌های اصل 44 وارد نشدیم، گفت: ما اصلاً سهام شرکت‌های واگذار شده را نخریدیم و هر چه سهم داریم تأسیسی است و آن 14 درصد سهام مخابرات را هم به دلایلی نمی‌توانیم واگذار کنیم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام تأکید کرد: چند سال است که جز به ضرورت وارد کاری نشده‌ایم و 250 نفر PHD زیر 30 سال را از دانشگاه‌های برتر کشور جذب کردیم. 

وی با بیان اینکه می‌گویند برای اجرای پروژه‌ها پول نیست، گفت: ما در بنیاد برکت به صورت مشارکتی با مردم 265 شرکت تأسیس کردیم و 3 هزار شرکت در نوبت هستند یعنی مردم آماده مشارکت با ما هستند و 9 هزار میلیارد تومان پول مردم برای همکاری در ایجاد شرکت‌ها وجود دارد.

مخبر تصریح کرد: مردم به ما اعتماد می‌کنند حتی برای بنیاد برکت نذر می‌کنند و به ما پول می‌دهند که در مدارس خرج کنیم و یا وصیت می‌کنند که بخشی از اموال آنها را ما خرج فعالیت‌های عام‌المنفعه کنیم در حالی که کار ویژه بنیاد برکت گرفتن پول از مردم و خرج کردن آن نیست.

* سال گذشته بنیاد برکت 2800 میلیارد تومان در روستاها خرج کرد

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با بیان اینکه سال گذشته بنیاد برکت 2800 میلیارد تومان در روستاها خرج کرد، گفت: محور اصلی کار بنیاد برکت اشتغال و توانمندسازی مناطق محروم است که در این راستا 265 طرح اقتصادی با مشارکت مردم در این مناطق ایجاد کردیم که 49 درصد آورده آن مربوط به ستاد و 51 درصد مربوط به شرکا بود و در همه این طرح‌ها بعد از راه‌اندازی سهام را به مردم واگذار می‌کنیم و بیرون می‌آییم چنانچه تاکنون از 120 شرکت بیرون آمده‌ایم و سهمی در آنها نداریم.

وی اضافه کرد: در این شرکت‌ها ظرف 6 سال 165 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است. 

مخبر ادامه داد: یک بار مقام معظم رهبری فرمودند چه خوب است با امکانات شما هزار مدرسه در کشور ساخته شود یا هزار نقطه محروم آباد شود که ما تصمیم گرفتیم هر دو کار را انجام بدهیم و با نوسازی مدارس برای هزار مدرسه وارد مذاکره شدیم و برای 950 مدرسه قرارداد قطعی بستیم که تاکنون بیش از 850 مدرسه را تحویل دادیم و تا پایان سال تعهد ما تکمیل می‌شود.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با بیان اینکه در این 950 مدرسه 5100 کلاس درس قرار دارد گفت: مثلاً در سیستان و بلوچستان 110 مدرسه در حال ساخت داریم و این به غیر از آن هزار مدرسه‌ای است که قبلاً قول آن را داده‌ایم.

وی ادامه داد: همزمان به 4 روستای کشور خدمات زیربنایی دادیم که در هزار روستا این خدمات به صورت کامل داده شده است یعنی مدرسه، راه، آب، آبادانی، خانه بهداشت و زیرساخت‌هایی از این قبیل را تأمین کردیم و در 3 هزار نقطه باقیمانده بین 30 تا 70 درصد نیازها برطرف شده و بقیه را هم تا صد درصد تکمیل می‌کنیم. 

مخبر ادامه داد: مجموعاً برای 10 هزار پروژه در این راستا قرارداد بستیم که 3600 پروژه آن افتتاح شده است و 700 مرکز فرهنگی به ارزش 70 میلیارد تومان ساختیم که 486 مورد آن مسجد و مواردی از این دست بوده است.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام ادامه داد: 130 مرکز بهداشت در حال ساخت داریم که با مشارکت با وزارت بهداشت کل مراکز بهداشتی سیستان و بلوچستان را که بالغ بر 88 مرکز می‌شود تقبل کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: 7630 واحد مسکن محرومین در روستاها را تقبل کردیم که 2533 واحد آن تکمیل و واگذار شده است و تا سقف 10 هزار واحد امسال قراردادها بسته خواهد شد.

* 204 هزار نفر را بیمه کردیم

مخبر ادامه داد: 204 هزار نفر را بیمه کردیم که عمدتاً بیمه تکمیلی درمانی و بخشی هم بیمه تجهیزات است و از طریق کمیته امداد 20 هزار کودک یتیم را زیر پوشش مالی داریم.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام با بیان اینکه 41 هزار نسخه بیماران صعب‌العلاج را تأمین کردیم، گفت: 2800 زوج نابارور را شناسایی و هزینه درمان 1100 نفر را أمین کردیم که خوشبختانه روز عید غدیر به ما خبر دادند که 110 مورد آن موفق شده و 24 کودک به دنیا آمدند و بقیه هم متولد خواهند شد.

وی اظهار داشت: با وزارت بهداشت برای تکمیل 11 بیمارستان در مناطق محروم توافق کردیم که بعضی از آنها 25 سال به صورت نیمه‌تمام باقی مانده بودند و از این تعهد ما 4 بیمارستان را تکمیل کردیم و تا پایان سال در مجموع 8 بیمارستان تکمیل و تحویل داده می‌شود که احداث بنای آن با ما و تجهیز و اداره آن با وزارت بهداشت است.

مخبر ادامه داد: یک کار High tech انجام دادیم که به صورت پایلوت در 5 شهر خدمات تله‌مدیسین یا درمان از راه دور ارائه می‌دهیم به گونه‌ای که در نقطه صفر مرزی افراد می‌توانند با مراجعه به خانه بهداشت روی یک تخت هوشمند که علایم حیاتی و دیگر علایم و عکس‌های موردنیاز و آزمایشات را دریافت می‌کند قرار بگیرد و این اطلاعات به صورت خودکار و هوشمند به تهران و یک متخصص مربوطه ارجاع می‌شود و وی از راه دور درباره وضعیت بیمار اظهارنظر می‌کند.

رئیس ستاد اجرای فرمان امام توضیح داد: این کار را به صورت پایلوت برای یک جمعیت 340 هزار نفره در پاوه و زهک و کلیبر، اسکو و لنده اجرا کردیم که اگر خوب جواب بدهد آن را توسعه خواهیم داد. 

وی افزود: هر خانه بهداشت 15 میلیون تومان برای این تجهیزات نیاز دارد و در هر شهر 50 خانه بهداشت تحت پوشش است. 

مخبر در پایان گفت: هزار هکتار از زمین‌های اطراف تهران در مسگرآباد، ملارد و ده سید را نیز که بخشی از آن متعلق به خودمان و بخشی متعلق به منابع طبیعی بود تبدیل به جنگل کردیم و قصد داریم با احداث امکاناتی آنها را برای استفاده مردم تبدیل به پارک جنگلی بکنیم.

انتهای پیام/م

دیدگاه شما