به گزارش خبرگزاری تسنیم از ازنا، درحالیکه احیاء واحدهای صنعتی راکد بهعنوان یکی از اولویتهای کشور در دستور کار دولتمردان قرارگرفته است اما متأسفانه این روزها تعطیلی پیدرپی صنایع استانی که نام «پایلوت اقتصاد مقاومتی» به خود گرفته است حکایت دیگری دارد و اینبار دومینوی تعطیلی به تنها واحد صنعتی شهرستان ازنا رسیده تا کورههای آن با شعلهور شدن آتش«واردات» خاموش شود.
شرکت صنایع فروآلیاژ ایران با حدود 630 کارگر بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده فروسیلیسیم و یکی از فعالترین کارخانجات استان لرستان تعطیل شد تا اینبار صدای بیکاری 500 کارگر از شهرستان ازنا به گوش برسد.
شرکت صنایع فروآلیاژ ایران در ازنا که باهدف تولید فروسیلیسیم بهعنوان یکی از اصلیترین مواد اولیه استراتژیک صنایع فولاد و چدن فعالیت خود را در سال 72 آغاز کرد روزی با 45 هزار تن تولید، تأمینکننده مواد اولیه کارخانجات داخل وخارج از کشور بود اما اکنون به دلیل مشکلاتی مانند واردات محصولات چینی، عدم دریافت مطالبات و اختلاف نرخ مبالاتی روند کار آن بهطور کامل متوقفشده است.
در پی مشکلات به وجود آمده و خاموشی آخرین کوره این کارخانه مسئولان امر تصمیم گرفتن تا با ترک کار 500 کارگر به مدت شش ماه، بار مالی این کارخانه را کاهش دهند اما ازآنجا که این کارگران عمری را در این کار سخت و زیان آور سپری کردهاند، حاضر به ترک کار و گرفتن بیمه بیکاری نیستند و طی روزهای گذشته با تجمعات اعتراض آمیز مخالفت خود را به این موضوع اعلام کردند.
خاموشی3 کوره کارخانه فرو آلیاژ ایران
کارگر کارخانه فرو آلیاژ ایران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با مشکلات کارگران این کارخانه اظهار داشت: مسئولان کارخانه به ما اعلام کردند که 500 نیرو را میخواهند تعدیل کنند کارگران نیز به خاطر به وجود آمدن این اوضاع، به نشان اعتراض تجمع کردند.
وی به تعطیلی سه کوره کارخانه فرو آلیاژ اشاره کرد و افزود: حدود یک ماه پیش کوره دوم این کارخانه که با 30 درصد ظرفیت کار میکرد به دلیل نبود مشتری تعطیل شد و اکنون نیز سومین کوره خاموش شده است.
کارگر کارخانه فرو آلیاژ ایران مشکل عمده تعطیلی کارخانه را ورود محصولات وارداتی به کشور دانست و عنوان کرد: ازآنجاکه محصولات چینی باقیمت ارزانتر و کیفیت پایینتر وارد کشور شده این کارخانه مشتریهای خود را ازدستداده است.
اخراج 500 کارگر کارخانه فروآلیاژ ازنا
وی بیان کرد: قرارداد ما از شش ماه به یک ماه تعدیل پیداکرده است و در پایان مهر به اتمام میرسد و این در حالی است که به ما اعلامشده که 500 نفر باید از کارخانه بیرون بروند و از یکم آبان ماه حق ورود به کارخانه را ندارند.
یکی دیگر از کارگران این کارخانه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: مشکلات کارگران کارخانه از سال گذشته شروعشده بهطوریکه حقوق و مزایای کارگران به طرق مختلف هرماه نسبت به ماه قبل کمتر شده تا آنجا که حقوق هرکدام از آنها نسبت به سال قبل حدود 700 هزار کمتر شده است.
وی اظهار داشت: قرارداد کاری ما از سال گذشته تاکنون چند بار دستخوش تغییرات شده است بهطوریکه از شش ماه به سه ماه و درنهایت به یک ماه رسید و اکنون میگویند از سر ماه اخراج هستید.
وی افزود: پانزده سال است برای این شرکت که جز شرکتهای سخت و زیانآور است کارکرده و سلامتی خودم را ازدستدادهام و اکنون نیز جایی به ما کار نمیدهد بنابراین از مسئولان تقاضا داریم برای رفع مشکل این کارگران کمک کنند تا این اندک حقوق نیز قطع نشود.
خاموشی کوره سوم و متوقف شدن کامل کارخانه
طاهر شاهحسینی مدیر کارخانه فرو آلیاژ ایران در شهرستان ازنا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کارخانه فرو آلیاژ ایران سال 72 فعالیت خود را آغاز کرد اما به دلیل پارهای از مشکلات از سه کوره موجود این کارخانه دو کوره تا پانزدهم خردادماه امسال خاموش شد و تنها کوره فعال آن نیز به دلیل مشکلات به وجود آمده بیست و چهارم شهریورماه خاموش و کارخانه بهطور کامل متوقف شد.
وی افزود: این کارخانه برحسب شرایط سال سالانه بهطور متوسط تا سال 93، 46 هزار تن تولید داشته است اما با توجه به مشکلات موجود تولید آن به 20 هزار تن هم نخواهد رسید.
مدیر کارخانه فرو آلیاژ ازنا عنوان کرد: با توجه به مشکلاتی که کارخانه فرو آلیاژ دارد تصمیماتی اخذ شد تا تعدادی از کارکنان این کارخانه به مدت شش ماه خارج و بیمه بیکاری دریافت کنند و با راهاندازی مجدد کورههای کارخانه به کار خود بازگردند.
تجمع اعتراضآمیز کارگران برای ممانعت از ترک کار
وی بیان کرد: به توجه به اینکه کارگران این کارخانه سختی کاردارند و پس از 20 سال بازنشسته میشود وقتی مجبور شوند شش ماه بیرون بروند این سنوات کاری افزایش مییابد و باید سال بیشتری را در شرکت کار کنند.
شاهحسینی تصریح کرد: ازآنجاکه در این شش ماه بیمه کارگران مشمول سختی کار نیست و حداکثر دریافتی کارگران از بیمه 85 درصد متوسط سه ماه قبل از بیرون رفتن آنها از کارخانه است، هجمه زیادی در بین پرسنل ایجاد کرده است.
وی با اشاره به حرکتهای خودجوش کارگران برای ممانعت از ترک کار گفت: این کارخانه حدود 620 نیرو دارد و برای ما سخت است که چه کسانی بیرون بروند، همین موضوع سبب مشکلاتی را ایجاد کرده و کارکنان با این طرح موافق نیستند بااینوجود در سطح مدیران نیز جلسهای برگزار شد تا اگر لازم باشد آنها نیز مجموعه را ترک کنند.
توقف کارخانه فروآلیاژ ازنا به دلیل واردات بیرویه
مدیر کارخانه فرو آلیاژ ازنا بابیان اینکه چهار مشکل عمده گریبان گیر کارخانه فرو آلیاژ ازنا شده است، اظهار داشت: مشکل نخست واردات بیرویه این محصول به کشور است که بهراحتی انجام میشود و در سه سال اخیر تعرفه لازم داده نمیشود و اقتصاد مقاومتی را زیر سؤال برده است.
وی مشکل دیگر این کارخانه را عدم پرداخت مطالبات دانست و افزود: مطالبات این کارخانه بیش از 58 میلیارد تومان است که بخش زیادی از آن مربوط به کارخانه ذوبآهن و فولاد مبارکه است و ازآنجاکه طلب ذوبآهن هنوز پرداختنشده امسال از کارخانه ازنا نه جنس گرفتند و نه طلب را پرداخت کردند چون مسئولان آن میدانند که ابتدا باید طلب خود را پرداخت کنند.
شاهحسینی عنوان کرد: وقتی سال 86 این پروژه نهایی شد دو کوره جدید با تسهیلاتی حدود 20 میلیون یورو راهاندازی شد و آن زمان نرخ مبادلاتی هزار و 250 تا هزار و 350 تومان بود اما اکنون این نرخ سه هزار و 250 تومان شده و شرکت مجبور است این اختلاف را پرداخت کند بااینوجود حدود چهار میلیون یورو اختلاف نرخ مبادلاتی است که حدود 14 میلیارد تومان برای کارخانه هزینه خواهد داشت.
افزایش قیمت برق کارخانه
مدیر کارخانه فرو آلیاژ ازنا عنوان کرد: مشکل دیگر این کارخانه مسئله پست برق است بهطوریکه این شرکت ابتدا دولتی بوده و پست برقی داشته است(230 به 20 کیلوولت) و قیمت برق با 10 درصد زیر قیمت فعلی محاسبه میشده اما از همان زمان که پروژه اجراشده مسئولان برق باختر معتقدند مدیران وقت این پست را هبه کردند درصورتیکه این کار اتفاق نیفتاده و زمین و محوطه به برق باختر سپرده شد تا در آن پست جدید احداث کنند.
وی بیان کرد: اکنون مطرحشده که برق با افزایش قیمت مواجه است درحالیکه این اختلاف سطح ولتاژ حدود 14 میلیارد تومان است و ازنظر سازمان قابلقبول نیست.
مجید کیانپور نماینده مردم دورود وازنا در مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ازنا، اظهار داشت: کارخانه فرو آلیاژ ازنا تنها واحد صنعتی شهر ازنا است که به دلیل پارهای از مشکلات پیش از این دو کوره آن تعطیل و کوره سوم نیز اخیرا تعطیل شده است.
رکود در کارخانه فرو آلیاژ و بیکاری 500 کارگر
وی با اشاره به اینکه با تعطیلی کوره سوم 500 نفر از کارگران این کارخانه بیکار میشوند، افزود: کارگران کارخانه فرو آلیاژ ازنا به خاطر این وضعیت تجمعات اعتراضآمیزی در این کارخانه داشتند.
نماینده مردم دورود وازنا در مجلس با تأکید بر اینکه مسئولان باید به داد کارخانه فورآلیاژ ازنا برسند، عنوان کرد: واردات بیرویه، عدم پرداخت طلب کارخانه از کارخانجات ذوبآهن و سایر واحدها، نحوه محاسبه مصرف انرژی و تصمیمات ارزی صندوق توسعه ملی در سال گذشته سبب به وجود آمدن مشکلاتی برای این کارخانه شده است.
وی بابیان اینکه صنعت در کشور مشکل دارد و با رکود مواجه است، بیان کرد: دولت واقعاً باید از واردات بیرویه فرو آلیاژ و فرو سیلیس در کشور جلوگیری کند و اجازه بدهند صنعت داخلی نفس بکشد و بتوانند محصولات خود را به کارخانهها داخلی تحویل دهد نه اینکه واردات بیرویه انجام شود و صنعتگر ما به زمین بیفتدو نتواند قدم بردارد.
بلاتکلیفی کارگران کارخانه فروآلیاژ
کیانپور تصریح کرد: ازآنجاکه قیمت این محصول در بازار پایینتر از قیمت تمامشده کالای است مسئولان این کارخانه میگویند صرفه تولید ندارد و باید کارخانه تعطیل شود و اگر این کارخانه تعطیل شود بدین معناست که 500خانوار بلاتکلیف و به سرنوشت مبهمی دچار میشوند.
وی گفت: تحت هیچ شرایطی نباید کارگری از این کارخانه تعدیل و یا حتی یک ماه از بیمه بیکاری استفاده کند، چراکه کارگران دیگر مشمول بیمه سخت و زیان آور نیستند.
نماینده مردم دورود وازنا در مجلس اظهارداشت: از وزیر صنعت، معدن تجارت، وزیر نیرو، رئیس صندوق توسعه ملی و معاون اول رئیسجمهور درخواست داریم تا مشکلات کارخانه فرو آلیاژ ازنا را در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور بررسی و حل کنند.
وی افزود: در صورت تعدیل نیرو، حدود 600 سرپرست خانوار بیکار میشوند که این موضوع خود میتواند زمینه مهاجرت از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ شود و در پی آن ممکن است با به وجود آمدن حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی هزاران مشکل دیگر به دوش کشور گذاشته شود.
لزوم جلوگیری از ورود بیرویه محصول فرو سیلیس به کشور
کیانپور عنوان کرد: درخواست میشود وزیر صنعت، معدن تجارت برای رفع مشکلات این کارخانه ورود پیدا کند و جلوی واردات بیرویه محصول فرو سیلیس را بگیرد تا اینگونه کارخانهها بتوانند روی پای خود بایستند.
وی با اشاره به اینکه کارخانه فرو آلیاژ ایران بیش از 10 میلیارد تومان از واحدهای مختلف طلب دارد، بیان کرد: این کارخانه تنها بیش از هشت میلیارد تومان از ذوبآهنها طلب دارد.
نماینده مردم دورود وازنا در مجلس مجموع نیروهای این کارخانه را حدود 700 نفر برشمرد و گفت: کارخانهای که بدون دردسر به امرارمعاش 700 خانوار کمک میکند و اشتغال و کارآفرینی ایجاد کرده است نباید بگذارند بهراحتی زمین بخورد.
وی تصریح کرد: ما مخالف هرگونه تعطیلی و تعدیل نیرو هستیم و از مسئولان وزارت صنعت و معدن و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی میخواهیم به داد این کارخانه و کارگرهای آن برسند و نگذارند مشکلی ایجاد شود.
کیانپور به دغدغه و نگرانیهای کارگرها کارخانه فرو آلیاژ ازنا اشاره کرد و اظهارداشت: بهعنوان نماینده مردم شهرستان ازنا از دولت میخواهیم با تمام توان پایکار بیاید و مشکل این صنعت را برطرف کند و در گام اول جلوی واردات بیرویه فورالیاژ و فرو سیلیس را بگیرد.
وی عنوان کرد: وقتی اینگونه محصولات در داخل کشور تولید میشوند چه لزومی دارد دولت این محصولات را از چین وارد کشور کند.
از آنجا که اقتصاد مقاومتی بدون ممانعت از ورود بیرویه واردات کالا و احیاء واحدهای صنعتی راکد امکان پذیر نیست لازم است دولتمردان گامهای اساسی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی بردارند تا شاهد احیاء مجدد اینگونه واحدهای صنعتی باشیم و هیچ کارگری دغدغه بیکاری نداشته باشد.
گزارش از سکینه بیرانوند
انتهای پیام/
دیدگاه شما