به گزارش صبح رزن به نقل از گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین زارع صفت در نشست خبری رویداد منطقه چهار کشور، سفره ایرانی فرهنگ گردشگری اظهار داشت: یکی از رویدادهای که سازمان گردشگری در کشور تنظیم کرده است برگزاری جشنواره در سه منطقه کشور است تا غذاها و ظرفیتهای غذایی، شربتها و نوشیدنیهای محلی در این جشنواره عرضه و معرفی شود.
وی افزود: یکی از مسائل مهم سفر و گردشگری غذا است و نوعی از گردشگری به عنوان گردشگری غذا در جهان معرفی شده است و این جشنواره برای امر گردشگری و صنعت گردشگری به عنوان یکی از میائل اصلی در حال پیگری است.
زارع صفت بیان کرد: کشور ایران به دلیل عرصه فرهنگی، تنوع اقلیمی و آثار تاریخی در نوع و گسترش غذا دارای سبقه و پیشینه خوبی است و یکی از سه دکترین اصلی غذا کشور ایران است که در کنار مکتب چینی و رومی مطرح است.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی تصریح کرد:به عنوان یک امر و جاذبه فرهنگی میطلبد که برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم و تبدیل به جاذبه گردشگری ویژه شود البته در ایران غذاهای محلی و سنتی تنوع خاصی دارند مانند آبگوشت که یک غذای اصیل ایرانی است و توجه به نان و حرمت سفره، لقمه حلال، و معاشرت در خوردن غذا و قرار گرفتن با افراد بر سر سفره، از جمله مباحث فرهنگی اجتماعی غذا است که در سفره ایرانی بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: باید علاوه بر پرورش روح به پرورش جسم نیز توجه شود از این رو مهم است که غذای ما حلال و پاک باشد و در اسلام به سلامت غذا توجه ویژه شده است ودر بسیاری از مکاتب مردم شناسی سفرهها نماد فرهنگی و اجتماعی محسوب میشوند به طوریکه حتی نحوه پخت، مواد مصرفی آن و حتی شیوه خوردن آن مورد اهمیت است.
زارع صفت افزود:دراین رویداد خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سمنان حضور دارند که غذاها و ظرفیتهای محلی و سنتی خود را ارائه میدهند تا در این راستا استانداردهای پخت غذا و حفظ، احصا و احیای غذاهای محلی و ملی تبیین شود.
مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: رستورانها، مراکز اقامتی، آشپزخانهها و رستورانهای سنتی در این رویداد شرکت دارند و در دو بخش عمومی و اختصاصی توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار میگیرند و برترینها انتخاب میشوند.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین مباحث این رویداد ارتباط آیینهای مذهبی با سفره ایرانی است، سفرههای نذری و غذاهای آیینی که در مناسبتهای مذهبی پهن میشوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: از جمله غذاهای سنتی خراسان رضوی می توان به شله مشهدی، حلیم قوچان، حلیم نیشابور، آش رشته های محلی و دیگچه اشاره کرد.
وی ادامه داد: چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند.
زارع صفت با اشاره به افزایش بی رویه مصرف فست فودها گفت: تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: هم اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان رضوی نیز به خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است.
وی اظهار داشت: در جشنواره یاد شده که به مدت سه روز برگزار می شود از هر استان شرکت کننده سه نوع غذا، یک نوع دسر، پیش غذا، نوشیدنی و دم نوش برای داوری انتخاب و یک غذای بومی به عنوان غذای برتر معرفی خواهد شد.
زارع صفت گفت: پیگیر ثبت ملی غذاهای بومی خراسان رضوی هستیم و در این راستا تاکنون دو غذای شله مشهدی و شیشلیک شاندیز این استان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسیده و تلاش بای ثبت جهانی آنها نیز در حال انجام است.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در کنار این نمایشگاه، صنایع دستی مرتبط با صنعت غذا وعرضه ظروف،آموزش پخت غذا، برگزاری دوره آموزش آشپزی ویژه آموزشگاهها پیگیری میشود.
وی گفت: در این رویداد 700 غرفه پیش بینی شده واز مراکز اقامتی، رستورانها، کترینگها، آشپزخانهها، رستورانهای سنتی دعوت شده است.روزاول این نمایشگاه تحت عنوان بهداشت و غذاف طب سنتیف سلامت و حلال ، روز دوم میزبانی و تشریفات، غذای سالم، روز سوم میراث فرهنگی، گردشگری غذا، ارزش گذاری سفره ایرانی مورد توجه قرار میگیرد.
زارع صفت افزود:در استانه مشهد 2017 بحث تبادل فرهنگی از جهت گیریهای اصلی و جلوههای فرهنگی است و این رویداد میتواند به معرفی ظرفیتها و جذابیتهای سفره ایرانی کمک کند چرا که مشهد حرف اول را در حوزه غذا میزند.
به گزارش میراث فرهنگی، رویداد سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری روزهای پنجم تا هفتم آبان ماه در هتل میثاق مشهد برگزار میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما