متن یادداشت محمد اسماعیلی دهقی کارشناس مدیریت رسانه «سکوت در فضای مجازی بی معناست» به شرح ذیل است:
امروز در کنار همه بسته های خبری که از گوشه و کنار به دستم می رسید یک فایل تصویری مربوط به سوء استفاده یکی از افراد نه چندان معروف فرهنگی بود و بسیار رنجیده خاطر شدم از این جهت که اگر این فایل در سطح گسترده منتشر شود تا چه اندازه موجب اندوه و نگرانی دوستان انقلاب و مسرت دشمنان خواهد شد . همین موضوع بهانه ای شد برای نوشتن این وجیزه که تقدیم حضور می شود .
در گذشته های نه چندان دور وقتی رسانه های معاند در راستای دشمنی های همیشگی خود اقدام به انتشار و بزرگنمایی یک موضوع میکردند اولین سیاست رسانه ای که به ذهن مسئولین میرسید استفاده از استراتژی بایکوت خبری بود و با نپرداختن به موضوع سعی میکردند از انتشار و سر زبان ها افتادن موضوع جلوگیری کنند و انصافا هم در مقاطعی از تاریخ انقلاب اسلامی توانستیم با این تکنیک از پیروزی های دشمنان جلوگیری کنیم ولی حقیقت این است که آن دوران و آن تکنیک های قدیمی به پایان خود رسیده اند و نمیتوان با استفاده از تکنیک بایکوت خبری از انتشار اخبار جلوگیری کرد .
رشد و توسعه رسانه های جدید و از همه موفق تر پیام رسان های موبایلی عملا گوی سبقت را از رسانه های سنتی ربوده اند و قادر هستند در کمتر از چند ساعت یک پیام را به سرعت و در سطح فراگیر منتشر کنند و به این ترتیب لازم است در مواجه با جنگ روانی دشمن و شیطنت های رسانه های دقیقا متناسب با شرایط و مقتضیات رسانه های نوین گام برداریم واجازه ندهیم دشمن به آسانی افکار عمومی جامعه را دستخوش بازی های خود قرار دهد و هر روز امتیاز بیشتر کسب کند.
برای تقریب ذهن خوانندگان محترم به این نکته اشاره میکنم که ضربه ای که از ناحیه انتشار برخی از اخبار مهندسی شده توسط رسانه های معاند بر پیکر نظام وارد میشود شاید در برخی از موارد از ضربه یک بمب هسته ای نیز کاری تر و خطر ناک تر است!!! ولی به دلیل نامحسوس بودن و غیر علنی بودن آن آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نمیگیرد .
آنچه که مسلم است شفافیت و اطلاع رسانی به موقع و سریع اصلی ترین و مهمترین ابزاری است که میتواند توطئه های دشمن را خنثی کند و کوتاهی در استفاده از این اصل بدیهی ضربات جبران ناپذیری بر پیکر نظام اسلامی وارد خواهد کرد.
متاسفانه هنوز در بین مسئولین هستند کسانی که بر این باور هستند که میتوان با تکنیک بایکوت خبری از انتشار موضوعات جلوگیری کرد و تلاش میکنند در حوزه مسئولیت خودشان از این طریق به رتق و فتق امور اقدام نمایند .
به نظر میرسد باید یادآور شویم که در دین مبین اسلام چهارده معصوم بیشتر وجود ندارد و به غیر از این چهارده نور مقدس هر بنی بشری امکان خطا و اشتباه دارد بنابر این اگر هر شخصی در حکومت اسلامی مرتکب گناه و معصیتی شد این گناه متوجه حکومت اسلامی نیست و خود شخص باید پاسخگوی خطای خود باشد .
بنابر این لازم نیست ما خودمان را به آب و آتش بزنیم تا از حیثیت کسی یا کسانی دفاع کنیم که از مواهب حکومت اسلامی حد اکثر استفاده را کرده است و نهایتا با خیانت به آرمان ها و خون شهدا دست در دست شیطان نهاده است .
همگان و خصوصا مسئولین باید بدانند که امروز زندگی ما بسان زندگی درون اتاق شیشه ای است وکسی که عنان نفس خود را به دست شیطان سپرده است و گرفتار معاصی دنیوی شده است نباید انتظار داشته باشد که حاکمیت کشور که ثمره خون هزاران شهید و جانباز است از آبروی خود برای کتمان خیانت ها و هواپرستی های او خرج کند .
به عبارت دیگر سرعت انتشار اخبار و تعدد منابع خبری به ما این اجازه را نمیدهد که سعی کنیم با پنهان کاری و تغافل از کنار موضوعات عبور کنیم چرا که در این صورت افکار عمومی و اعتماد عمومی جامعه جولانگاه رسانه های بیگانه و بنگاه های خبری دشمن میشود.
به دیگر سخن درخت تنومند جمهوری اسلامی به درجه ای از اقتدار و صلابت رسیده است که زدودن و کنارگذاشتن برخی از عناصر فریب خورده و انگل صفت که نقش آفت را بازی میکنند نه تنها صدمه ای به اصل نظام وارد نمیکند بلکه باعث بالندگی و سرفرازی بیشتر نظام در برخورد با خاطیان و منحرفین میشود .
شایان ذکر است درسال های اخیر قوه قضایه توانسته است با ادارک درست از شرایط و مقتضیات زمان و با حضور در رسانه ملی از بسیاری از توطئه ها و دسیسه های دشمن در تشویش اذهان عمومی جلوگیری کند و انتظار میرود در آینده نیز با رصد به موقع اخبار و رویدادها در فضای مجازی گام های موثری را در خنثی سازی نقشه های دشمن در حوزه جنگ نرم بردارد .
انتهای پیام/
دیدگاه شما