حسین اسرافیلی، مدیر عامل انجمن جانبازان نخاعی کشور و رئیس شورای عالی انجمنهای جانبازان که خود از جانبازان 70 درصد دوران دفاع مقدس است در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مشکل هر ساله کم توجهی دولت به بیمه ایثارگران گفت: میبایست بیمه، آخر شهریور هر سال برای ایثارگران به مدت یک سال تمدید شود. اما متاسفانه هر ساله ما با این مشکل مواجه هستیم که به علت بیتوجهی دولت یا کمبود اعتبار در نظر گرفته شده برای این کار و یا عدم رسیدگی بنیاد شهید، تمدید مجدد با تاخیر زیاد انجام میشود و ایثارگران وقتی برای امور درمانی به بیمارستانها یا داروخانهها مراجعه میکنند با بیتوجهی نهادهای ذی ربط مواجه میشوند و مراکز درمانی هم علت این عدم توجه را بدهیهای بیمه اعلام میکنند. چرا هر ساله این اتفاق میافتد و دولت تدبیر و امید، تدبیری برای آن نمیاندیشد؟ در این میان تنها کسانی که متضرر و قربانی میشوند، ایثارگران هستند که برای کارهای ضروری زندگی خود یعنی موضوع درمان، اینگونه سرگردان میشوند.
اسرافیلی همچنین طی نامهای از سوی شورای عالی انجمنهای جانبازان به محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی دولت از بی تفاوتی دولت نسبت به درمان جانبازان و ایثارگران انتقاد کرد. او در این نامه بیتوجهی دولت به رسیدگی پیرامون بیمه ایران را خلاف قانون دانسته و یادآور شده است: دولت موظف است اعتبار لازم برای این قانون را هرساله در بودجه سنواتی پیش بینی و در اختیار دستگاهها بگذارد. در این نامه فرصت رسیدگی به اون موضوع تا روز دوشنبه عنوان شده است. چنانچه رسیدگی لازم صورت نگیرد، بعد از زمان مورد اشاره ایثارگران تصمیم جدیدی خواهند گرفت. متن نامه جانبازان به نوبخت به شرح زیر است:
برادر ارجمند جناب آقای دکتر نوبخت
رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه
سلام علیکم:
با احترام به استحضار میرساند، با عنایت به اهمیت و اولویت غیرقابل انکار بهداشت و درمان جانبازان و ایثارگران عزیز، که از اهم وظایف دولت و ضرورت حمایت از عزیزان ایثارگر با شرایط خاص میباشد.
اخیراً مشاهده عینی، حکایت از بیتوجهی دولت تدبیر و امید و بیمهری و بیتفاوتی آنان در حمایت درمانی این عزیزان دارد. بنحوی که بیمارستانهای درمانی از پذیرش آنان امتناع و داروخانههای کشور با داشتن داروهای حیاتی از تحویل آن خودداری مینمایند. و این عمل غیرانسانی و کم توجهی را ناشی از تأخیر مطالبات خود از بیمه ایران دانسته و در مراجعات مکرر به بیمه ایران سازمان مذکور مدعی عدم پرداخت حق و مطالبات خود از سوی بنیاد اعلام و بنیاد شهید نیز مدعی عدم تأمین اعتبار از سوی آن سازمان به ریاست جنابعالی و مجموعه تحت امرتان دانسته است.
لذا با توجه به:
الف: بند ب ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه که اشعار میدارد صددرصد هزینه درمانی ایثارگران شاغل و بازنشسته و افراد تحت تکفل آنان برعهده دستگاه اجرایی و صددرصد هزینههای درمانی ایثارگران غیر شاغل و افراد تحت تکفل آنان برعهده بنیاد شهید و امور ایثارگران میباشد.
تبصره بند ب همین ماده؛ دولت موظف است اعتبار لازم برای این قانون را هرساله در بودجه سنواتی پیش بینی نماید و در اختیار دستگاهها و صندوق بازنشستگی بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دهد.
ب: در بند الف ماده 13 قانون خدمات رسانی به ایثارگران آمده است؛ تأمین صددرصد (100%) هزینه بهداشتی درمانی به صورت بیمه سلامت، بیمه همگانی، بیمه مکمل، بیمه خاص و خدماتی که مشمول قوانین بیمه همگانی و تکمیلی نمیگردند. خانواده شاهد، جانباز، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان برعهده دولت و اعتبار آن هرساله در قوانین بودجه سنواتی منظور میگردد.
از طرفی توافق عملی در سنوات اخیر و احاله پرداخت حق بیمه شاغلین و بازنشستگان به بنیاد و اظهارات مسئولین بنیاد در عدم تخصیص اعتبار کافی و لازم نسبت به ارائه خدمات مورد نیاز و تزاید افراد تحت پوشش قریب به 1.950.000 نفر و تخصیص مبلغ ناچیز از سوی آن سازمان و آوارگی جانبازان و خانواده معظم شهدا و آزادگان در درمان بیماریهای ناشی از مجروحیت و شرایط جسمی، روحی و روانی و مراجعات مکرر و شکایت و درخواست این عزیزان به این شورا، دستور فرمایید سریعاً نسبت به تخصیص اعتبار حداقل تا سقف پرداخت مطالبات معوقه سازمانهای بیمهای طلبکار با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران اقدام لازم صورت پذیرد و عدم همکاری شما درصورت بروز تشدید عارضه یا فوت یا شهادت ناشی از عدم درمان ایثارگران از باب تسبیب و ترک فعل مسئولیت و تبعات ناشی از آن متوجه شما و دولت و بنیاد شهید خواهد بود. مصرانه خواستاریم تا روز دوشنبه مورخ 10/08/95 به هر طریق ممکن اقدام عاجل بعمل آید تا شاهد نارضایتیها و عواقب ناشی از آن نباشیم.
حـسین اسـرافیلی
رئیس شورای عالی انجمنهای جانبازان
انتهای پیام/
دیدگاه شما