به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حبیبالله موسویبهار ظهر امروز در سمینار کشوری پیشگیری و درمان آسیفکسی نوزادی خطاب به جمع با بیان اینکه از دیدگاه دغدغههای مسوول بهداشت و درمان استان با جمعیت متوسط کشوری صحبت میکنم، اظهار کرد: خوشبختانه بخش بالینی و درمان به کمک بهداشت آمده و این باعث شده تا قدمهای موثر و بهتری برای جامعه برداریم.
وی با بیان اینکه به شدت در حوزه بهداشت و خصوصاً حوزه درمان نیازمند تدوین برنامههایی عملیاتی و اجرایی بالینی و بهداشتی هستیم، گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت امیدوارم در اسرع وقت کمبودها و نواقص برطرف شود که البته این را وظیفه انجمنهای علمی، بردهای مختلف و نیز بیمهها میدانم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه افتخار میکنیم کشور را طی دو تا سه دهه اخیر از وابستگی حوزه علوم پزشکی خصوصاً در حوزه تخصصی و فوق تخصصی به کشورهای دیگر نجات دادیم، گفت: با کمک کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان و به ویژه دانشگاهها، به آمارها و نقطهگذاری وزارت بهداشت زودتر از موعد مقرر رسیدیم که در برخی موارد نیز جلوتر هستیم.
وی با بیان اینکه در مقایسه بین مشاغل میتوانیم سر خود را بالا بیاوریم و بگوییم وظیفه خود را انجام دادیم، افزود: تلاش میکنیم که بهتر از این باشیم.
موسویبهار با بیان اینکه خوشبختانه در امید به زندگی به شاخص خوبی دست یافتهایم، خاطرنشان کرد: در سال 57 امید به زندگی 57 سال بود که اکنون با تلاش حوزه سلامت به بیش از 75 سال رسیده است.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم جامعه سالمی داشته باشیم باید به این حوزه توجه کنیم، افزود: توجه به این موضوع باید از جانب ما و سیاستگذاران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه صورت گیرد.
رئیس علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در حوزه سیاستگذاران اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تامین منابع مهم است، گفت: به شدت در خصوص تامین منابع مشکل داریم که امیدواریم حل شود.
وی با بیان اینکه تبادل اطلاعات بین دانشگاهیان از موضوعات مورد توجه بوده و در ارتباطاتی که بین روسای دانشگاهیان وجود دارد آنها خواستار این ارتباط هستند، افزود: در این خصوص همدان جزو استانهای خوب از لحاظ جمعیتی، جغرافیایی، ارتباطات زمینی، سوابق تاریخی، رشد اقتصادی و ... است.
موسویبهار با تاکید به حمایت در حوزه داخلی و با بیان اینکه باید در توسعه رشتههای خود بازتر عمل کنیم، خاطرنشان کرد: در یکی دو سال اخیر گروه نوزادان استان به ما کمک کردهاند و با داشتن نیروی انسانی کارآمد و مفید، باعث افتخار است که امسال در رشته فوق تخصص نوزادان، دانشجو پذیرش کردیم.
وی با بیان اینکه در راستای افزایش نرخ باروری حمایت همه جانبه لازم است و ما مردم را تشویق میکنیم و نظام نیز تشویق به زاد و ولد میکند، افزود: خوشبختانه بخشهای ناباروری توسعه یافته و با زیر پوشش بیمه قرار گرفتن و حمایتها کار همکاران در این زمینه شدت یافته است.
رئیس علوم پزشکی همدان با اشاره به نیاز استان به فوق تخصص و تخصص نوزادان گفت: استانی مثل همدان که حداقل چند شهر بالای 100 هزار نفر جمعیت دارد، نیاز به فوق تخصص و تخصص در رشته نوزادان دارد.
*وزارتخانه در برخی حوزهها بسته عمل میکند
وی با بیان اینکه در سایر رشتهها نیز نیازمند فوق تخصص و متخصص است، خاطرنشان کرد: متاسفانه وزارتخانه در برخی از حوزهها بسته عمل میکند.
موسویبهار با بیان اینکه 18 سال است در همدان فعالیت دارم و در رشته خود بیش از 20 نفر را آموزش دادهام که اکنون در این استان و استانهای اطراف فعالیت میکنند، گفت: متاسفانه وزارت بهداشت اجازه تربیت فلوشیپ را نمیدهد؛ این همه محدودیت چه دلیلی دارد؟!.
وی با بیان اینکه در کشورهای اطراف این طور رفتار نمیشود و هر فرد 300 تا 500 نفر را تربیت میکند، افزود: هر چند تربیت این تعداد را نیز قبول ندارم اما باید از توان استفاده کرد و مسؤولان آموزش ما این توان را دارند.
رئیس علوم پزشکی همدان با بیان اینکه گروه نوزادان در دانشگاه خوب عمل کردهاند و مردم لایق خدمت خوب هستند، گفت: دیشب بیماری داشتم که از رزن برای گرفتن یک سونوگرافی به کبودراهنگ مراجعه کرده است!
وی با بیان اینکه متاسفانه در استان همدان در برخی از رشتهها به ویژه در حوزه نوزادان کمبود متخصص داریم چرا باید اینگونه باشد که ما کمبود داشته باشیم، افزود: دولت اگر نیروی انسانی سالم محور توسعه پایدار میخواهد، باید کمبودها را رفع کند.
موسوی بهار با بیان اینکه بیش از 10 هزار میلیارد تومان وزارت بهداشت از بیمهها طلب دارد و واقعاً این میزان برای تامین سلامت کشور رقمی نیست، گفت: برای مجموعه ما، پزشکانی که اهل پول درآوردن نیستیم این رقمها سرسامآور است اما برای تامین سلامت کشور رقمی نیست.
*دولت باید در خصوص سلامت مردم قاطعانه تصمیم گیرد
وی با بیان اینکه در ماه 4 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه به جیب مردم میریزند، یارانهای که غیر از اقشار دهکهای اول و دوم یا سوم بقیه نیازمند نیستند و این تورم و بیکاری و ... را نیز ایجاد میکند، افزود: دو ماه یارانه عمومی که به مردم داده میشود، حوزه سلامت را نجات میدهد بنابراین دولت باید در خصوص سلامت مردم قاطعانه تصمیم گیرد.
رئیس علوم پزشکی همدان با بیان اینکه اکنون پرداختها از جیب مردم 5 یا 6 درصد است و در رویا هم اینگونه مساعدتها تصور نمیشد، گفت: خوشبختانه امروز ما در بخش NICU نوزاد 700 گرمی را نگهداری میکنیم و این یک معجزه است.
وی افزود: قبلا در میان مادران و مادربزرگهای ما کسی نبود که 3 تا 4 بچه را از دست ندهد اما اکنون مرگ یک نوزاد نیز قابل تحمل نیست و این به تلاش جمع حاضر برمیگردد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما