تاریخ : 22. آبان 1395 - 16:24   |   کد مطلب: 20524
همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مهم دیگری در کشورمان برگزار خواهد شد.

همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مهم دیگری در کشورمان برگزار خواهد شد.

انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اگر نگوییم مظلومترین یکی از مظلومترین اما مهم ترین پدیده های اجتماعی و سیاسی در کشور ماست.

این انتخابات همواره تحت تاثیر بگو مگوهای سیاسی انتخابات ریاست جمهوری یا  مجلس شورای اسلامی بوده است .

این موضوع نیز علاوه بر اینکه از اهمیت آن کاسته است؛ فرصت انتخاب صحیح و بر اساس کار آمدی و حل مشکلات مردم را گرفته و آن را تبدیل به جناح گرایی های سیاسی یا قومی و طایفه ای نموده است.

در حالی که انتخابات شوراهای شهر و روستاها بایستی محل اصلی تامین خواسته های اجتماعی ومشکلات منطقه ای باشد و در مسیر آسان ساختن زندگی مردم نقش ایفا کند با این روند تبدیل به مکان اصلی دعواهای بی حاصل گشته.

شوراهای شهر رو روستا مهمترین نهاد اجتماعی است که می تواند بدون درگیر کردن مردم در مسائل طاقت فرسا و بی حاصل اجتماعی عمل خدمت رسانی را انجام دهد.

شوراهای شهر و روستا در شهرستان رزن در 4 دوره ای که از عمرشان میگذرد دارای فراز و نشیبهای زیادی بوده اند؛ امری که البته در تمام کشور نیز چنین بوده است.

آفت بزرگ شوراها در شهر و روستاهای کشور و بویژه شهرستان ما درگیر شدن شوراها در مسائل سیاسی و حاشیه ای است.

از طرف دیگر نگاه شوراها و مسئولین بالادستی به یکدیگر و متقابلا با در نظر گرفتن همسو بودن یا ناهمسو بودن آنان  با یکدیگر موجب شده است که بعضاً حقوق مردم رأی دهندگان در شهر یا روستا دچار آسیب باشد.

عدم آشنایی شوراها و داوطلبان به وظایف و اختیارات خود در قانون اساسی و قوانین موضوعه نیز از دیگر مشکلاتی است که موجب شده تا این ظرفیت عظیم در جایگاه واقعی خود نباشد.

 

شوراهای اسلامی شهر و روستا هم سطح با مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از ارکان تصمیم گیری و اداره امورکشور جهت تسریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی، مورد تاکید قرار گرفته است.

طبق دستور قرآن کریم «وامرهم شوری بینهم » «و شاورهم فی الامر» شوراها، مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، بخش، روستا و نظایر اینها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند.

در اصل صدم، کارکرد و کارآیی شوراهای اسلامی چنین مطرح می گردد: برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی، از طریق همکاری مردم با توجه به مقتضیات محلی، اداره امور هر روستا، بخش، شهر، شهرستان یا استان با نظارت شورایی به نام شورای ده، بخش، شهر، شهرستان یا استان صورت می گیرد که اعضای آن را مردم همان محل انتخاب می کنند.

اصل موضوع آنجاست که برای انتخاب شوراهای اسلامی شهر و روستای در تراز انقلاب اسلامی و خدمت بی منت و صادقانه همراه با تاثیرگزاری های عمیق بر زندگی مردم و ایجاد رفاه و آسایش بایست به سمت رأی دهی بر اساس  کارآمدی، اندیشه جوان و وفادار واقعی به آرمانهای انقلابی و اسلامی رفت.

 

منابع:

مجموعه مصاحبه های مقام معظم رهبری، ص 207.

همان، ص 213.

روزنامه رسالت، 20/10/77، خطبه های نمازجمعه.

ویژه نامه همایش شوراهای اسلامی و مشارکت مردمی، پیش شماره، ص 5.

 انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن