حسن رحیم پور ازغدی روز جمعه، در جمع حدود صد نفر از زنان و دختران ترکیهای در مرکز جامعه المصطفی، درباره سبک زندگی نبوی و حضرت زهرا (س) و الگو بودن ایشان برای زنان امروز به سخنرانی پرداخت.
به گزارش صبح رزن به نقل از بولتن نیوز، این برنامه در حاشیه همایش «سبک زندگی نبوی در مقابل سبک زندگی آمریکایی» که قرار است در روز های شنبه و یکشنبه در ترکیه برگزار شود صورت گرفته است.
این همایش در ترکیه توسط موسسه المصطفی(ص) و موسسه تایدر ترکیه برگزار خواهد شد و به موازت آن در پاکستان، اندونزی نیز برگزار می گردد و پیش از این در کشمیر برگزار شده است. هدف این مجموعه نشستها، زمینه سازی برای محقق کردن سبک زندگی نبوی است.
بخشی از صحبتهای ایشان به این شرح است:
مردم از دورت پراکنده نشوند
تو باید مردم را، بشریت را، با خودت ببری. نمی توانی وسط راه بگویی ما گفتیم و رفتیم شما میخواهید بیاید نمیخواهید نیاید. باید کنار مردم بایستی و کاری کنی که آنها متنفر نشوند، خسته نشوند و پراکنده نشوند.
«لن فضوا من حولک» یک خط قرمز است هر نحوه حرف زدن و کار کردنی که، هر نوع تبینی از اسلام که باعث شود مخاطب افکار عمومی و بشریت متنفر شود از اسلام و فرار کند «ان فضوا من حولک» این خط قرمز است و نباید انجام شود.
برای سختیها آماده باش و بگذر ازشان
شما به عنوان طلبه باید آمادگی داشته باشید بهتان اهانت بشود، که آب دهان روی صورتتان بندازند، سنگ به سر و رویتان بزنند، فحش بدهند، اهانت کنند، زبالههای خانهشان را بریزند برسرتان، همان کارهایی که با پیامبرکردند. منتظر نباشید دستتان را ببوسند. آماده باشید هر نوع اهانت و جسارت بهتان بکنند و تو اعفوا عنهم؛ ببخشید. باید این روح بزرگ را داشته باشید که تو حق میگویی، آنها به تو اهانت و جسارت میکنند و تو ببخشی. بخشیدن از ته قلب نه به زبان بگذر ازشان. واستغفر لهم، یعنی کافی نیست خودت ببخشی. دلسوزانه از خدا بخواه و برای شان طلب مغفرت کن.
دعای پیامبر برای دشمنانش
شما دیدید در جنگ احد نقل شده که پیامبر را می زدند و دندان پیامبر و پیشانی پیامبر شکست و تا مرز شهادت رفتند. شایعه شد که ایشان شهید شدند و بعضیها فرار کردند.
آنجا نقل شده که یکی از مشرکین می گوید من کنار پیامبر بودند آن لحظهای که می زدندش، دیدم زیر لب چیزی میگوید، ما فکر کردیم دارد ما را نفرین می کند. ولی دیدیم دارد ما را دعا می کند! می گوید «اللهم اغفر لقومی انهم لا یعلمون». خدایا همینهایی که دارند من را میزنند همینها را ببخش، اینها متوجه نیستند، نمیفهمند، جاهلاند. اینها درس است برای من و شما که چطور با مخاطب رفتار بگوییم و سخن بگوییم.
سخنان مردم را بشنوید
سبک دیگر از سبک زندگی و همینطور تبلیغ و تربیت پیامبر که باید الگو باشد برای من و شما که کار طلبگی میکنیم آمادگی برای شنیدن سخنان مردم است. ما فکر میکنیم همش ما باید حرف بزنیم، ما فکر میکنیم، ما فقط گویندهایم. مردم شنوندهاند. هر جا یک جمعی را پیدا کردیم، زود بنشین بسم الله الرحمن الرحیم موعظهات میخواهم بکنم. پیامبر اینطور نبودند.
پیامبر شنونده درد مردم بود
در روایت دارد در بسیاری از جلسات ایشان هرگز شروع به صحبت نمیکردند. سکوت میکردند تا کسی سئوال کند. اگر سئوال نمیکرد پیامبر حرف نمیزد. اگر کسی صحبت میکرد پیامبر صحبتاش را قطع نمیکرد. میگذاشت همه حرفهایش را بزند. خب اینها روشهای ماها نیست. این تعبیری است که خداوند در قرآن سوره توبه آیه ۶۱ اشاره میکند که «قل اذن هو خیر لکم»؛
پیامبر اکرم به همان اندازه که گوینده بود شنونده بود بلکه بیشتر. شونده چی؟ شنونده درد دل مردم، مشکلات مردم، گرفتاریهای مردم، شنونده اعتراضات مردم؛ انتقاد، اعتراض، اهانت میکردند. شنونده دیدگاههای مختلف بود. به قدری پیامبر شنونده بود که بعضی از مشرکبن به پیامبر به عنوان اهانت و متلک میگفتند آقای گوش! ایشان آقای گوشاند. به عنوان اهانت و متلک. این هر چی بهش بگی گوش میکند.
شنونده منفعل نه. شنونده جهت رشد مردم
قرآن میفرماید این آقای گوش به این معنا نیست که ایشان منفعل است و هر کسی هر چیزی بخواهد میتواند به ایشان تحمیل و القا کند. بازیاش بدهند. بله ایشان آقای گوش است ولی کدام گوش؟ قل اذن هو خیر لکم. این شنونده است ولی این شنودگی در جهت چیست؟ همهاش در جهت رشد شماست. شنونده است، منعطف است، ولی منفعل نیست؛ یومن بالله ایماناش به خدا محکم و شکست ناپذیر است. شما فکر میکنید اگر کسی به چیزی یقین دارد، دیگر نباید شنونده باشد؟ اگر کسی گوش میکند به حرف کسی همهاش دچار تردید و انفعال است؟ به چیزی متعقد نیست که هر کسی هر چیزی میگوید گوش می کند قرآن می فرماید این به خدا ایمان دارد و به مومنین ایمان دارد. پس اینطور نیست.
دیدگاه شما