تاریخ : 17. آذر 1395 - 8:09   |   کد مطلب: 21001
فرماندار رزن گفت: بايد نسبت به بازدید مستمر از واحدهای تولیدی، نظارت بر واحدهای فروش پرندگان زینتی و جلوگیری از جابجایی بدون مجوز طیور اقدام شود.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از رزن، حسینعلی فتحی عصر امروز در جلسه ستاد شهرستانی مبارزه با بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان با هدف هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با اشاره بر لزوم همکاری بین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این ستاد با هدف آموزش و پیشگیری از هرگونه شیوع آنفولانزای  فوق حاد طیور؛ همکاری مستمر دستگاه‌ها با شبکه دامپزشکی برای انجام برنامه‌های پیش‌بینی شده را ضروری دانست و خواستار همکاری ادارات عضو ستاد مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شدند.

وی با بیان اینکه شیوع این بیماری خسارات مادی زیادی در پی خواهد داشت و طرح آن در جامعه امنیت روانی شهروندان را به مخاطره می‌اندازد افزود: مهاجرت پرندگان از کشورهای همجوار یکی از عوامل انتقال این بیماری است بنابراین باید نسبت به بازدید مستمر از واحدهای تولیدی، نظارت بر واحدهای فروش پرندگان زینتی و جلوگیری از جابجایی بدون مجوز طیور اقدام شود.

سرپرست دامپزشکی شهرستان رزن نیز با بیان اینکه هیچگونه علائم ناشی از وجود این بیماری در سطح شهرستان رزن مشاهده نشده است گفت: وقوع این بیماری می‌تواند صنعت طیور و مرغداری‌ها را در هم بشکند و اگر پیشگیری نشود می‌تواند به انسان منتقل شده و باعث ناراحتی های تنفسی شدید شود.

علی طاهری ادامه داد: با توجه به تعداد و حجم پرنده‌های مهاجر در داخل کشور، این شهرستان باید اقدامات کنترلی و پیشگیرانه خود را انجام دهد و از ایجاد کانون‌های این بیماری جلوگیری به عمل آورد.

وی اظهار داشت: شکار یا خرید غیر مجاز پرندگان که ممکن است آلوده به بیماری باشند، نیم پز و خام بودن گوشت موقع پخت، بازارهای سنتی فروش پرندگان زنده، شکار پرندگان مهاجر و آزاد پرواز و شنا کردن در رودها و تالاب‌های محل مهاجرت پرندگان همگی از عوامل ابتلای انسان به این بیماری هستند.

سرپرست دامپزشکی شهرستان رزن تاکید کرد: در صورتی که شکار پرندگان مهاجر مجاز باشد میتوان گوشت مرغ را با حرارت 74 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه پخت کرد و عامل بیماری هم از بین می‌رود.

وی گفت: ویروس‌‏های آنفلوانزای پرندگان به طور طبیعی در میان پرندگان شیوع می‌‏یابد که طیور وحشی حاملان طبیعی این ویروس‌‏ها در رده خود هستند اما حیوانات خانگی از جمله مرغ، اردک و بوقلمون نسبت به این ویروس‌‏ها حساس بوده و برخی از انواع این ویروس‌‏ها، منجر به مرگ آنها می‌‏شود.

طاهری اظهار داشت: مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ پخته شده هیچگونه خطری از نظر ابتلا به آنفلوانزای پرندگان ندارد.

انتهای پیام/89046/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن