به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، منصور غلامی بعد از ظهر امروز در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری استان همدان در مرکز همایشهای دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: کارگروه پژوهش و فناوری استان از سال 94 براساس مصوبات دولت با ریاست استاندار در استانها و دبیری دانشگاه بوعلی سینا در همدان آغاز به کار کرد.
وی افزود: اعضای این کارگروه از دانشگاههای مختلف بوعلی سینا، علوم پزشکی، دانشگاه صنعتی همدان و پارک علم و فناوری تشکیل شده که هدف اساسی آنها بررسی طرحهای پژوهشی است که خوشبختانه این کارگروه به توفیقات خوبی در این زمینه تاکنون رسیده است.
رئیس دانشگاه بوعلی سینا با بیان اینکه هر کدام از دانشگاههای همدان ریاست کمیتههای این کارگروه را برعهده دارد گفت: در هفته پژوهش معرفی پژوهشگران برتر شامل 11 پژوهشگر برتر، 10 فناور برتر و پنچ مخترع برگزیده توسط این کارگروه در دستور کار قرار گرفته است.
وی در خصوص وضعیت رتبه دانشگاه بوعلی سینا نیز خاطرنشان کرد: در سال 2015 دانشگاه بوعلی جزو یک درصد از دانشگاههای برتر جهان و دارای رتبه دهم در میان دانشگاههای جامع کشور بوده که چهار پژوهشگر این دانشگاه جزو چهار پژوهشگر اثرگذار در کشور هستند.
غلامی با بیان اینکه دانشگاه بوعلی هم اکنون در ارائه مقالات علمی دارای رتبه پنجم است تصریح کرد: خوشبختانه این دانشگاه در چاپ مقالات پرکیفیت جزو سه دانشگاه برتر کشور است که در خصوص رشد مقالات از سال 94 تا 95 نسبت به دانشگاههای کشور تا رتبه اول رشد داشته و قرارداد 70 طرح پژوهشی با هزینه 5 میلیارد تومان در خارج از دانشگاه منعقد شده است.
وی با تاکید بر اینکه حل مشکل جامعه در پرداختن به مسائل فناوری امکانپذیر است بیان کرد: تاکنون تلاش دانشگاهها در پرداختن به مسائل فناوری یکطرفه بوده در حالی که باید این تلاش دوطرفه با دستگاههای اجرایی تحقق یابد یعنی در دانشگاهها سفارش پژوهشی داشته باشیم.
رئیس دانشگاه بوعلی با بیان اینکه دغدغه اساسی و اصلی پژوهش نبود مشتری در امر پژوهش در دانشگاههاست خاطرنشان کرد: نبود نیاز به کالا، فکر و فناوری در جامعه به نبود رونق اقتصادی و نبود فضای رقابت اقتصادی در جامعه باز می گردد که یک دغدغه اصلی است.
وی در خصوص چگونگی تربیت نیروی انسانی در دانشگاه ها نیز یادآور شد: امیدواریم با تعامل بین دانشگاه و بخشهای اجرایی در آینده نزدیک منجر به سفارش تربیت نیروی انسانی به دانشگاه شود تا این نیازها در جامعه بتواند برطرف شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان نیز با بیان اینکه دانشگاه آزاد همدان در میان دانشگاههای آزاد کشور به عنوان یکی از قدرتهای پژوهشی و علمی قلمداد میشود گفت: این دانشگاه در حال حاضر با 427 عضو هیأت علمی بیشترین تعداد دانشجو را در مقطع تحصیلات تکمیلی دارد.
سعید جامهبزرگی با اشاره به شبکه گسترده آزمایشگاهی این دانشگاه در کشور افزود: در این دانشگاه سامانهای با نام ساها وجود دارد که هر یک از پژوهشگران این دانشگاه با ارتباطگیری با این سامانه سراسری می توانند تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز را با حداقل قیمت خریداری کنند.
وی با بیان اینکه باید پژوهشهای ما تقاضامحور باشد تاکید کرد: باید تلاش کنیم در دو مسئله تاثیرپذیری و بهرهوری پژوهش ها را گسترش دهیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما