دکتر علی طاهری در این خصوص گفت: شناسایی زیستگاههای پرندگان مهاجر و نظارت بر آنها در 6 ماهه دوم سال جزء اولویت های مراقبت فعال و غیر فعال این اداره بوده که توسط کارشناسان مجرب دامپزشکی انجام می شود
.
وی درادامه تصریح کرد:شناسایی به موقع کانون های بیماری در محیط وحش مطمئنا در مهار و کنترل بیماری در واحدهای پرورش به ما کمک می کند .
.
سرپرست اداره دامپزشکی رزن درباره بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان گفت: هر ساله با سرد شدن هوا و افزایش خطر بروز بیماریهای تنفسی در پرندگان به دلیل خصوصیات وِیژه این فصول عملیات پایش و مراقبت فعال و غیرفعال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در طول سال برقرار است، تشدید میشود.
دکتر طاهری، آنفلوآنزا را بیماری ویروسی حاد واگیردار و مشترک بین انسان و دام دانست و تصریح کرد: این بیماری در ماکیان، بوقلمون و دیگر پرندگان عفونتزا است و میتواند قابل سرایت به دیگر حیوانات و انسان شود.
وی با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا دارای انواع و سویههای مختلفی است، خاطرنشان کرد: این ویروس به شدت قابل بازآرایی آنتیژنیکی بوده که این امر مهار ویروس را مشکل میکند.
وی کاهش دما در فصول سرد سال را عامل مستعدکننده انتشار ویروس عنوان کرد و افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یکی از بیماریهای خطرناک و مشترک انسان و دام در لیست بیماریهای هشداردهنده سازمان دامپزشکی قرار دارد.
دکتر علی طاهری، حیات وحش و پرندگان مهاجر را به عنوان یک فاکتور خطر دانست که بهراحتی میتوانند عامل بیماری را بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی کشورها از نقطهای به نقطه دیگر منتقل کنند.
سرپرست اداره دامپزشکی رزن در پایان تصریح کرد: براساس گزارشهای دریافتی از وقوع آنفلوآنزای فوق حاد در دیگر کشورها و برخی از استان های همجوار، توجه به عوامل مستعدکننده بروز بیماریهای تنفسی و… اقدامهای پیشگیرانه ضروری است.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما