تاریخ : 20. دى 1395 - 17:46   |   کد مطلب: 21631
مدیرکل استاندارد همدان با اشاره به صدور ۷۶ پروانه استاندارد در سال ۹۵ گفت: ۸۴۵ فرآورده تولیدی در استان همدان دارای پروانه استاندارد است.

به گزارش صبح رزن ، محمد مددی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 556 واحد تولیدی فعال در استان همدان زیر پوشش استاندارد هستند که از این تعداد 264 واحد حداقل یک پروانه استاندارد دارند.

مددی با بیان اینکه برخی کالاها از لحاظ ایمنی و سلامت مصرف‌کننده از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: برخی فرآورده‌های تولیدی بنا به تصویب شورای عالی استاندارد مشمول استاندارد اجباری می‌شوند و این کالاها از لحاظ ایمنی و سلامت مصرف کننده مهم و پرمصرف هستند.

مدیرکل استاندارد استان همدان با اشاره به تعداد کالاهای مشمول استاندارد اجباری در استان همدان، عنوان کرد: 845 فرآورده تولیدی در استان همدان دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند.

وی با اشاره به صدور پروانه استاندارد تشویقی، تصریح کرد: استاندارد تشویقی همان استاندارد ملی است که رعایت آن اختیاری بوده و از ابتدای سال تاکنون 20 پروانه کاربرد علامت استاندارد تشویقی صادر شده که دریافت پروانه استاندارد برای ادویه‌جات و بسته‌بندی حبوبات از جمله کالاهای مشمول استاندارد اختیاری است.

مددی در رابطه با کالاهای مشمول استاندارد اجباری برای واردات و صادارات، عنوان کرد: به دلیل اینکه همدان شهری مرزی نبوده و امر صادارات و واردات آنچنان پررنگ نیست، مهم‌ترین وظیفه ما نظارت بر تولیدات داخل است.

مدیرکل استاندارد استان همدان با اشاره به صدور 76 پروانه استاندارد در سال 95، تاکید کرد: دریافت پروانه استاندارد نیازمند رعایت یکسری الزامات نظیر داشتن مدیرکنترل کیفیت، آزمایشگاه، علامت پروانه بهره‌برداری و ایران‌کد است که در رابطه با صنایع غذایی توجه به الزامات محیطی نظیر کف و دیوار قابل شست و شو مهم است.

وی افزود: پس از آزمایشات و بررسی‌های لازم از سوی ما در کمیته‌های علایم پروانه استاندارد به واحد تولیدی تعلق می‌گیرد و در سال به طور متوسط 3 الی 4 بازدید از این واحد تولیدی انجام می‌شود و با آزمایش نمونه محصول و توجه به شرایط محیطی کیفیت کالا را مورد بررسی قرار داده و اجازه استفاده دوباره از پروانه استاندار را به واحد تولیدی می‌دهیم.

مددی در رابطه با ابطال پروانه استاندارد برخی واحدهای تولیدی، اظهار داشت: ابطال پروانه کاربرد علامت استاندارد الزاما به دلیل نبود کیفیت محصولات نیست بلکه می‌تواند به علت عدم حضور مدیر کنترل کیفیت یا توقف خط تولید یک محصول باشد که امسال 26 پروانه باطل شده و نیز 100 پروانه استاندارد را تمدید نمودیم.

وی با اشاره به تدوین استاندارد، بیان کرد: از دیگر وظایف سازمان استاندارد تدوین استاندارد است و این مورد سندی است که تولید صادر و وارد کننده باید طبق این سند کالای خود را استاندارد کند که امسال قرار بر تدوین 80 استاندارد در استان همدان است.

مدیرکل استاندارد استان همدان گفت: در گذشته تمدید پروانه استاندارد یک ساله بود اما امروزه این پروانه به صورت سه ساله تمدید می‌شود و میانگین نفوذ استاندارد در همدان از متوسط کشوری بالاتر است.

محمد مددی با اشاره به اجرای طرح طاها در استاندارد استان اظهار داشت: طرح بازار یا طاها طرحی است که ما نمونه را با هزینه استاندارد از بازار تهیه و به آزمایشگاه می‌فرستیم تا اطمینان لازم را از کیفیت کالای وارد شده به بازار به دست آوریم.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن