به گزارش صبح رزن ، جمشید شیران در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر اورژانس اجتماعی در شهرستانهای همدان، ملایر، تویسرکان، نهاوند، کبودراهنگ و رزن در حال فعالیت است، افزود: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه کودکآزاری میتوانند با شمارهگیری 123 آن را به اورژانس اجتماعی این شهرستانها اطلاع دهند.
وی تصریح کرد: با اطلاع یافتن این اورژانس در محل موردنظر حاضر شده و در صورتیکه خانواده آسیب جدی به فرزند رسانده باشد، پیگیری قضائی صورت میگیرد و اگر کودکآزاری این خانواده به سازمان بهزیستی محرز شود از طریق کانال مددکاری بهزیستی پیگیری شده و با حکم قضائی کودک در مراکز ویژه بهزیستی نگهداری میشود.
شیران ادامه داد: در سال 93 همایشی در این زمینه در همدان برگزار شد که از آن پس تماسهای دریافتی این مجموعه چندین برابر شد چرا که حساسسازی لازم درباره کودکآزاری در میان شهروندان انجام گرفت اما در سال 95 روند طبیعی داشته و نمیتوان گفت شاهد افزایش کودکآزاری و یا کاهش آن در استان بودهایم.
معاون امور اجتماعی بهزیستی همدان با تأکید بر اینکه رویکرد سازمان بهزیستی به ساماندهی فرزندان در میان خانواده و یا حتی بستگان است، افزود: تا مراحلی که امکان نگهداری فرزندان توسط خانواده وجود داشته باشد، بهزیستی حمایتهای لازم را از آنها انجام میدهد تا در کنار خانواده باقی بمانند اما در صورتیکه هیچ روزنه امیدی به ماندن فرزند در آغوش خانواده نباشد، سازمان بهزیستی با حکم قضائی کودک را تحویل میگیرد.
وجود کودکآزاری در همدان از شیرخوارگی تا 18 سالگی
وی خاطرنشان کرد: کودکآزاری در همدان از بدو تولد کودکان آغاز شده و تا 18 سالگی در صورتیکه به سازمان بهزیستی گزارش شود، پیگیری لازم انجام میگیرد.
شیران تصریح کرد: در حال حاضر 10 مرکز شبانهروزی که به صورت خصوصی فعالیت میکنند، نگهداری از این کودکان را عهدهدار هستند.
وی یادآور شد: این مراکز توسط خیرین اداره میشوند و مجوز راهاندازی نیز توسط سازمان بهزیستی ارائه میشود همچنین در قبال هر بچهای که به این مراکز تحویل داده میشود، مبالغی از سوی سازمان ارائه میشود.
شیران عنوان کرد: در این مراکز علاوه بر کودکانی که مورد آزار قرار گرفتهاند، کودکان بیسرپرست و بدسرپرست نیز نگهداری میشوند.
وی با بیان اینکه کودکان شیرخوار در مراکز نگهداری سازمان بهزیستی نگهداری میشوند، افزود: با توجه به اینکه این کودکان نیازمند مراقبتهای ویژه هستند و یک موضوع حاکمیتی است، در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند و پس از دو سال به مراکز خصوصی که تحت نظر سازمان فعالیت میکنند، واگذار میشود.
وی در پایان گفت: هزینههای تحصیل این کودکان بر عهده سازمان بهزیستی است همچنین این کودکان پس از 18 سالگی که از این مراکز خارج میشوند، مبالغی در حدود 18 میلیون تومان از سازمان بهزیستی به منظور هزینه ترخیص دریافت میکنند.
انتهای پیام
دیدگاه شما