تاریخ : 29. دى 1395 - 22:45   |   کد مطلب: 21723
رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی ایران گفت: هفته آینده تفاهمنامه همکاری اتاق بازرگانی و سازمان محیط زیست منعقد می‌شود.

به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، محمدحسین شریعتمدار ظهر امروز در ششمین نشست سازمان‌های غیر دولتی محیط زیست و منابع کشور با بیان اینکه به مسائل محیط زیستی اشراف ندارد و در جمع بزرگان محیط زیستی اظهار نظر کردن سخت است، اظهار کرد: امیدوارم بتوانم از این فرصت در  راستای بهبود فضای محیط زیست کشور در حوزه بخش خصوصی استفاده کنم.

وی خواستار کمک NGOها شد و گفت: با کمک NGO‌ها باید جایگاه مناسبی در اتاق بازرگانی برای تشکل‌ها تعریف کنیم و آنجا نیز یک عرصه خدمتگزاری به محیط زیست و کشور است.

رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه با گذشت 1.5 سال از تشکیل این کمیسیون موفقیت‌هایی در زمینه محیط زیست و اقتصاد سبز داشته‌ایم، افزود: از اسفندماه سال گذشته مقرر شد ظرف 6 ماه تفاهمنامه‌ همکاری بین اتاق بازرگانی و سازمان محیط زیست منعقد شود.

وی از انعقاد این تفاهمنامه شنبه هفته آینده خبر داد و افزود: امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه در راستای رسالت عظیم محیط زیست به این سازمان کمک کنیم.

شریعت‌مدار با تأکید بر اینکه مخاطرات محیط زیستی کشور را تهدید می‌کند، تصریح کرد: بخشی از این مخاطرات به دلیل اقدامات انسانی، مقداری به دلیل اقدامات تحمیلی به کشور و بخشی نیز به دلیل تغییرات اقلیمی که به نوعی محصول اقدامات انسان‌ساز بوده، است.

وی با بیان اینکه مخاطرات محیط زیستی با تأکید بر چالش و کمبود آب و نزول منابع آبی است، یادآور شد: آنچه اکنون به عنوان مخاطرات محیط زیستی می‌بینیم نتیجه فعالیت‌ها بیش از 40 سال است که با تحولاتی در عرصه منابع کشور به وجود آمد.

* تحولات در عرصه منابع کشور موجب خرد شدن اراضی شده است

مسؤول مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب منابع ایران تأکید کرد: تحولات در عرصه منابع کشور موجب خرد شدن اراضی شده و استراتژی توسعه در دهه 40 برمبنای استفاده وسیع از منابع بدون در نظر گرفتن آینده و اثرات تصمیم بود.

وی با اشاره به افزایش تعداد چاه‌ها از 47 هزار حلقه چاه در سال 51 به 700 هزار حلقه چاه در سال 94 ادامه داد: میزان تخلیه هر چاه از حدود 200 هزار متر مکعب در سال، اکنون به 57 هزار متر مکعب با برداشت از سطح عمیق‌تری رسیده است.

شریعت‌مدار با بیان اینکه قدرت رقابت‌پذیری ما با افزایش قیمت آب در عرصه بین‌المللی کاهش می‌یابد، اظهار کرد: کسری مخزن 66 میلیون متر مکعب در سال 51 بوده که در سال 94  به 124 متر مکعب رسید.

وی تعداد دشت‌های ممنوعه در سال 45 را 22 دشت دانست که اکنون به 355 دشت رسیده است و گفت: متوسط روان آب‌های ما در 47 ساله اخیر 88 میلیارد متر مکعب بوده و اکنون به 45.5 میلیون مترمکعب رسیده است.

رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: از همه مشکل‌تر برای استفاده‌کنندگان آب در آینده این است که از 88 میلیارد متر مکعب آب قابل بهره برداری باید 10 میلیارد به محیط زیست داده شود و 11 میلیارد از منابع زیرزمینی کسر شود یعنی بخش کشاورزی به شدت با کمبود آب مواجه خواهد شد.

وی متوسط جهانی درصد استفاده از آب تجزیه‌پذیر را 9 درصد دانست و افزود: حداکثر استفاده مجاز 40 درصد است که اکنون بیش از 80 درصد استفاده می‌کنیم و در برخی استان‌ها همچون استان کرمان به 120 درصد رسیده  است.

*وضعیت کنونی در بحث محیط زیست و منابع طبیعی نتیجه 45 سال غفلت

شریعت‌مدار وضعیت موجود را نتیجه 45 سال غفلت برشمرد و تأکید کرد: هیچ کس برای ترمیم مسائل محیط زیستی و منابع آب کشور اقدامی نمی‌کرده و حتی مجلس هم قبول نداشت بحران آب داریم.

وی به مصوبه سال 89 تعیین تکلیف چاه‌های و ارائه مجوز به آنها و ارائه طرح فدک از سوی دولت در سال 90 برای افزایش 2 میلیون هکتار سطح زیر کشت کشور اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه دلسوزان محیط زیست این امور را متوقف کردند که اتاق بازرگانی سهم بسیاری در این امر داشت.

رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: ظرف سه سال اخیر مسئله بحران آب در کشور مطرح شده و همه عزم را برای فایق آمدن به این مشکل جزم کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه ‌ بسیاری برای خدمتگزاری وجود دارد که اگر از دست بدهیم جبرانش به مراتب سخت تر است، یادآور شد: اکنون با بدهی 21 میلیارد متر مکعبی در برنامه ششم روبرو  هستیم که 10 میلیارد سهم محیط زیست و 11 میلیارد برای تعادل بخشی منابع زیرزمینی است که به تمهیدات مختلف باید آن را جبران کنیم.

شریعت‌مدار با بیان اینکه کشاورزان جان می‌کنند که بنگاه‌های کشاورزی آنها بسته نشود، تصریح کرد: اگر اقتصادی فکر کنند و در صورت کوچکترین اهمال، این بنگاه‌های کشاورزی بسته می‌شوند.

وی با بیان تأکید بر اینکه در ایران آب است و اشتغال، گفت: وضعیت در مسئله آب و اشتغال به جایی رسیده که پرداختن به این دو موضوع از اوجب واجبات است.

رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: امیدواریم که سمن‌ها با استفاده از تکنولوژی پای کار آمده و به کمک اتاق بیایند و برای رسیدن به اهداف و اقتصاد سبز کمک حال باشند.

وی اقتصاد سبز را پیدا کردن مشاغلی که امکان‌پذیر، قابل سرمایه‌گذاری با توجیه سرمایه‌گذاری و دنبال کردن حداقل یک هدف محیط زیستی دانست و افزود: با طیف وسیع استقبال کارگروه اقتصاد سبز تشکیل شده و تا پایان اسفندماه مصادیق اقتصاد سبز در ایران را اجرا خواهیم کرد.

شریعت‌مدار با اشاره به بازچرخانی آب، خاطرنشان کرد: در دنیا 20 میلیون هکتار 2.5 برابر اراضی ما را از این بازچرخانی آب اداره می‌کنند و آماده‌ایم در زمینه اقتصاد سبز با کمک سمن‌ها فعالیت داشته باشیم.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن