به گزارش صبح رزن؛ حمید رضا صنوبری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان، با اشاره به مشکلات بیماران هموفیلی در استان، اظهار کرد: اکنون مشکل نپرداختن بدهیهای سازمان خدمات درمانی به ویژه تامین اجتماعی به وزارت بهداشت باعث شده که در تحویل داروها با مشکل مواجه شویم.
وی با اینکه این مشکل کشوری است، گفت: با مداخله مجلس و تاکید رئیس جمهور به حمایت از وزارت بهداشت مبلغی از بدهیها پرداخت شده است.
مدیر دفتر کانون هموفیلی استان همدان با بیان اینکه مشکل عدم تامین دارو تقریبا 20 روزی بیماران هموفیلی را درگیر کرد تا اینکه با مداخله کانون هموفیلی ایران و کمپینی که راهاندازی شد خود شرکتهایی که واردکننده دارو هستند مساعدت کردند افزود: امیدوارم این مشکلات به طور کلی حل شود و تمام بدهیها از سوی شرکتهای بیمه پرداخت شود.
وی از شناسایی چهار بیمار هموفیلی جدید طی چند ماه اخیر در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 317 بیمار هموفیلی در استان شناسایی و عضو کانون هستند.
صنوبری خواستار حمایت خیرین در ساخت درمانگاه جامع مخصوص بیماران هموفیلی در غرب کشور شد و افزود: با توجه به فعالیت کانون هموفیلی استان همدان مجوز ساخت این درمانگاه از تهران گرفته شده است.
وی با اشاره به پایلوت قرار گرفتن استان همدان برای درمان بیماران هموفیلی که از استانهای ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان به این مرکز مراجعه خواهند کرد، گفت: راهاندازی این درمانگاه باعث میشود از استانها و حتی روستاهای اطراف به همدان مراجعه کنند و این امر باعث کاهش مراجعه به مرکز شود چراکه اینگونه بیماران برای دادن برخی از آزمایشها باید به تهران مراجعه کرد.
مدیر دفتر کانون هموفیلی استان همدان با بیان اینکه تنها یک درمانگاه جامع مخصوص بیماران هموفیلی در کشور وجود دارد، افزود: این درمانگاه متعلق به کانون حمایت از بیماران هموفیلی است که توسط خیرین اداره می شود.
وی با اشاره به مشکل اشتغال بیماران هموفیلی خاطرنشان کرد: برای هر بیمار هموفیلی تنها سازمان خدمات درمانی به طور متوسط ماهی 2 میلیون و 300 هزار تومان هزینه میکند.
صنوبری با بیان اینکه در تامین هر فاکتور 700 هزار تومان برای بیمار هزینه میشود و بار سنگینی بر دوش دولت است، گفت: خوشبختانه این مبلغ توسط دولت تامین میشود اما در این خصوص نه بیمار و نه دولت راضی است.
وی ادامه داد: بیمار ناراضی است چرا که خدمات درمانی را دریافت میکند اما شغل ندارد و چون شغل ندارد نمیتواند ازدواج کند پس در نتیجه با مشکلات دیگری نیز مواجه است.
مدیر دفتر کانون هموفیلی استان همدان با اشاره به اینکه تعداد نیروی کار بیماران هموفیلی بسیار نیست و میشود برای آنها کاری انجام داد، افزود: از بین مدیر دفتر کانون هموفیلی استان همدان، 38 بیمار خانم و بقیه آقا هستند که از این تعداد باقیمانده نیز 30 درصد نیاز به شغل دارند.
وی اضافه کرد: اگر برای 50 نفر از این افراد شغل تامین کنیم کافی است چرا که در میان تمام بیماران تعدای زیر 15 سال و تعدادی خانم، شاغل و یا سن بالا هستند.
صنوبری با بیان اینکه در همدان کم افراد متمولی وجود ندارد که بخواهند به بیماران هموفیلی کمک کنند، خواستار حمایت آنها در این زمینه نیز شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هر بیمار برای رفت و آمد به تهران هشت فاکتور مصرف میکند که این مسئله 5 میلیون و 600 هزار تومان بار مالی به دوش دولت میگذارد در صورتی که اگر این بیماران در همدان درمان شوند هزینههای آنها کمتر خواهد شد.
مدیر دفتر کانون هموفیلی همدان خاطرنشان کرد: در صورت تکرر فاکتور مفصل بیماران هموفیلی تغییر شکل پیدا میکند و دیگر آن مفصل اصلی نیست و در نتیجه اگر مشکلات این بیماران را بگوییم بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور میشود.
وی با اشاره به تعداد بالای ضایعه مفصلی در بین این بیماران گفت: در حال حاضر 38 درصد بیماران به علت تکرار خونریزی و... نمیتوانند راه بروند که هر چقدر خونریزی کنترل شود کمتر فاکتور مصرف میشود و بیمار سالمتر است و هزینه کمتری نیز بر دوش دولت خواهد بود.
دیدگاه شما