تاریخ : 5. بهمن 1395 - 13:30   |   کد مطلب: 21814
رئیس خانه کشاورز استان همدان با بیان اینکه دولت برای گلخانه‌داران امتیازاتی قائل شود تا تمايل به سرمایه‌گذاری در این حوزه بيشتر شود، گفت: در همدان توان تولید محصول مورد نیاز روسیه وجود نداشت و صادرات کالای کشاورزی به اين كشور نيز بیشتر يك شعار سیاسي بود.

به گزارش صبح رزن ابوالقاسم سوزنچی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان در رابطه با سرمازدگی گلخانه‌های استان، با بیان اینکه خوشبختانه گلخانه‌های استان مجهز شده و گلخانه‌داران نیز اطلاعات کامل را دارند، اظهار کرد: امسال سرما به 18 درجه رسید، اما تاکنون اطلاعاتی مبنی بر آسیب‌دیدگی گلخانه‌ها گزارش نشده است.

وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی فقط در حد اینکه چگونه باید گلخانه ساخت و تسهیلات ورود می‌کند در حالی‌ که در مورد اقتصاد کشاورزی برای گلخانه‌داران کمتر گفته‌ شده است، ادامه داد: گلخانه در همدان نسبت به شمال و جنوب کشور شرایط بسیار سختی دارد چراکه گلخانه در همدان 6 ماه باید زیر پلاستیک یا شیشه باشد.

رئیس خانه کشاورز استان همدان با بیان اینکه دولت باید برای گلخانه‌داران امتیازاتی قائل شود تا سرمایه‌گذار مایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه شود، افزود: اگر سرمایه سرمایه‌گذار برگشت نداشته باشد، گلخانه ایجاد نمی‌شود بنابراین توصیه می‌کنیم همان‌گونه که در تابستان قیمت مصرف برق کولر در مناطق گرمسیر ارزان تمام می‌شود، برای گلخانه‌داران همدان نیز تخفیفانی در نظر گرفته شود تا مقرون‌ به‌ صرفه باشد.

وی بیان کرد: اکنون اعتبارات خوبی در قسمت گلخانه لحاظ شده و علاقه به تأسیس گلخانه بالا رفته اما باید روی بازار فروش مطالعه کرده و اطلاعات خوب و دقیق ارائه دهند.

سوزنچی در ادامه در رابطه با علت صادرات نکردن محصولات کشاورزی به روسیه با تأکید بر اینکه مقررات ورود کالای کشاورزی به روسیه مشکلات خاصی دارد به‌ نحوی‌ که از اتحادیه اروپا کار سخت‌تر است، ادامه داد: موضوع صادرات کالای کشاورزی به روسیه بیشتر هم شعار سیاسی بود.

وی با بیان اینکه در همدان توان تولید محصول مورد نیاز روسیه وجود نداشت از طرفی هم هماهنگی لازم برای تحویل یک کالای استاندارد نبود، تصریح کرد: زمانی که روسیه از ما محصول کشاورزی خواست درحالی‌ که تهیه آن در توان نبود به آن‌ها گفتیم که محصول کشاورزی نمی‌دهیم اما در واقع نمی‌توانستیم که بدهیم.

رئیس خانه کشاورز استان همدان در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود هم این است که فرد مجوز تأسیس گلخانه گرفته اما نمی‌داند چه محصولی را می‌خواهد تولید کند، ادامه داد: این نوع کار کردن محکوم‌ به شکست است و باید در این رابطه با فرهنگ این موضوع نیز اقداماتی انجام شود.

وی با بیان اینکه برای صادرات باید برنامه‌ریزی داشت، افزود: به‌ طور مثال برای صادرات سیب‌زمینی یک سال تعرفه داده می‌شود تا صادر شود اما سال بعد گمرک اضافه بسته می‌شود تا سیب‌زمینی صادر نشود که این موضوع به خاطر انجام کار بدون مطالعه است.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن