به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، باوجود درخشش شاعران و نویسندگان شهرستان رزن در جشنواره ادبی استان امسال اما اخبار رسیده حکایت از عدم پویایی لازم و حال ناخوش انجمنهای ادبی این شهرستان دارد. شهرستانی که با دارا بودن دو انجمن «فانی» و «شهید مفتح» در سالهای نه چندان دور مهد پرورش استعدادها و شاعران گرانبهایی بوده است.
* انجمنهای ادبی فعالی در شهرستان رزن وجود ندارند
در همین راستا یکی از شاعران شهرستان رزن در گفتوگو با خبرنگار فارس در مورد وضعیت انجمنهای ادبی این شهرستان با اشاره به پویایی انجمنهای ادبی این شهرستان در سالهای گذشته اظهار کرد: انجمنهای ادبی رزن از جمله انجمن ادبی «شهید مفتح» در گذشته از جمله انجمنهای پربار و نمونه استان محسوب میشدند زیرا علاوه بر سابقه طولانی خود، دارای سطح علمی، مدیریت و برنامهریزی مناسبی همراه با خروجیهای مطلوبی هم بودند.
سید کمال حسینی گفت: متاسفانه پس از تغییر مدیریت آن، این انجمن هم مدتهاست که تعطیل شده؛ اگر هم تعطیل نباشد وجودش در دریای بیکران شعر و هنر اصلاً حس نمیشود و یا اگر هم روزنه کوچکی از موفقیت در آن دیده شود، باز هم مدیون سالهای درخشان گذشته خود است.
وی با تاکید بر اینکه انجمنهای ادبی فعالی در شهرستان رزن وجود ندارند، گفت: در این شهر تنها یک انجمن ادبی فعالیت دارد که تعداد اعضای آن هم شاید از انگشتهای دست تجاوز نکند؛ بنابراین اگر کورسویی از شعر و ادبیات در رزن وجود داشته باشد حاصل همین انجمن «شهید مفتح» خواهد بود.
حسینی افزود: وجود مشکلات عمده در حوزه شعر و ادبیات شهرستان رزن موجب شده تا در حال حاضر این شهر در فضای ادبی نامناسب و مسمومی تنفس کند که این امر هم باعث گوشهگیری شاعران و نویسندگان از انجمن نیز شده است.
وی با اشاره به عدم توجه و حتی کارشکنی برخی مسوولان فرهنگی در پیدایش این فضای آلوده افزود: علاوه بر اینها متاسفانه شهرستان مدتهاست که از داشتن کارشناسان دلسوز و زبده در حوزه ادبیات رنج میبرد.
این شاعر جوان رزنی با تاکید بر نقش تاثیرگذار مدیریت قوی و وجود برنامهریزی و کارشناسان فرهنگی در موفقیت انجمنهای ادبی ادامه داد: زمانی که انجمنهای ادبی سرپرستی داشته باشند که گرمی و سردی دنیای هنر را چشیده و از جریانات شعر امروز مطلع و راه بلد باشد، هنرمندان و اعضای آن انجمن نیز دور هم جمع شده و به سمت جریانات معاصر و پیشرفت سوق پیدا خواهند کرد.
وی با اشاره به راهکارهای موجود برای رفع این مشکلات گفت: قبل از هرچیز مسوولان فرهنگی ما باید شرایط را طوری مهیا کنند که فضای فرهنگی و هنری حاکم بر انجمنها عاری از هر مسألهای باشد که با روحیات دنیای هنر سازگار نیست.
حسینی پرهیز از اعمال سلایق و تصمیمگیریهای فردی از یک سو و لزوم دعوت از همه شاعران و نویسندگان برای فعالیت در انجمن های ادبی را از سوی دیگر؛ از جمله موارد ضروری دانست و افزود: البته شاعران و نویسندگان نیز باید بداخلاقیها را کنار گذاشته و به رسالت قلم متعهد باشند.
وی با بیان اینکه آنها باید بدانند حضور جشنوارهای آن هم با آثار سرقتی، تقلب محض بوده و با اینکارها باعث خواهند شد تا قداست هنر زیر پا گذاشته شود، ابراز امیدواری کرد روزی برسد که همه حب و بغضها را کنار گذاشته و دست به دست هم بدهیم تا مثل گذشته شاهد ارتقای سطح کیفی در ادبیات شهرستان رزن باشیم.
این شاعر جوان رزنی تصریح کرد: پرواضح است که هیچکس یک شبه شاعر یا نویسنده نمیشود، بنابراین برای رسیدن به موفقیت به خصوص در حوزه شعر و ادبیات باید سخت کار کرد و خون جگر خورد.
* فضای ادبی رزن سرشار از حسادت و کج سلیقگیهاست
مسلم محمدی دیگر شاعر رزن هم در گفتوگو با خبرنگار فارس ضمن بیان اینکه هنر و از جمله ادبیات بهعنوان هنر نوشتاری، باید عاری از هرگونه حب و بغض، حسادت و کجسلیقگی باشد، گفت: متاسفانه چند سالی است که فضای ادبی شهر رزن سرشار از حسادت و کج سلیقگیهاست که این امر باعث میشود تا علاقمندان واقعی کنج خلوت گزینند!
وی با تاکید بر اینکه برای انجمنهای غیر فعالی نمیتوان جایگاهی در حوزه ادبیات شهر تعریف کرد، افزود: به نظر بنده انجمن ادبی در شهر رزن فعال نیست که بخواهد جایگاه و نقشی در ترویج شعر و ادبیات این دیار داشته باشد.
محمدی اظهار کرد: انجمنهای ادبی وقتی خروجی مناسبی دارند که بحثها و تبادلنظرهای ارائه شده در جلسات آنها کارشناسانه باشد تا جوانان علاوه بر آموزش با همفکرهای خود فضا و محیط مناسبی را برای فعالیتهای فرهنگی خویش ایجاد کنند.
وی تقویت همدلی و همکاری در بین شاعران و مسوولان را مهمترین راه احیای دوباره انجمنهای ادبی شهرستان رزن دانسته و گفت: توجه و حمایت ویژه مدیران فرهنگی شهر در کنار ایجاد روح صداقت، صمیمیت و اعتماد به فضای ادبی نقش بسیار موثری در احیای دوباره انجمنهای شهرستان رزن دارد که امیدواریم هر چه زودتر این مهم اتفاق افتد.
انتهای پیام
دیدگاه شما