به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، هادی فیضمنش ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 18 اسفند سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد است، اظهارکرد: این رخداد فرهنگی در تقویم سراسر کشور آماده و به ثبت رسیده است.
وی تصریح کرد: با نگاه به وضعیت کنونی جامعه ملاحظه میکنیم پیش از انقلاب نیز مسجد شرایط ویژهای در پیروزی انقلاب داشته و اولین جرقهها برای انقلاب از این مراکز دینی زده شده است.
مسوول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و روزهای دفاع مقدس نیز مدیریت جبهه و جنگ به مساجد سپرده شد، گفت: امروز در جنگ نرم نیز این مساجد هستند که میتوانند با برنامههای فرهنگی در مقابل این هجمه بایستند و حول محور مسجد با اجرای برنامههای مختلف دسیسه دشمنان را نقش بر آب کنند.
وی با تاکید بر اینکه امروز به کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باید توجه ویژهای داشته باشیم، یادآور شد: هدف از توجه به کانونهای مساجد نشر و گسترش فرهنگ و هنر در قالب مسجد است که بتوانند حوزه هنر را در کشور فعال کرده و باری از دوش جامعه بردارند.
فیضمنش اجرای برنامههای فرهنگی و هنری را یکی از اهداف و برنامههای کانونهای مساجد دانست و افزود: در همین راستا کارگروهی در کشور تاسیس شده که دبیری این کارگروه به همدان واگذار شده تا برنامههای مختلفی را در کشور پیشبینی کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه زبان هنر از هر زبانی گویاتر و تاثیرگذارتر است، بیان کرد: باید برنامههای هنری گسترش یابد به طوری که امروز میبینیم یک کلیپ و سرود انقلابی چه تاثیری در فکر و روح بچهها دارد.
مسوول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان خاستگاه هنر دینی در کشورها را کانونهای فرهنگی و هنری دانست و اضافه کرد: باید هنرمندان متعهد ما از درون همین کانونها بیرون بیایند تا هنر آنها با اهداف عالی نظام نیز گره بخورد.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان یکهزار و 800 مسجد وجود دارد، گفت: طبق برنامه پنجم توسعه باید 25 درصد از مساجد دارای کانونهای مساجد باشند که اکنون استان همدان پیشتاز است به طوری که بیش از 570 کانون در استان همدن دایر است.
فیضمنش از فعالیت 98 درصد کانونهای مساجد در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: در استان همدان 283 کتابخانه کانون مساجد وجود دارد که مهمترین بخش کانونهای فرهنگی و هنری به شمار میروند.
وی با بیان اینکه 24 کانون فرهنگی و هنری تخصصی مساجد در رشتههای مختلف قرآن، نماز، آی ـ تی و سمعی و بصری مشغول فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: 40 «خانه نور» نیز جزو فعالیتهای دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد است.
مسوول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان یادآور شد: «تلاوت نور» یکی از برنامههای بزرگی است که موسس آن کانون مساجد بوده است، 831 مسجد در سراسر استان مجری طرح تلاوت نور هستند و روزانه پس از نماز مغرب و عشا قرآن تلاوت میکنند.
وی از فعالیت هشت مرکز خانه دیجیتال در استان همدان خبر داد و بیان کرد: در این مراکز با استفاده از اینترنت پاک و نرمافزارهای تولید شده؛ به جوانان و نوجوانان خدمات ارائه میشود.
فیضمنش از فعالیتهای انجام شده در سال جاری به اهدای تجهیزات کتابخانهای بالغ بر 300 میلیون ریال و 5 هزار جلد کتاب به کانونهای مساجد اشاره کرد و گفت: طرح اوقات فراغت در سه ماه تابستان نیز با حضور 110 هزار نوجوان و جوان در سال جاری در قالب کلاسهای تابستانه برگزار شده است.
وی به برگزاری جشنواره قرآنی «مدهامتان» به عنوان جشنواره ثابت قرآنی به صورت سالانه اشاره کرد و گفت: مسابقه ملی کتابخوانی با عنوان مسجد طراز اسلامی نیز برگزار میشود که تا پایان فروردین ماه هر فرد علاقمند میتواند شرکت کند.
مسوول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان با اشاره به فعالیت دبیرخانه گرامیداشت دختران به عنوان همایش «دختران آفتاب» همزمان با میلاد حضرت معصومه(س) یادآور شد: جشنواره «مهر بیکران» با موضوع دلنوشته به امام عصر(عج) نیز در سال 95 برگزار شد که یکهزار نفر در آن شرکت کردند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه در برنامه ششم توسعه تمام مساجد استان زیر پوشش کانونهای مساجد قرار گیرند، گفت: خانوادهها به مساجد اعتماد دارند و همین موضوع باعث میشود کودکان خود را در برنامهها شرکت دهند.
فیضمنش خاطرنشان کرد: ویژهبرنامه گرامیداشت 18 اسفندماه سالروز تاسیس کانونهای مساجد، 25 اسفندماه در سالن ابن سینا برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در این همایش از یکصد نفر از مدیران فرهنگی کانونهای مساجد تجلیل میشود، بیان کرد: در این همایش از افرادی اعم از قاری، امام جماعت، کتابدار، نخبه فرهنگی روستایی، هنرمندان برتر علمی کانونها، خادمان نمونه مساجد و کتابداران برتر در کانون های مساجد فعالیت دارند، تجلیل میشوند.
انتهای پیام
دیدگاه شما