تاریخ : 20. اسفند 1395 - 9:11   |   کد مطلب: 22420
نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» مهمترین مشکل نویسندگان عصر حاضر را عجله و عدم تأمل آنها در نوشتن آثارشان دانست و گفت: متأسفانه کسانی که به تازگی وارد این عرصه شده‌اند فراموش کرده‌اند که نگارش یک کتاب نیاز به تأمل، تفکر و مرارت دارد و با عجله نمی‌توان اثر خوبی از خود بجا گذاشت.

به گزارش صبح رزن،مونا اسکندری در گفت‌و‌گو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: متولد سال 1361 در استان همدان هستم، تحصیلات خود را در رشته الهیات، با گرایش فلسفه و کلام اسلامی گذرانده و حدود چهار سال با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان لرستان همکاری داشته‌ام.

وی با بیان اینکه 15 سال است که به نویسندگی مشغولم، افزود: تا اکنون موفق شده‌ام 4 کتاب شامل «رمان اشک جمعه» با موضوع نمایش تبلور نهضت حسینی(ع) در انقلاب 57 به نسل جوان، «پنجره‌ای نزدیک سقف» با محوریت خاطرات آزادگان، « زنی از تبار الوند» با موضوع خاطرات مرضیه حدیدچی(دباغ)، مبارز ایرانی و انقلابی کشور‌مان و «زمستان گذشت» شامل عکس‌های انقلاب از دریچه دوربین آقای استعدادی را منتشر کنم.

اسکندری اضافه کرد: هر نویسنده با حضور در جشنواره‌های مختلف خود را محک می‌زند و زمینه رشد خود را فراهم می‌کند من نیز تاکنون بیش از 40 رتبه برتر کشوری، استانی و بین‌المللی در زمینه نویسندگی کسب کرده‌ام که شاخص‌ترین آنها، کسب رتبه اول در جشنواره سراسری داستان انقلاب در سال 90 و رتبه دوم درسال 91 است.

نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» ادامه داد: پس از حضور پر رنگ چند ساله در عرصه نویسندگی، میدان را به جوانان و نوجوانان واگذار کردم و خود به داوری آثار مشغول شدم، داوری در بخش داستان نویسی جشنواره ملی شمس توس در سال 95، داوری جشنواره سراسری نماز در سال‌های 92 و 93 و همچنین داوری جشنواره فصلی داستان حوزه هنری همدان، از جمله فعالیت‌های بنده در این حوزه بوده است.

پیشنهاد نوشتن کتاب «زنی از تبار الوند» از سوی حوزه بانوان استانداری

وی با بیان اینکه پیشنهاد نوشتن کتابی از سفر خانم دباغ به عنوان یکی از دو سفیر امام(ره) برای ابلاغ پیام تاریخی به گورباچف از سوی حوزه بانوان استانداری، به من داده شد، گفت: در خصوص زندگی خانم مرضیه دباغ چندین جلد کتاب تألیف و به چاپ رسیده است که در این بین، می‌توان به اثر آقای محسن کاظمی به عنوان یک پژوهش قوی در این حوزه اشاره کرد اما این نکته را نباید فراموش کرد که ایشان از دریچه مردانه به این موضوع پرداخته‌اند.

این داور حوزه هنری بیان کرد: برای پرداختن به موضوع مأموریت ابلاغ نامه امام خمینی(ره) به گورباچف لازم بود که خواننده با شخصیت این بانوی مبارز و انقلابی آشنا شود، مرضیه حدیدچی(دباغ) از نظر عموم مردم، اغلب بانویی با روحیه مردانه شناخته شده بود، یا تصور بر این بود که این روحیه، موثر از بی‌تفاوتی نسبت به همسر و فرزندان است.

وی عنوان کرد: با نگارش این اثر کوشیدم ثابت کنم که خانم دباغ بر خلاف این دیدگاه عمومی، از روحیه‌ زنانه برخوردار بوده و همزمان با ایفای نقش همسری و مادری به نحو احسن، به تأسی و پیروی از امام خمینی(ره) راه انقلاب را در پیش گرفت و در این مسیر شکنجه‌های بسیاری را متحمل شد.

اسکندری عنوان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که مد‌نظر مرحوم خانم دباغ بود، پرداختن به نقش ارزشمند و والای اساتید ایشان از جمله، آیت‌الله سید محمدباقر همدانی، آیت‌الله سعیدی، حاج آقا مرتضوی و شهید صالحی خوانساری و برخی بزرگان دیگر در رسیدن به هدف والای خود بود که مجموعه این مباحث، نشان از آن دارد که، همگان به ویژه حضرت امام(ره) به ایشان اعتماد کرده و وظیفه سنگینی را بر دوش ایشان می‌گذارد.

این نویسنده حوزه هنری خاطر نشان کرد: خانم دباغ را به جهت نسبت فامیلی از سالیان دراز می‌شناختم و اگر بخواهم همه ویژگی‌های بارز ایشان را که به عینه مشاهده کردم عنوان کنم، شاید امری زمان‌بر باشد، از این رو شاخص‌ترین ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری ایشان را بیان می‌کنم.

وی گفت: مرضیه دباغ فردی بودند که در سخت‌ترین و بدترین شرایط، بهترین مدیریت را در خانه و حوزه کاری خود داشتند، توجه ایشان به مسائل دینی و احکام که ناشی از تحصیل ایشان در علوم حوزوی بود، برکسی پوشیده نبود و در تحقق امر به معروف و نهی از منکر نیز تا جایی که در توانشان بود کوتاهی نمی‌کردند.

رونق بخشیدن برنامه‌‌های قرآنی توسط خانم دباغ در یکی از روستا‌های هشتگرد

اسکندری اظهار کرد: ایشان به دلیل اینکه جانباز انقلاب و دفاع مقدس بودند، به جهت مشکل تنفسی در یکی از روستا‌های هشتگرد سکنی گزیدند در این میان به محض ورود به این روستا، شورای دهیاری را فعال کرده تا موجبات رفع مشکلات مردم آنجا شود، همچنین برنامه‌های قرآنی و کلاس‌های تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه را نیز در این روستا بر پا کردند.

نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» افزود: به عقیده اینجانب کسی که نسبت به مردم و کشور خود بی‌تفاوت نباشد در هر محیط و شرایطی که قرار گیرد، آن محیط را تغییر خواهد داد، محبت بی‌شائبه خانم دباغ به دوست و آشنا حتی با وجود فاصله‌های بسیار، از دیگر ویژگی‌های مهم این بانوی مبارز به شمار می‌رفت.

وی ادامه داد: ساده‌زیستی از دیگر ویژگی‌های شاخص ایشان به شمار می‌رفت، با وجود، 30 سال فعالیت در پست‌های مهم و خطیر، اما از زندگی بسیار ساده‌ای برخوردار بود، خانه ساده‌ای داشت و شاید اسباب و اثاثیه منزلش آنگونه که باید نو و جدید باشد نبود اما او به مسائل مهمتری می‌اندیشید و در فکر ترویج آن فضائل اخلاقی بود، در عصر حاضر که مردم عادی و حتی مسئولین در اثر درگیری با برخی مسائل سعی در رسیدن به جایگاه بسیار والا از نظر امکانات و رفاه هستند، ایشان بسیار ساده زیست و به فکر کمک به نیازمندان و مستمندان بودند.

توقعی از انقلاب ندارم

اسکندری اضافه کرد: خانم مرضیه دباغ برای خود توقعی از انقلاب نداشت آن هم با وجود خدمات بسیار ارزنده‌ای که طی سالیان دراز نسبت به مردم و مملکت داشت، متأسفانه در دو دهه اخیر توصیه و سفارش برای استخدام و دریافت پست سازمانی و اداری امری عادی شده، اما این بانوی مبارز هیچ گاه، از انقلاب انتظار و توقعی نداشت و همواره بر این باور بود که من برای انقلاب کاری نکرده‌ام، این رفتار انسانی، فروتنانه و انقلابی ایشان باید سرمشق بسیاری از مسئولین دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

نویسنده کتاب زنی از تبار الوند ادامه داد: کتاب‌هایم در 4 موضوع متفاوت به نگارش درآمده است، اما نوشتن کتاب «زنی از تبار الوند» برایم استرس و اضطراب آور بود چرا که صحبت از یک مقام کشوری و حتی بین‌المللی در میان بود، پس از اتمام نگارش، مطالب دو بار برای خانم دباغ خوانده شد و در همان زمان نیز استرس آن را داشتم که نوشته‌های مرا بپسندند که خوشبختانه نگاهشان مثبت بود، ایشان بر این باور بودند که چون حجم مطالب کم و نثر ساده‌ای دارد برای نوجوانان و جوانان خسته کننده نخواهد بود و همین سخنانشان مرا به آرامش خاطری رساند.

وی افزود: این کتاب بعد از ویراستاری، به کمک اداره ارشاد و استانداری همدان چاپ و مورد توجه بسیاری از مشتاقان قرار گرفت اما با این وجود با صرف هزینه و اعتبارات می‌توان نواقص کار را برطرف کرد تا به چاپ دوم نیز برسد، اتفاق خوبی که در خصوص این کتاب روی داده است، انتخاب آن به عنوان کتاب منبع برای مسابقات کتاب خوانی دانشجویان سطح استان است.

 این نویسنده حوزه هنری گفت: نویسندگان دارای آثار به یاد ماندنی، همگی سالیان بسیار زحمت و سختی را تحمل کرده‌اند، جلسات نقد بسیاری را شرکت نموده و در جشنواره‌هایی آثارشان را محک زده‌اند تا به نقاط قوت و ضعف خود پی برده‌اند، سال‌ها مطالعه و دوره‌های آموزشی را گذرانده‌ و اکنون موفق به گذاشتن نام نیک از خود شده‌اند.

وی ادامه داد: تنها داشتن انگیزه برای نوشتن کافی نیست بلکه داشتن دانش آن فن نیز از مهمترین مواردی است که باید مد نظر داشت، ارگان‌های ذیربط نیز نباید به راحتی به آنها اعتماد کنند بلکه با تربیت و آموزش درست، آنها را در این مسیر قرار دهند، همچنین دادن دلگرمی و شجاعت و حمایت‌های همه‌جانبه از سوی مسئولین نسبت به افرادی که سالیان مدید با پژوهش و بررسی و آموزش توانسته‌اند قدم در این مسیر نهند و به نقاط مطلوبی دست یابند از جمله کار‌هایی است که باید در دستور کار بسیاری از ارگان‌ها و نهاد‌ها ذیربط قرار گیرد.

اسکندری خاطرنشان کرد: تقریظ رهبری از چهار اثر « دختر شینا، آب هرگز نمی‌میرد ، وقتی مهتاب گم شد و گلستان یازدهم» نشان از آن دارد که همدان دارای نویسندگان با استعدادی است و باید از این موضوع جهت افزایش سرانه مطالعه در استان و حتی کشور استفاده کرد که جز تأکیدات رهبر معظم انقلاب نیز هست، اما متأسفانه از سوی مسئولین استانی این موضوع مورد توجه قرار نمی‌گیرد و حمایتی از انتشار آثار آنها نیز صورت نمی‌پذیرد.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن