تاریخ : 23. فروردين 1396 - 13:42   |   کد مطلب: 22841
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان همدان از 8.5 درصد در سال 94 به 9.5 درصد در سال 95 افزایش یافته است؛ در حالی که استاندار همدان در آبان ماه سال گذشته مدعی بود که در این استان ماهانه بین 800 تا یک هزار شغل جدید ایجاد میشود.

به گزارش صبح رزن به نقل از  نافع، بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان همدان از 8.5 درصد در سال 94 به 9.5 درصد در سال 95 افزایش یافته است؛ این آمار بدتر شدن وضعیت اشتغال در استان همدان را نشان میدهد.

 

 

ایجاد ماهانه 800 شغل!

 

 

این در حالی است که استاندار همدان در آبان ماه سال گذشته مدعی بود که در این استان ماهانه بین 800 تا یک هزار شغل جدید ایجاد میشود و نرخ بیکاری این استان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

 

 

 

بررسی گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد؛ نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری در فصل بهار 95 به ترتیب38.9 درصد و 8.8 درصد بوده سپس این ارقام در تابستان 95 به 40.6 درصد و 8.0 درصد رسیده است.

 

 

 

همچنین نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری پاییز 95 در استان همدان برابر 37.5 درصد و 10.7 درصد بوده که این رقم نیز در زمستان به 37.3 درصد و10.7 درصد رسیده است.

 

 

 

پرواضح است که به طور میانگین در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش نرخ آمار بیکاری نبوده ایم. چرا که تعداد شغل های ایجاد شده به میزانی نبوده است که برای کاهش نرخ بیکاری کافی باشد.

 

 

 

هرچند که کاهش نرخ بیکاری هم لزوما به معنای کاهش جمعیت بیکاران و یا افزایش تعداد شاغلین نیست، نرخ بیکاری حاصل تقسیم جمعیت بیکار بر جمعیت فعال است، جمعیت فعال نیز از جمع جمعیت بیکار با جمعیت شاغل بدست می آید که امکان دارد این جمعیت فعال به هر دلیلی از تلاش در جهت پیدا کردن کار دست بکشند که در این صورت از جمعیت فعال کم میشوند و نرخ بیکاری کاهش می یابد، اما متأسفانه استان همدان بر اساس همین شاخص نیز همچنان سیر صعودی را در افزایش نرخ بیکاری پیموده است.

 

 

 

یک کارشناس اقتصاد در استان همدان در گفت و گو با خبرنگار نافع در ارتباط با آمارهای ارائه شده و واقعیتی که در استان همدان شاهد هستیم اظهار میدارد: اشتغال ایجاد شده است اما این فرصت های شغلی پاسخگوی افراد بیکار که نیازمند شغل هستند نبوده است، برخی افراد به هر شکل ممکن در شغلهای مختلف که پایدار نیست در حال فعالیت هستند.

 

 

تدابیری جامع برای رفع معضل بیکاری در استان همدان اندیشیده نشده است

 

 

مطابق با گزارش مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی نیز در استان همدان از 36.8 درصد به 38.6 درصد افزایش یافته است، این شاخص نیز نقش کلیدی در عرضه نیروی کار و تعیین نرخ بیکاری دارد.

 

 

 

این کارشناس اقتصادی در رابطه با شاخص نرخ مشارکت اقتصادی نیز عنوان میدارد: اکثر جوانان در کارهای خدماتی مشغول به انجام کار هستند که نرخ رشد اقتصادی را افزایش می دهد.

 

 

 

وی ادامه می دهد: مشارکت تولیدی ما فوق العاده پایین است و امیدواریم امسال که سال تولید است این دو برعکس شود یعنی کارهای خدماتی جای خود را به کارهای تولیدی بدهد و نرخ رشد اقتصادی از لحاظ تولیدی و نه از لحاظ خدمات بالا برود.

 

 

 

به عقیده کارشناسان افزایش نرخ مشارکت  را در بلند مدت میتوان فرصتی برای تقویت توسعه اقتصادی کشور برشمرد؛ اما متأسفانه دراستان همدان نیز تدبیری جامع برای استفاده از این فرصت اندیشیده نشده است.

 

 

 

رضا قیاسی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در آذر ماه سال گذشته در گفت و گویی که با یکی از خبرگزاری های داشت، عنوان کرد: استان همدان از نظر نرخ اشتغال در جایگاه سوم در کشور قرار دارد به‌ طوریکه نرخ بیکاری در این استان 8.5 درصد است که با ارائه آمار سرشماری نفوس و مسکن 95 حتما با تغییراتی  خواهد بود و به کمتر از 8 خواهد رسید.

 

 

 

وی افزود: با وجود اینکه ماهانه بین 800 -900 شغل جدید در استان ایجاد می‌شود اما با جمعیت جدیدی که پا به سن اشتغال می‌گذارند، برابری می‌کند.

 

 

 

این اظهارات نشان می دهد که در نظر مسئولین افزایش مشارکت اقتصادی تهدیدی برای کاهش آمار بیکاران کشور است و دلیل افزایش نرخ بیکاری را در افزایش مشارکت اقتصادی می بینند.

 

 

 

طبق آمار سهم اشتغال در بخش صنعت در استان همدان 31.4 بوده است که این مقدار به  28.1 کاهش یافته است که تعطیلی یکی پس از دیگری کارخانجات و واحدهای تولیدی محصولات لبنی در استان همدان در سالهای اخیر یک از مصداق هایی است که به خوبی نشان گر این معضل می باشد همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان شهریور ماه سال 95 در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران از تعطیلی ۱۷۴ واحد تولیدی صنعتی در استان همدان خبر داد.

 

 

با همه این تفاسیر باز هم به این نتیجه خواهیم رسید که برخلاف اظهارات جناب استاندار مبنی بر ایجاد 800 تا یک‌هزار شغل به‌ صورت ماهانه در همدان، مردم در حالی وارد سال جدید شدند که درجه تب بیکاری در این استان بالاتر رفته بود و امیدواریم که مسئولین استانی در سال 96 که به سال اقتصاد مقاومتی؛تولید_اشتغال نام گذاری شده است تدابیری مناسب در جهت افزایش تولید و اشتغالزایی بهتر به جای ارائه آماری ضد و نقیض با واقعیت داشته باشند.

 

 

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن