تاریخ : 27. فروردين 1396 - 8:01   |   کد مطلب: 22891
واردات بی رویه یکی از اصلی ترین عواملی است که باعث شده تا در این چند سال اخیر بسیاری از کارخانجات داخلی به سمت ورشکستگی حرکت کنند، اخیرا هم اخباری در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه کارخانه شرکت داروگر هم تعطیل شده است اما مدیر عامل این کارخانه طی بیانیه ای این خبر را تکذیب کرده است.

به گزارش صبح رزن؛ به نقل از کار ایرانی، این روزها بازار پر شده از کالاهای وارداتی بنجل چینی، که اکثرا یکبار مصرف هستند و صرفا برای نجات اقتصاد چین از بحران و ایجاد اشتغال یرای کارگران چینی به کشور ما راه پیدا می کنند که البته قیمت نسبتا پائینی هم دارند و  شاید این مهم هم بی تاثیر در واردات و استقبال بی نظیر مردم از این نوع کالاها  نباشد.

کالای چینی دیگر در خانه‌هایمان همچون عضوی از افراد خانواده شده و تقریبا هیچ خانه ای را نمی توان یافت که کالای چینی در آن وجود نداشته باشد.

روی آوردن به کالاهای خارجی چینی و غیر چینی باعث شده تا استقبال عمومی مردم از تولیدات داخلی که بعضا از کیفیت و قیمت مناسب تری هم به نسبت کالاهای خارجی برخوردار هستند کم شود و این موضوع بی رونقی در بازار تولیدات داخلی را به همراه داشته است.

 تعطیلی سریالی کارخانجات در این چند سال گذشته  یکی از معضلاتی است که همین موضوع علت آن است و باعث شده سالانه هزاران نفر از کارگران بیکار شوند که بیکاری هر هزار نفر کارگر در کشور با احتساب میانگین 4 نفر برای هر خانواده کارگری معادل می شود با سختی معیشت و گذران زندگی برای حدود 4 هزار نفر از افراد جامعه .

متاسفانه در حال حاضر کارخانه های در حال فعالیت هم با تمام توان و ظرفیت خود تولید نمی کنند و اکثرا 30 تا 40 درصد از ظرفیت خود را به کار گرفته اند و علت اصلی آن هم رکود حاکم بر بازار و عدم استقبال مردم از کالای تولید داخل است.

تعطیلی کارخانجاتی همچون، ارج، قند ورامین، داروگر و ... که تقریبا از بزرگترین کارخانجات تولیدی  در سطح کشور به حساب می‌آمدند نشان عمق فاجعه ای دارد که در بخش تولید و صنعت در حال شکل گرفتن است.

البته مدیر عامل شرکت داروگر طی بیانیه ای علت تعطیلی و مرخصی اجباری کارگران در این یک ماهه اخیر تعمیرات داخلی و برخی تغییر و تحولات اعلام کرده بود و از باز شدن کارخانه در آینده ای نزدیک خبر داده بود در حالی که بسیاری از رسانه ‌ها علت این تعطیلی یکباره را بدهی بانکی سنگینی اعلام کرده بودند.

یکی از کارگران کارخانه داروگر نیز در گفتگو با خبرنگار کار ایرانی با اشاره به جریانات اخیر در شرکت داروگر اظهار داشت: از روز اول فروردین پیامکی به کارگران ارسال شد مبنی بر اینکه «کارخانه تا نیمه اول فروردین ماه تعطیل و پس از آن بازگشایی خواهد شد» اما دوباره پس از آن پیامک دیگری از سوی کارخانه برای کارگران رسید با این متن که «کارخانه از اواخر فروردین ماه فعالیت خود را آغاز می کند» اما متاسفانه تا کنون کسی پاسخگوی وضعیت کارگران نبوده و کارگران در بلاتکلیفی به سر می برند.

یکی از مواردی که نقش عمده‌ای را در تعطیلی این کارخانجات داشته سودهای بالای بانکی و عدم توان بازپرداخت تسهیلات توسط صاحبان کارخانه ها به بانک بوده است، طبیعی است در شرایط رکودی تن دادن به سودهای بالای بانکی و جریمه دیرکردی که هر روز بر آن افزوده می‌شود کار بسیار دشواری خواهد بود.

عدم اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی و اهمیت به تولیدات داخلی از مهمترین عوامل دیگریست که بیشترین نقش را این تعطیلی های اخیر داشته است مقام معظم رهبری طی این چندسال  تاکیدات فراوانی را روی موضوع اقتصاد مقاومتی و اهمیت به تولیدات داخلی داشته اند و بارها این موضوع را به گوش مسئولین و مردم رسانده اند، اما باز با اینحال تغییر محسوسی را در روند اقدامات مسئولین در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی نمی بینیم.

در حال حاضر تنها حربه ای که دشمن از ما در اختیار دارد و از این نقطه ضعف به ما حمله ور می‌شود موضوعات اقتصادی است از همین رو هدف گذاری و برنامه ریزی‌های ما باید به سمتی باشد که بتوانیم اقتصاد مقاومتی را که اقتصادی متکی به خود و توان داخلی است عمل کنیم.

یکی از پیش نیازهای مهم خود کفایی و تکیه بر توان داخلی تقویت تولید داخلی و افزایش کیفیت آن است که این امر در ابتدا همت مسئولین و سپس حمایت مردم را می طلبد.

مسئولین باید با سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های کلان خود در جهت حمایت از تولید پای کار بیایند و برخی موانع مالیاتی، بانکی و ... که جلوی پای تولید کنندگان را گرفته است از میان بردارد و از سوی دیگر مردم نیز با خرید کالاهای داخلی تولید کنندگان را برای افزایش کیفیت و کمیت تشویق کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن