تاریخ : 28. فروردين 1396 - 17:44   |   کد مطلب: 22907
رئيس سازمان هواشناسي كشور گفت: حجم خدمات‌رسانی در سازمان هواشناسي افزایش یافته است در حالی که نیرویی به ما اضافه نشده که کم هم شده است.

به گزارش ن به نقل از صبح رز خبرگزاری فارس از همدان، داوود پرهیزکار پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل اداره هواشناسی استان همدان با بیان اینکه سازمان هواشناسی طول عمر 60 ساله دارد و امروز جایگاه بالایی را در کشور پیدا کرده است، اظهار کرد:‌ خوشبختانه امروز رویکرد جامعه به هواشناسی تغییر یافته و آن به دلیل تغییر رویکرد سازمان هواشناسی بوده است.

وی با اشاره به اینکه در طول 60 سال گذشته مسیر سخت و دشواری طی شده تا خدماتی ارائه شود که به صورت کاربردی در دل جامعه مورد استفاده قرار گیرد، گفت: در دولت یازدهم رویکردی در سازمان هواشناسی وارد شد با این معنی که خدمات ارائه شده باید برای کاربر نهایی قابل فهم و استفاده باشد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه مشکل عمده در کار ما این است که طیف کابران بسیار گسترده است و در جامعه کسی نیست که نیاز به هواشناسی نداشته باشد، افزود:‌کاربران هر کدام نیاز خاصی به این حوزه دارند که باید پاسخگو بود.

وی با بیان اینکه راه و ترابری، بهداشت و درمان، محیط زیست، مدیریت منابع آب، انرژی، آب، نیروی انتظامی، مدیریت شهری، آلودگی هوا، مدیریت بحران، حوزه عام( مردم) و... حوزه‌های سازمان هواشناسی هستند، گفت: حجم خدمات‌رسانی افزایش یافته در حالی که نیرویی به ما اضافه نشده بلکه کم هم شده است.

پرهیزکار خاطرنشان کرد:‌ در ارائه خدمات، کاربرهای کشاورزی را در اولویت قرار داد‌ه‌ایم به دلیل اینکه جامعه کشاورزی جامعه بزرگی است و 4 میلیون کاربر و فعال را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه طی دو سال گذشته کار اولویت‌بخشی به حوزه کشاروزی آغاز شده است، گفت: در سال زراعی 94 تا 95 یک‌میلیون و 200 هزار کاربر کشاروزی را زیر پوشش خدمات هواشناسی قرار داده‌ایم.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه در سال زارعی 94 تا 95، 11 استان را بررسی کرده‌ایم و با استعلامی که از خود کاربران گرفته شده به رقم 422 میلیارد تومان ارزش افزوده در این استان‌ها دست یافته‌ایم، افزود:  این در حالی است که در 20 استان نتوانسته‌ایم ارزشیابی انجام دهیم.

وی با طرح این سئوال که 40 سال هواشناسی کشاورزی وجود داشته اما چرا اکنون به این میزان ارزش افزوده رسیده‌ایم؟ خاطرنشان کرد: تغییر نگرش‌ها عامل این موفقیت بوده در حالی که شرایط مالی نیز ضعیف بوده است.

پرهیزکار گفت:کشاورز می‌داند که حتی سازمان هواشناسی پیش‌بینی فصلی می‌کند که نمونه آن سال زارعی جاری بود که پیش‌بینی شد بارش با تاخیر و با کاهش نرمال اتفاق می‌افتد، بر اساس همین پیش‌بینی، گندم‌کاران با تاخیر به کشت دیمی پرداختند.

وی با بیان اینکه از دیگر حوزه‌های سازمان هواشناسی مدیریت بحران است، تصریح کرد: امروز سیل تلفاتی ندارد اما گاهی بی‌توجهی هموطنان باعث بروز مشکلات می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به تلفات استان آذربایجان طی چند روز اخیر گفت:  تلفات این حادثه به علت بی‌توجهی مردم بود چراکه سازمان هواشناسی وقوع سیل را اعلام کرده و همه سازمان‌ها نیز بسیج شده بودند.

وی با اشاره به وقوع سیل در بهمن ماه سال گذشته در جنوب کشور، بیان کرد: در این سال در منطقه جهرم 500 میلی‌متر بارش داشتیم اما نتیجه تلفات صفر بود به دلیل اینکه مردم پیش‌بینی‌های هواشناس را جدی گرفته بودند که این موضوع جایگاه هواشناسی را نشان می‌دهد.

پرهیزکار با بیان اینکه هواشناسی نه تنها در بین مردم بلکه در بین مسؤولان جایگاه خاصی یافته است، گفت: به طور متوسط روزی 500 تا 600 هزار نفر در طول روز به سایت هواشناسی مراجعه می‌کنند تا اخبار را دنبال کنند.

وی از مراجعه یک‌میلیون نفر به سایت هواشناسی طی سال گذشته در یک روز خبر داد و افزود: سال 92، 250 هزار نفر به سایت مراجعه کرده‌ بودند که رشد 4 برابری را نشان می‌دهد.

 رئیس سازمان هواشناسی کشور از انتشار کتابی توسط سازمان هواشناسی در رابطه با واکنش سریع از سوی مردم در پی هشدار سریع خبر داد و گفت: قبلاً هواشناسی را تشکیلات تشریفاتی می‌دانستند که جز هزینه چیزی در برنداشت، اما امروز این سازمان در چند شورای عالی حضور فعال دارد و این نشان‌دهنده آن است که در بین مسؤولان جایگاه خاصی یافته و نقش تصمیم‌سازی را ایفا می‌کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن