آخرین اخبار

تاریخ : 13. ارديبهشت 1396 - 21:19   |   کد مطلب: 23132
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: با موافقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از اين پس راهنمای گردشگری شغل محسوب می‌شود.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، مرتضی رحمانی‌موحد ظهر امروز در نشست فعالان صنعت گردشگری استان همدان با بیان اینکه روستاییان و جامعه محلی، بهره‌برداران صنعت گردشگری محسوب می‌شوند، اظهار کرد:راهی چهار ساله پیموده شد و در این مدت سیاست‌هایی به عنوان برنامه، راهبرد و فعالیت ترسیم شده که امروز باید قدری حساب پس بدهیم و بگوییم مجموعه اقدامات و تلاش‌ها در تمام حوزه‌ها چه دستاوردی داشته است.

وی با تأکید بر اینکه باید ببینیم این دستاوردها کدام نقطه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: بازگو نکردن خدمات و اقدامات صورت گرفته ظلم است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص بازگو کردن اقدامات اشاره کرد و بیان کرد:بخشی از ابهامات، سووال‌ها و گلایه‌های گذشته به دلیل عدم گفت‌وگو و تعامل و نبود ساختار و مکانیسم است.

وی با بیان اینکه ماهیت صنعت گردشگری از نگاه تعامل و گفت‌وگو ریشه می‌گیرد، افزود: در صورتی که این نگاه نباشد موفقیت حاصل نمی‌شود.

رحمانی‌موحد با تأکید بر اینکه گردشگر اعم از گردشگر داخلی و خارجی امانتی در دست ماست، تصریح کرد:کسی که با امید، برنامه و تدبیر سفر می‌کند و می‌خواهد جذابیت‌های کشور را ببیند باید همه در میزبانی مطلوب از آن کوشا باشیم چراکه این نگاه موجب پایداری صنعت گردشگری می‌شود.

*با گردشگری پایدار می‌توانیم اقتصاد را پیشرفت داده و آینده را بسازیم

وی با بیان اینکه با گردشگری پایدار می‌توانیم اقتصاد را پیشرفت داده و آینده را بسازیم، خاطرنشان کرد: اگر برنامه مدون و منسجمی نداشته باشیم و دچار روزمرگی شویم، زندگی اداری و اجتماعی ما ضربه خواهد خورد.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رسیدن به تصمیمات خوب و جامع را از سیاست‌ها کلان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت این سازمان دانست و گفت: باید قاطع، جامع و مثبت اقدام کنیم و همه به این مسسیر پایبند باشیم.

وی با بیان اینکه باید به یاد روزگاری باشیم که دلمان می‌خواست این ثبات، استمرار و پایداری را در کارمان داشته باشیم، تأکید کرد: قطعاً در این مسیر دچار کاستی‌هایی بودیم اما مسیر ما به سمت مطلوبیت بوده است.

رحمانی‌موحد با تأکید بر اینکه مسیر حرکت امیدبخش است، افزود: برای رسیدن به این مسیر باید توان‌ها و اراده‌ها را مجتمع کنیم و در این صورت مشکلات رفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چهار سال اخیر گره‌های بسیاری را باز کردیم، اظهار داشت: به اذعان فعالان صنعت گردشگری و نه از دید دولت به گردشگری، به مسیر امیدبخش رسیده‌ایم.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: فعالیت‌ها، امیدواری‌ها و تلاش‌های فعالان صنعت گردشگری به نقطه‌ای رسید که ایران‌هراسی از منظر گردشگری به ایران‌دوستی تبدیل شد.

وی با اشاره به ایجاد رقابت در جامعه فرهنگی خارج از کشور برای سفر به ایران، تصریح کرد: این مسیر توسط این دولت ایجاد شد، ضمن اینکه تعاملات بین‌الملل و آرامش در روابط خارجی شرط موثر و پایدار برای گردشگری است؛ گردشگری خارجی باید هدف برنامه‌ریزی باشد.

رحمانی‌موحد به بند 50 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به پنج برابری شدن گردشگران خارجی اشاره کرد و گفت: همه باید با هم و در کنار هم در تحقق این امر مهم تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های گردشگری داخلی در کشور بسیار زیاد است؛ اظهار داشت: سال گذشته بیش از 140 میلیون نفر شب‌ها در اقامتگاه‌های رسمی اقامت داشتیم که جدا از اقامتگاه‌های دولتی و غیررسمی است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه این میزان اقامت نشان رکورد بسیار خوبی است، افزود: این آمار نشان می‌دهد تلاش‌ها به نقطه خوبی از مطلوبیت می‌رسد.

* 530 اقامتگاه در 28 استان کشور و دو اقامتگاه در منطقه آزاد داریم

وی با اشاره به ثبت نوآوری‌هایی در بخش گردشگری طی چهار سال گذشته، اظهار کرد: در حال حاضر هیجان، رشد و فعالیت در حوزه گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی را شاهد هستیم.

رحمانی‌موحد ایران را به واسطه داشتن طبیعت بکر جزو پنج کشور برتر در دنیا دانست و ادامه داد: در دولت کنونی بیش از 3 هزار و 100 جاذبه طبیعی کشور را شناسایی کردیم و اطلس جامع روستایی در حال آماده شدن است.

وی اقامتگاه‌های بوم‌گردی را یکی از نوآوری‌ها در این دولت خواند و اظهار داشت: از 20 اقامتگاه بوم‌گردی در سال 92 اکنون به 530 اقامتگاه در 28 استان کشور و دو اقامتگاه در منطقه آزاد رسیده‌ایم.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایجاد اقامتگاه‌های بومی توفیق کمی نیست و این نوعی پایداری در گردشگری است، یادآور شد: این امر قشر روستایی را کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته توانستیم غذاهای سنتی و محلی را با عنوان «سفره ایرانی» بعد از یک سال تلاش معرفی کنیم، ادامه داد: امروز به این سمت می‌رویم که سفره‌های سنتی و ایرانی در ضوابط ما شکل بگیرد و اقامتگاه‌ها از آن استفاده کنند و این امر موجب توسعه گردشگری می‌شود.

رحمانی‌موحد اظهار کرد: تمرکز در مهمان‌نوازی از دیگر نوآوری‌های دولت بوده و طی دور روز گذشته نیز همایشی در این خصوص برگزار شد که نتیجه آن ارائه یک منشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه حمایت از گردشگری به یک منزلت تبدیل شده به طوری که حمایت از گردشگری به اجماع ملی درآمده است،   اظهار داشت: امروز تمام استان‌ها، نمایندگان مجلس و فعالان عرصه گردشگری به دنبال توسعه زیرساخت‌های گردشگری هستند.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه باید متناسب با توان مالی و علاقمندی در بخش خصوصی جاذبه‌ها بیشتر معرفی شود، به هم‌افزایی بین دستگاه‌ها در توسعه گردشگری اشاره کرد و افزود: در برخی قوانین مشکل داریم که در حال شناسایی و تنظیم آنها هستیم.

وی با بیان اینکه زنجیره خدمات گردشگری از حیث اقامتگاه و بوم‌گردی، تا دفاتر خدمات مسافرتی و موسسات آموزشی بسیار متنوع است؛ راهنمایان گردشگری را در زنجیره خدمات گردشگری از همه مهمتر دانست و یادآور شد: راهنمایان گردشگری زنجیره بسیار موثر این صنعت و امانتدار خانواده گردشگری هستند.

رحمانی‌موحد از موافقت با اعطای مشوق بیمه‌ای راهنمایان گردشگری خبر داد و تأکید کرد: وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی با شغل محسوب شدن راهنمایان گردشگری و اعطای مشوق بیمه‌ای به آنها موافقت کرد که طی روزهای آینده این خبر اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته در گردشگری ورودی رکوردهای خوبی داشتیم، گفت: گردشگری تخصصی و محتوایی رشد خوبی داشته است.

*راه تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید داخلی و اشتغال توسعه گردشگری است

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: حدود 10 درصد ویزای جهانگردی کشور افزایش داشته که بیشترین ویزا باز هم زیارتی بوده است؛ 60 درصد گردشگران ورودی از حوزه کشورهای همسایه با هدف گردشگری زیارتی بوده است.

وی با اشاره به کشورهایی که از آنها گردشگر بین‌المللی وارد می‌شود؛ افزود: از کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، بحرین، هندوستان، کویت و چین گردشگر بین‌المللی داشتیم.  

رحمانی‌موحد خاطرنشان کرد: وجود چین در فهرست 10 تایی، علامت خوبی است چراکه چین 100 میلیون گردشگر خروجی دارد و برنامه داشتیم که تعدادی را به کشور جذب کنیم.

وی با اشاره به افزایش آمار گردشگران آن را نشان از علائم حیات، نشاط و رونق در پیکره و ساختار گردشگری کشور عنوان کرد و  با تأکید بر اینکه دولت کنونی مشکلات پیشین را به نقطه عادی و از نقطه عادی به نقطه مطلوب رساند، یادآور شد: گردشگری در حال حاضر موضوع ناهنجار، جاسوسی و فساد نیست بلکه به یک بسته مطمئن و مطالبه همگانی تبدیل شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: راه تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید داخلی و اشتغال توسعه گردشگری است.

انتهای پیام/

دیدگاه شما