تاریخ : 10. خرداد 1396 - 8:57   |   کد مطلب: 23480
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان گفت: کل چاه‌های نیروگاه مفتح همدان پلمب شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  ایسنا، امیر نریمانی در نشست با مسئولان دانشگاه صنعتی همدان، افزود: نیروگاه مفتح، نیروگاهی است که نیاز آبی آن طی سال‌های کم‌آبی استان همدان، آن را به مرز تعطیلی رسانده بود، از این‌رو تصمیم گرفته شد تا با انجام اقدامی بی‌سابقه در جهان، برای نیروگاهی که در مدار بهره‌برداری قرار دارد، اقدام به طراحی و ساخت برج خنک‌کننده خشک شود و واحدهای حرارتی نیروگاه به‌صورت برج ترکیبی خشک و تر درآید.

نریمانی تصریح کرد: در جهان واحدهای خنک‌کننده ترکیبی وجود دارد اما طراحی واحدهای ترکیبی نیز پیش از رفتن به مدار بهره‌برداری و در زمان ساخت یک واحد حرارتی صورت می‌گیرد و اینکه همزمان با در مدار بودن یک واحد حرارتی تولید برق، تغییر در ساختار برج‌های خنک‌کننده ایجاد شود و برج خنک‌کننده از تَر به خشک یا ترکیبی تبدیل شود، برای نخستین‌بار در جهان در استان همدان مورد توجه قرار گرفت.

مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان افزود: برای این کار مکاتباتی با شرکت‌های مطرح سازنده برج‌های خنک‌کننده نیروگاهی در سطح جهان صورت گرفت که برخی تغییر در ساختار برج‌های خنک‌کننده برای واحد در مدار بهره‌برداری که تمامی تجهیزات آن بر اساس کارکرد با برج تَر طراحی و نصب‌شده است را غیرممکن دانستند و برخی با ابراز تعجب از چنین طرحی و اشاره به شرایط تحریمی علیه ایران، جواب مکاتبات ایران را ندادند.

وی ادامه داد: نیروگاه شهید مفتح پس از اینکه جوابی از شرکت‌های بین‌المللی نگرفت، با بررسی توانمندی‌های موجود در داخل کشور، با همکاری چند شرکت و دانشگاه ایرانی اقدام به طراحی این فرآیند کرد.

نریمانی خاطرنشان کرد: طراحی بنیادی این تغییر ساختار توسط شرکت‌ها و دانشگاه‌های داخلی آغاز شد و با به مدار بهره‌برداری آمدن برج خشک واحد اول نیروگاه در مرداد 94 و تبدیل سیستم خنک‌کن واحد اول نیروگاه شهید مفتح همدان از حالت برج تَر به استفاده از برج تَر موجود و برج ترکیبی با مبدل، موجب شد تا استفاده از ظرفیت‌های واحد اول 250 مگاواتی این نیروگاه نزدیک به ظرفیت اسمی محقق شود.

وی افزود: نیروگاه شهید مفتح توانسته با بهره‌گیری از دانش متخصصان ایرانی توان بالقوه خود را به علت کمبود آب به فعل برساند و دو پروژه منحصربفرد تصفیه و انتقال پساب بجای استفاده از آب‌های زیرزمینی را در ابعاد واقعی اجرا کند.

نریمانی با اعلام اینکه نیروگاه آماده همکاری با دانشگاه صنعتی و استفاده از نظرات متخصصان است، عنوان کرد: دانشگاه صنعتی همدان امکانات خوبی برای کارهای آزمایشگاهی و پژوهشی دارد و از توان و ظرفیت اساتید و امکانات این دانشگاه می‌توان برای پیشبرد اهداف نیروگاه استفاده کرد.

وی از انعقاد چهار طرح تحقیقاتی نیروگاه با متخصصان و دانشگاهیان خبر داد و افزود: کار یکی از پروژه‌ها نهایی شده و سه پروژه دیگر در دست بررسی است.

وی 7 اولویت‌ پژوهشی برای نیروگاه همدان در سال 96 درنظر گرفت و افزود: در سال 95، 9 اولویت پژوهشی معرفی شد که 15 پروپوزال به کمیته تحقیقات نیروگاه ارسال شد.

نریمانی در ادامه گفت: استفاده از پساب به جای آب‌های زیرزمینی و ایجاد برج خشک به جای تَر سبب شد تا مصرف آب به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه تعطیلی نیروگاه مفتح همدان تأثیری روی سطح سفره‌های زیرزمینی کل منطقه ندارد، اظهار کرد: میزان برداشت آب توسط این نیروگاه، با اجرای طرح‌هایی در راستای صرفه‌جویی میزان برداشت از آب‌های زیرزمینی، به دو میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

مدیرعامل نیروگاه مفتح همدان با بیان اینکه سال گذشته تولید نیروگاه مفتح همدان 5 میلیون مگاوات ساعت بود که برای تولید این میزان 10 میلیون مترمکعب آب نیاز داشت، گفت: با اجرای برج خشک واحد اول 2.5 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شد همچنین 5.5 میلیون مترمکعب از پساب برای تولید برق استفاده شد.

نریمانی اعلام کرد: اواخر امسال برج خنک‌کن واحد دو نیروگاه وارد مدار می‌شود که با تکمیل نصب و اجرای برج خنک‌کن، مصرف آب نیروگاه به 15 درصد می‌رسد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هم سیستم برج خشک و هم سیستم برج تَر در نیروگاه قابل استفاده هستند و چنانچه یکی از این دو از کار بیفتد، دیگری قابل استفاده است.

وی با بیان اینکه در سال 96 تولید آب مقطر نیز از پساب تأمین می‌شود، ادامه داد: تا 4 سال آینده نیروگاه به برج خشک مجهز می‌شود و این موضوع جهش بزرگی برای صنعت و کشاورزی استان خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به سختی بالای آب عملیات نرم‌سازی آب انجام می‌شود و برحسب نیاز برج‌های خنک‌کن مورد مصرف قرار می‌گیرد و همچنین به علت داشتن بارمیکروبی عملیات تصفیه مجدد انجام شده و سال آینده آب نرم و آب مقطر در حجم خوبی تولید می‌کنیم.

نریمانی با اعلام اینکه کل چاه‌های نیروگاه مفتح همدان پلمب شده است، تصریح کرد: در حال تنها دو چاه فعال در مدار استفاده نیروگاه است و این نیروگاه تأثیری در خشک شدن چاه‌های منطقه ندارد.

گفتنی است؛ در این نشست مقرر شد پس از بررسی مجدد زمینه‌های همکاری دوجانبه از سوی دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه قراردادی میان دانشگاه و نیروگاه منعقد شود.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن