آخرین اخبار

تاریخ : 18. خرداد 1396 - 11:14   |   کد مطلب: 23560
رئيس جهاد كشاورزي شهرستان رزن از اجرای طرح «همگام با کشاورز» در راستای کمک به کشاورزان خبر داد و گفت: در این طرح از 22 نفر از بسیجیان کانون بسیج مهندسین در راستاي مبارزه با سن گندم و كسب مشاوره کمک گرفته شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از رزن، کشاورزی در شهرستان رزن یکی از مهمترین منابع در آمد مردم این شهرستان محسوب می‌شود و با توجه به اینکه بیش از 70 درصد ساکنین شهرستان رزن در روستاها زندگی می‌کنند شغل کشاورزی دارای اهمیت ویژه است.

یکی از مهمترین و بیشترین محصولات تولیدی در شهرستان رزن گندم و جو است که به علت وجود اراضی کشاورزی غنی در این شهرستان اغلب به صورت دیم کاشته می‌شود.

استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین کشت گندم آبی در رزن افزایش یافته و تولید سالانه 150 هزار هکتار گندم در سطح شهرستان و کسب رتبه اول تولید این محصول در استان توسط تولیدکنندگان رزنی بیش از پیش اهمیت تولید این محصول استراتژیک را در این شهرستان نشان می‌دهد.

یکی از اقدامات بسیار موثر برای تولید محصول با کیفیت مبارزه به موقع با آفت‌های موجود به ویژه آفت سن مادر و پوره سن است که اگر مبارزه به موقع صورت نگیرد با کاهش سه درصدی محصول خواهد شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان رزن با بیان اینکه از 94 هزار و 900 هکتار از اراضی زیر کشت غلات شهرستان رزن در 17 هزار هکتار علیه سن مادر مبارزه شیمیایی انجام شده است، گفت: در حال حاضر در مرحله مبارزه با پوره سن هستیم.

محمود فتحی اظهار داشت: تا به امروز بیش از 4 هزار و 500 هکتار از اراضی زیر کشت غلات علیه پوره سن مبارزه شیمیایی انجام گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: 16 شبکه مراقبت از محصولات کشاورزی در مقابل سن مادر شامل بخش دولتی و خصوصی که کار ردیابی، نرم‌گیری و اطلاع‌رسانی به کشاورزان را در مورد سن در روستاهای رزن بر عهده دارند، فعال است.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان رزن از اجرای طرح «همگام با کشاورز» در راستای کمک به کشاورزان خبر داد و گفت: در این طرح از 22 نفر از بسیجیان کانون بسیج مهندسین در راستای اطلاع‌رسانی و انجام مشاوره و اعلام زمان مبارزه کمک گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری بیش از 94 هزار و 500 هکتار غلات در شهرستان رزن کشت شده است گفت: از این میزان 70 هزار گندم دیم، 15 هزار گندم آبی، 5 هزار و 800 هکتار جو آبی و 2 هزار و 700 جو دیم است.

فتحی اظهار داشت: کار سمپاشی علیه آفت پوره سن در شهرستان رزن توسط 74 دستگاه سمپاش توربو لاینر و بیش از 400 دستگاه پشت تراکتوری انجام می‌شود.

آقای رستمی از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان رزن گفت: توصیه ما به کشاورزان این است که حتما در مرحله پوره سن، سمپاشی انجام دهند چون این زمان بیشترین تعداد تجمع سن در مزرعه است.

وی افزود: بیشترین خسارت وارده به مزرعه در زمان پوره سن است  و اگر سمپاشی انجام نشود قطعا خسارت بالای 30 درصدی به محصولات وارد خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از نکات حائز اهمیت برای کشاورزان این است که سم پاشی باید در زمان معین انجام شود و اگر این سم پاشی بعد از زمان معین صورت پذیرد سن خسارت را به مزارعه وارد کرده است.

یکی از کشاورزان شهرستان رزن که در سال زراعی جاری بیش از 80 هکتار گندم کشت کرده است، می‌گوید تا به این لحظه در 42 هکتار از اراضی کشاورزی مبارزه شیمیایی علیه آفت سن گندم انجام داده است.

وی ادامه می‌دهد اگر مبارزه با افت سن گندم صورت نگیرد محصول ما علاوه بر بی‌کیفیت بودن در بازار مشتری نیز نخواهد داشت.

دیگر کشاورز رزنی که عنوان می‌کند از 68 هکتار از اراضی کشاورزی خود در 18 هکتار سمپاشی علیه آفت پوره سن انجام شده است، می‌گوید: من سال گذشته به دلیل عدم آگاهی و مشغله کاری مبارزه با آفت سن را انجام ندادم که این امر باعث شد محصول تولیدی‌ام بی‌کیفیت شود و در فروش آن نیز با مشکلات جدی مواجه شدم.

 انتهای پیام

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما