تاریخ : 18. خرداد 1396 - 15:34   |   کد مطلب: 23568
"پیداست که این دستگاه اختلال پیدا کرده، مسئله اصلی را از فرعی تشخیص نمی‌دهند. وقتی اینجوری دستگاه‌های مرکزی اختلال دارند، آن وقت اینجا شما آتش به اختیارید"

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم - عباس کلاهدوز: دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب عصر روز گذشته طبق رسم معهود سالیان اخیر در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار و دانشجویان نزدیک به 3 ساعت به گفت‌وشنود با آیت الله خامنه‌ای نشستند که در ادامه حاشیه‌های این دیدار به قلم خبرنگار تسنیم از منظرتان می‌گذرد.

** برای کسی که چند سال متوالی تجربه چنین دیداری را دارد شاید طبیعی باشد که از ساعت‌های قبل از آغاز رسمی مراسم دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف کشور در بیرون محوطه بیت رهبری صف کشیده و برای ورود به جلسه لحظه‌ شماری کنند؛ فرقی هم نمی‌کند از کدام شهر یا دانشگاه باشند اما برای تازه واردها این صف طولانی آن هم ساعت‌ها قبل از آغاز مراسم تعجب‌برانگیز است.

** وارد محل سخنرانی که می‌شوی خیل عظیم افسران جنگ نرم با شعارهای "ای پسر فاطمه منتظر تو هستیم"، "این همه لشکر آمده به عشق رهبر آمده" منتظر ورود فرمانده‌شان هستند؛ عقربه‌های ساعت 17:30  را نشان می‌دهد که نایب امام وارد حسینیه امام می‌شوند و پس از استقرارشان در جایگاه، دلها و شعارها آرام می‌گیرد.

آقا ساعت 17:30 وارد حسینیه امام خمینی می‌شوند

** همه بخش‌های این برنامه هم متفاوت است و حتماً رنگی از دانش و دانشجویی دارد؛ از قرائت قرآن توسط مهدی غلام‌نژاد دانشجو و قاری برگزیده بین المللی و حدیث روبروی حضار با این فرمایش امام حسن "ظرف‌های دانش و چراغ‌های هدایت باشید" تا اجرای آن که بر عهده سید محمدعلی صدری‌نیا مستندساز دانشجو و خوش‌فکر سالیان اخیر است.

برنامه رسماً از ساعت 17:45 دقیقه آغاز می‌شود با ذکر این مطلع مجری که "روح امام، راه امام و نفس امام با وجود خلف صالحش در جامعه ما زنده است... اگر تجربه دهه 60 پیش بیاید این‌بار میلیون‌ها جوان از کشور دفاع می‌کنند". مجری سپس به دلیل ضیق وقت از دانشجویان می‌خواهد هر کدام 7 دقیقه به طرح بحث بپردازند.

اجرای برنامه با علی صدری‌نیا مستندساز جوان بود

**دانشجوی اولی که پشت تریبون می‌رود متین منتظمی دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان است که سخنان خود را  آتشین آغاز  می‌‌کند "مفسد می‌خواهد برادر فلان مسئول یا فرزند فلان وزیر باشد باید دستگاه قضایی با آنها برخورد کند". سخنان او با احسنت، احسنت گفتن دانشجویان استقبال می‌شود. او در خاتمه با قرائت شعری به سخنانش که حالا دانشجویان را به وجد آورده، پایان می‌دهد "فقط حماسه 57 کافی نیست/قلوب تک تک ما انقلاب می‌خواهد". میزبان هم به سخنان میهمان گوش می‌کند و با ذکر احسنت او را همراهی می‌کند.

 دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان اولین دانشجویی بود که سخنان خود را آتشین آغاز  می‌کند و دانشجویان را به وجد می‌آورد

** "در مناجات‌های شبانه خود به جوانان و دانشجویان محور مقاومت هم سهمی بدهید و آنان را از دعاهایتان بی نصیب نگذارید". این‌ها حسن ختام اظهارات و درخواست علیرضا اَلزَیّادی دبیرکل دانشجویان عراقی در ایران است که در مقطع دکتری تاریخ ایران تحصیل می‌کند و به نمایندگی از دانشجویان بین المللی پیش رهبر مطرح می‌کند؛ او البته خواسته دیگری هم دارد و از ولی امر مسلمین جهان می‌خواهد به صورت سالانه با دانشجویان مسلمان و غیر مسلمان مقیم ایران دیداری داشته باشند.

** حالا نوبت به دانشجوی خانم می‌رسد؛ زهرا سادات رضوی از اعضای شورای مرکزی تحکیم وحدت پشت تریبون قرار می‌گیرد. او از  فضای دو لیستی در انتخابات‌ گلایه دارد که افراد مستقل خیلی مجال رقابت ندارند و پیشنهاد می‌دهد تهران به 30 بخش تقسیم شود تا مردم هر منطقه مجبور نباشند به یکی از دو لیست رای دهند. او در ادامه نسبت به عملکرد شورای نگهبان که آن را چشم بینای نظام می‌خواند سوالاتی دارد به ویژه درخصوص احراز صلاحیت‌ها و معیارهای آن. حضار هم با طیب‌ الله گفتن از بحث او استقبال می‌کنند.

حالا نوبت به دانشجوی خانم می‌رسد؛ زهرا سادات رضوی دانشجوی مهندسی هسته‌ای

** رهبر انقلاب در پایان سخنان این دانشجوی خانم نکته‌ای را بیان می‌کنند: "برخی برادران در بین جمعیت کاغذهایی را در دست گرفته‌اند تا من ببینم اما نوشته‌هایشان از اینجا قابل خواندن نیست" در این حین دانشجویان مذکور با گفتن "جانم فدای رهبر" متن نوشته خود را اعلام می‌کنند که آقا پاسخ می‌‌دهند: خدا نکند!"

آقا می‌گویند "نوشته‌هایتان از اینجا قابل خواندن نیست"

** دانشجوی بعدی سلیمی دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی است که مطالبات خود را مطرح  و خواستار شفافیت در حقوق مسئولین، آرای نمایندگان مجلس، قضات و شورای نگبهان می‌شود. او خواستار برخورد قاطع و مجازات سران فتنه می‌شود و با انتقاد شدید از طرح اظهارات اپوزوسیونی برخی مسئولان متذکر می‌شود: اینجا زادگاه انقلاب خمینی است؛ این چه بدعت ناپسندی است که بر کرسی‌های نظام تکیه بزنیم و به نحوی صحبت کنیم که روی هرچه ضد انقلاب را سفید کنیم." رهبر انقلاب هم در پایان سخنان این دانشجو می‌گویند: گلایه‌ای که آخر کار کردید؛ گلایه حقیر هم هست و آن را قبول دارم".

** سردارآبادی دبیرکل جنبش عدالت دانشجویی دیگر دانشجویی که فرصت طرح بحث پیدا می‌کند و با انتقاد از صداوسیما به دلیل حذف مطالبات صنفی مردم در این رسانه، با این توجیه که موجب سوء استفاده رسانه‌های معاند می‌شود، از تعطیلی برنامه ثریا در یک مقطع، گلایه می‌کند و به صورت انتقادی و مطایبه آمیزی خطاب به مسئولان اجرایی می‌گوید "برجام و ما ادراک ما البرجام".

دانشجوی عدالت‌خواه در خلال سخناش به صورت مطایبه آمیز و انتقادی می‌گوید "برجام و ما ادراک ما البرجام"

** "من شما را به بازدید از مدرسه صبح رویش دعوت می‌کنم؛ آقا جان"؛ این بخشی از نامه یکی از کودکان کار مهاجر افغانستانی که از رهبر امت اسلامی به دلیل دستور تحصیل مهاجران افغانستانی تشکر می‌کند. نامه این مهاجر از سوی سید محمد داودی مسئول گروه جهادی صبح رویش خطاب به رهبر قرائت می‌شود. نوع دغدغه‌های این فعال جهادی-دانشجویی هم در نوع خود قابل توجه است چراکه بیشتر از آسیب‌های اجتماعی و معضلات فرهنگی می‌گوید. این جهادگر دانشجو در خلال سخنانش مسئولان اجرایی کشور را به پرداختن به موضوعات اصلی کشور همچون معیشت دعوت می‌کند نه تمرکز در مسائل حاشیه‌ای همچون "آواز ربنا".

وی در آخر هم رهبر انقلاب را "فرمانده جهادی‌ها" خطاب می‌کند و از ایشان می‌خواهد در دستگاه منسوب‌شان جوان‌گرایی صورت بگیرد. آقا نیز در خاتمه خطاب به او می‌گویند که اگر در این باره پیشنهاد مشخصی دارد ارائه کند.

 

فیلم/ رهبر انقلاب از سند 2030 می‌گویند

** نوبت به دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل می‌رسد تا از دغدغه‌ها و آسیب‌ها بگوید. در ابتدای سخنان خود به رگبار بستن مردم در سال 60 توسط منافقین و در پی آن اعدام این جلادان تاریخ  این مرز و بوم در سال 67 اشاره می‌کند و تذکاری هم برخی وادادگان داخلی می‌دهد:"بسم الله! آقایان بروید با داعش مذاکره کنید".

او در بخشی از سخنانش از رئیس مجلس در مقام ریاست یک قوه به دلیل حمایت تلویحی از یکی از کاندیداها گلایه و تاکید می‌کند: در سالهای گذشته مجلس به جای بعد نظارتی بعد لابی‌گریش  تقویت شده است. او سپس از ریاست این قوه می‌خواهد همان‌طور که به بررسی مدرک جعلی وزیر اسبق و فقید کشور پرداخت، به بررسی اتهام سرقت رساله دکتری حجت الاسلام روحانی بپردازد.

** تا الان نزدیک به دو ساعت است که دانشجویان با رهبرشان سخن گفته‌اند و مجری هم می‌خواهد کشش برنامه را با ذکر صلواتی از سوی دانشجویان بسنجد؛ صلوات بلند و رسای  حضار ادمه مسیر را برای آقای مجری هموار می‌کند.

** سخنران آخر هم خانم عصارزاده فعال دانشجویی دانشگاه آزاد است که پشت جایگاه سخنرانی قرار می‌گیرد و با این بیت سخنان خود را آغاز می‌کند" خوشا به حال دل من که مثل تو دارد، آقا". او در ادامه یادی از سوابق سوء دانشگاه آزاد در فتنه 88 می‌کند و می‌گوید که در این دانشگاه کار به جایی رسید که به دلیل دعوت از پدر شهید احمدی‌روشن از سوی رئیس دانشگاهی که به دو تابعیتی بودن فرزندانش افتخار می‌کند، به شدت با او برخورد و حتی کمیته انضباطی می‌شود. او در ادامه از مقابله با فساد که این روزها  توسط ولایتی در دانشگاه آزاد شروع کرده، تشکر می‌کند.

** حالا رهبر فرزانه انقلاب اسلامی نزدیک به 2 ساعت است که با دقت سخنان، دغدغه‌ها و پیشنهادات میهمانشان را گوش داده و در مورادی نکاتی را یادداشت کرده‌اند. آقا با پایان سخنان دانشجویان، شروع به سخنرانی می‌کنند.

حالا رهبر  نزدیک به 2 ساعت است که با دقت سخنان، دغدغه‌ها و پیشنهادات افسران جنگ نرم را گوش داده‌اند

** رهبر انقلاب در ابتدای سخنانشان مجموع مطالب ارائه شده از سوی دانشجویان در این دیدار را "فاخر و متمایز" می‌خوانند و تاکید می‌کنند: "اگرچه این مباحث همه سخنان دانشجویان کشور نبود اما آنچه گفته شد، بسیار متین، قوی و سنجیده بود که من بسیار لذت بردم. ممکن است برخی از محتوای مطالب را قبول نداشتم اما استحکام مطالب و رسایی ذهن را نمی‌توان در این سخنان منکر شد".

** مفسر حقیقی راه و خط امام در ادامه فرمایشاتشان به تبیین کلید واژه "نظام سلطه" در گفتمان امام خمینی(ره) و ادبیات سیاسی کشور می‌پردازند و با اشاره به دوگانه‌هایی مانند پیشرفت و توقف، ابتکار و تقلید، استقلال و وابستگی، همچون سالها گذشته به دانشجویان توصیه کردند برای اطلاع از گوشه‌هایی از استعمارگری‌ استعمارگران به کتاب "نگاهی به تاریخ جهان" نهرو نگاهی بیاندازند.

** امام امت در ادامه به دانشجویان توصیه می‌کنند در نوع برخورد با مشکلات درونی کشور باید "طبیبانه و علاج‌جویانه" مسائل را مطرح کنند اما در مقابل با دشمنان در موضع‌گیری آزادند گرچه در دیپلماسی "رنگ و روغن" نیاز دارد که کار آن با دیگران است اما دانشجویان باید حرفشان را با صدای بلند در برابر دشمنان بزنند.

رهبر حکیم انقلاب از آتش به اختیار بودن افسران جنگ نرم در صورت بروز اخلال در ستاد و قرارگاه مرکزی هم می‌گویند: "در جنگ هم اگر اخلال در قرارگاه مرکزی پیش بیاید نیروها آتش به اختیار می‌شوند؛ "اینکه در وضعیتی که ما اینهمه مسائل مهم فرهنگی در کشور داریم، حالا فرض کنیم فلان آهنگ قبل افطار پخش بشود یا نشود، این می‌شود مسئله اصلی، نامه نگاری می‌کنند؛ این پیداست که این دستگاه اختلال پیدا کرده، مسئله اصلی را از فرعی تشخیص نمی‌دهند. وقتی اینجوری دستگاه‌های مرکزی اختلال دارند، آن وقت اینجا شما آتش به اختیارید".

** رهبر انقلاب در خلال سخنانشان یک نکته مهم را انذار می‌دهند" از من گله می‌کنند که چرا اینقدر می‌گویید در انتخابات همه شرکت کنند؛ من می‌گویم حضور مردم پای صندوق رأی یک نعمت بزرگ است و شما باید برای نتیجه‌ای که مطلوب می‌دانید تلاش کنید."

 

فیلم/ رهبر انقلاب از حادثه دیروز به عنوان "ترقه‌بازی" یاد می‌کنند

**در فرازهای آخر سخنان، ایشان در واکنش به فردی که دستش را بالا گرفته، می‌گویند" من هم اگر وسط حرف شما دستم را بلند کنم شما ساکت نمی‌شوید؛ پس من هم ساکت نمی‌شوم". با خنده حضار سخنان آقا ادامه پیدا می‌کند.

** رهبر در آخر هم به حادثه رخ داده در مجلس و حرم امام اشاره و از آن به عنوان "ترقه بازی" یاد می‌کنند و می‌گویند: "این حوادث نشان داد اگر جمهوری اسلامی ایران در آن نقطه و مرکز فتنه‌ها، ایستادگی نمی‌کرد تا الان گرفتاری‌ زیادی داشتیم؛ انشاء الله "کلک اینها" کنده است". حالا اذان مغرب را گفته‌اند و پس از 3 ساعت گفت و شنود صمیمی مراسم پایان می‌یابد و دانشجویان و مسئولان پس از اقامه نماز، روزه خود را با رهبرشان افطار می‌کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن